Gå till innehåll
fredag 29 mars 2024

Lindhjonatan

Medlemmar
  • Innehålls Antal

    30
  • Gick med

  • Besökte senast

Anseende bland gemenskapen

7 Neutral

Om Lindhjonatan

  • Placering
    Fänrik

Mina båtar

  • Båtens namn
    Ockelbo B16

Senaste Profilbesöken

935 profilvisningar
  1. Har börjat snickra på ett kastdäck, ska ge mig på att plasta lite i veckan och när det är klart ska båten slipas och målas.
  2. Projektet fortskrider, det har dragit ut på tiden då jag köpt en lägenhet som renoveras. Men jag har kommit såpass långt att överdelen är tillbaksmonterad och ny durk är plastad. nästa steg är att snygga till aktern där jag fick såga lite för att få isär skrovet, har dock inga bilder för tillfället! 😊
  3. Det går framåt, sakta men säkert! Akterspegeln är limmad och fasttvingad i nuläget och nästa steg är att täta runtom och plasta in den. Men hur många lager matta rekommenderas? Jag kör 450g. Är 4-5 lager för lite?
  4. Tack! Är det stor skillnad om jag använder polyester eller måste det vara epoxi? Har hunnit med lite jobb idag, det är svårt att få tiden att räcka till då jag har köpt en lägenhet som ska renoveras också, hehe.. Började måtta in och slipa kanterna på akterspegeln, inte helt färdig men förhoppningsvis kan jag jobba vidare i slutet av veckan. Inser att det kan bli mer än ett vinterprojekt men det är inget att göra åt, jag har en kajak som går att fiska från 😃 Bifogar en bild på hur jag tänker med durken, tanken är att lägga plywood över hela skrovet och plast in detta, för att sedan bygga ett kastdäck 😃
  5. Nu har jag limmat ihop skivorna med glasfibermatta mellan varje skiva och för närvarande ligger de under press och torkar. Förhoppningsvis blir det bra detta! När det är dags att montera akterspegeln på båten, hur går jag tillväga på bästa sätt? Med hjälp av polyester eller ska jag använda nåt lim?
  6. Kul att se att du är tillbaka! har undrat vart du tog vägen! Såg att du inte hade mycket kvar av ditt projekt, blir kul att se hur den ser ut nu!
  7. Ajdå, men man lär sig av sina misstag 😅 så skivorna limmas ihop av polyestern då antar jag?
  8. Skivorna är impregnerade med polyester, förhoppningsvis kan jag limma ihop dem i morgon! 😃 Har även handlat glasfibermatta!
  9. Jag antar att det kan ha att göra med att det kanske ska finnas nån form av flexibilitet kring aktern, men det är bara en gissning. I denna projekttråden framgår det att akterspegeln inte får komma i kontakt med sidor eller botten 🤔
  10. Jag har förstått att akterspegel inte ska vara i kontakt med sidorna eller bottnen. Är det rimligt att lämna en glipa på kanske 0,5cm mellan eller bör utrymmet vara större?
  11. Har sett det också, tänker att jag iallafall ska limma tillsammans med polyester 🙂
  12. Har roat mig med att såg till en början till den nya akterspegeln. Det räckte med två skivor 12mm för att ta fram de tre lagren som behövdes. Nästa steg blir att limma ihop skivorna och sedan justera in dem så att de passar bra i aktern. 😀 En del justering återstår såklart men nåt åt det här hållet blir det. ett tjockare lager längst ner. Jag ska inhandla lim i veckan, PL600 borde funka?
  13. Har haft fullt upp med jobb, men projektet har absolut inte stannat upp! 😊 Tanken är att göra en mall för akterspegeln på söndag och inhandla material i veckan! 😀
×
×
  • Skapa nytt...