Jump to content
Thursday 25 July 2024

Kramer

Medlemmar
 • Content Count

  92
 • Joined

 • Last visited

Community Reputation

16 Trovärdig

About Kramer

 • Rank
  Kapten

Recent Profile Visitors

The recent visitors block is disabled and is not being shown to other users.

 1. Var har du fått den infon? båten går i sötvatten
 2. WD 40 kan jag tänkas ha i Boden. Ska gå ut och kolla.
 3. Hallå. Jag har en mercury 50 hk 4-takt som är relativt ny för mig. Efter lite fix och tricks med hjälp härifrån forumet så går den nu riktigt bra. Tänkte se till att den håller sig fin. jag beställde fettspruta, fett och bränslefilter online. Dock fanns inte allt i lager så inget har kommit fram. Åker hem ifrån sommarstugan (där båten ligger) på söndag. Likadant med oljorna. Tänkte att jag kunde köpa det på min lokala Marina. Där var det slut på nästan allt. Meken sa att jag kan köpa 10-30w semisyntetisk på mekonomen, samma visa där. Helt slut. Biltema har jag för många dåliga erfarenheter av. så nu står jag här och ska ta upp båten och det enda jag har är en dunk Aspen att spola igenom den med. Jag har tänkt vänta till i vår med en rejäl service, ny impeller, tändstift, packningar och termostat m.m. Kan jag lika gärna vänta med allt tills dess? Fettet tänker jag är viktigast i vinter och det hinner jag kanske få i nästa gång jag är i stugan. Men vad är faran med att vänta med resten till i vår? mvh//Axel
 4. Jag köpte den jag har nu efter en tabell som finns med i serviceboken. Det var en riktig skitpropeller (ej original) som satt på när jag köpte motorn.
 5. Nej det är det inte. Asiatisk propeller ifrån AxMarin. Det kan absolut vara något annat. Jag har en misstanke om att spjället inte öppnar sig ordentligt. Ska kolla det i höst.
 6. Jo precis! Ok men då är det kanske det som spökar. Kanske ska gå ner till 9 någonting. Eller vad tror du om att gå upp i pitch istället?
 7. Nu så! Nu har jag installerat varvräknare. Mystiken tätnar. Plattan i mattan så ligger jag på 4900-5100 25-26 knop. Låg bränsleförbrukning, typ 0.6. Till saken hör att jag har gamla kassa vajjrar. Minns inte när jag köpte dom eller till vilken motor. Så dom är jag misstänksam mot. Men egentligen är jag nöjd. Men! Såklart undrar jag om skadar något. Och undrar hur bra det skulle kunna gå. så, ny propeller eller nya vajjrar eller annan justering? Skruva på motorn vågar jag typ inte. Då lämnar jag in den. mvh//Axel
 8. Okej! Nej inkoppling av min gamla gösstake får bli en annan tråd! Just nu har jag bara varvräknare. Tack för bra svar!
 9. Nej Men jag såg någon på youtube som kopplade en kabel ifrån send till den högst up. Som det nu inte sitter något på.
 10. Prövade att koppla in efter en tur och vrida på nyckeln. Struntade i den sista kabeln. Den hoppade upp till 1:an. Perfekt! Sen gick den inte ner när jag stängde av. Kanske bara behöver användas lite. Så verkar det vara med båtprylar.
 11. Tackar så mycket!! Då skiter jag i att koppla in den helt enkelt? Bör jag koppla en kabel mellan jorden och den högst upp bredvid den grå säkringen också? Såg någon som gjorde det.
 12. Hej. Jag har en mercury 50 hk 4-takt ifrån 2002 som jag köpte förra sommaren. En varvräknare inköptes ifrån en gubbe på blocket som hade en skuren motor av samma modell som sålde reservdelar. Så, hur kopplar jag in den? jag tänker mig såhär: IGN/ström: Lila Jord: Svart Sändare: Grå men! Den sista, med två färger ställer till det. För mig så ser det ut som jord. Tack på förhand. mvh//Axel.
 13. Nu har jag hämtat mätaren. Sen hur man kopplar in den är en annan fråga…
 14. Precis, pitchen på min nuvarande är 14. 10 3/8 är storleken. Ja såklart, jag kan inte direkt beskriva motorn som mint condition, men helt okej skick.
 15. Hallå! Bytte nyligen propeller till alu 10 3/8 14. Det gjorde väldigt stor positiv skillnad men nu tänker jag att det kan bli ännu bättre. Jag har en Mercury 50 fyrtakt ifrån 2002 som sitter på en Selco rival 15 fot som kanske väger 250 kilo. ensam kommer jag upp i 25 knop (knopmätare i iPhone). Jag tycker också att den är lite väl törstig. Men har inte en helt kry tank, så ska byta den, tänker att det kan vara det. jag har en RPM mätare på väg i posten. Kan lägga upp resultaten imorgon. Finns det något givet svar annars? Alltså storlek och stigning. tack på förhand mvh//Axel
×
×
 • Create New...