Gå till innehåll
fredag 29 mars 2024

widfeldt

Medlemmar
  • Innehålls Antal

    33
  • Gick med

  • Besökte senast

Allt postat av widfeldt

  1. Mailade Garmin support som svarade dagen efter: Ingen av åtgärderna ändrade något. Skärmen var fortfarande vit. Eftersom det ändå inte skulle gå att få hjälp från Garmin öppnade jag den själv. Jag lossade alla anslutningar mellan skärm och kretskort och rengjorde dem med kontaktspray. Det gjorde heller inte någon skillnad. Fortfarande samma vita skärm. Då det är kanske ändå som Garminsupporten skriver, att skärmen är trasig.
  2. När jag skulle starta plottern efter iläggningen så visar den bara en vit skärm. Efter en stund höjs ljusstyrkan, sedan händer ingen ting. Touchskärmen reagerar på tryck genom att plottern ger en felsignal. Någon som haft något liknande?
  3. Min har 4*8 rader. Men tittar man på derad webshop nu så har 100w panelen enligt bilden 4*9 rader, så de har kanske ändrat till i år.
  4. Ja den är köpt på en stor kedja. Om din panel ger 19v när den är inkopplad fungerar den nog som den ska.
  5. Jag har som mest sett att den laddat 1.5A enligt bm1:an. Då får jag byta mot en bättre panel den här gången då...
  6. Ja slingorna är kopplade i serie. Jag skuggade inte panelen när jag mätte utan spänningsfallet kom ändå. Panelen har 32 celler och jag är rätt säker på att den ska ge mellan 19 och 20 v när den funkar som den ska. Det är en mppt-regulator som jag har. Jag misstänker som sagt avbrott i panelen, eller tror ni att något annat fel, t.ex fel på regulatorn eller dålig kabel mellan panel och regulator skulle kunna ge samma symtom?
  7. Köpte en 100w flexibel solpanel innan förra säsongen. Den funkade fint under våren, men mitt i semestern slutade den fungera (gav plötsligt bara ca 14v ut från psnelen). Fick den utbytt under vintern. Den nya har funkat fint under våren, men nu när semestern börjat är det samma visa igen. Och jag börjar fundera på om det verkligen är panelen eller om det skulle kunna vara något annat. Nu har jag mätt lite nogrannare: Obelastad, utan regulatorn inkopplad ger panelen drygt 19v som den borde. Både när jag mäter vid kopplingsdosan direkt på panelen och om jag mäter på kabeln vid regulatorn. När jag kopplar in regulatorn sjunker spänningen från panelen till 14v. Både vid panelen och vid regulatorn. Panelen verkar vara uppdelad i två olika "slingor" som är hopkopplade i kopplingsboxen (se bild). Obelastad mäter jag ca 9.7v över båda slingorna. Med regulatorn inkopplad ger den ena fortfarande 9.7 medan den andra bara 4.8v. Så min gissning är att det är en dålig koppling inne ibpanelen någonstans i slingan där spänningen går ner. Är det verkligen så dålig kvalité på panelerna?
  8. Kör med sjövatten i vv sedan förra säsongen. Fungerar fint hittills. /Fredrik
  9. Tack för svar! Då är det nog inget problem då båda fungerade ihopkopplade.
  10. Ja, så klart vände jag på AC och DC :-) Priset varierar en hel del mellan olika modeller (typ 1000-5000) Försökte googla fram vilken regulator du ska ha, men det fanns för många att välja mellan. Har du modellnummer på motorn går det hitta rätt regulator.
  11. Den här har både stekhäll och vanligt grillgaller så lite mer grill än den du hade är det nog. Men det är absolut en kompromiss... Nu har vi större båt och kör med Weber Anywhere kolgrill.
  12. Hmm, den såg inte dum ut heller. Är det flaskor med skruvanslutning? Passar en flaska till ett primuskök? Nej, det är såna här flaskor: http://www.biltema.se/sv/Fritid/Friluftsliv-och-camping/Gasol--och-stormkok/Gasolbehallare-227-g-2000035641/
  13. Skulle gissa på bränd laddningsregulator. Hade samma problem med min Yamaha F100 för några år sedan när jag precis köpt den (begagnad). De är tydligen väldigt känsliga för att det måste vara ett batteri inkopplat så om man t.ex. av misstag stänger av huvudbrytaren när motorn är i gång brinner regulatorn. Yamaha-regulatorn var hutlöst dyr i Sverige så jag beställde en från boats.net för knappt halva priset, vet inte om det är samma med Mercury. Om du kan lokalisera regulatorn kan du mäta på inkommande spänning (DC) från spolen när motorn är igång och se att det finns spänning där och sedan utgående (AC) från regulatorn för att konstatera att det verkligen är den som är bränd. För min del behövde jag inte mäta eftersom den var delvis smält....
  14. När vi åkte HT-båt hade vi en sådan här gasolgrill: https://www.elgiganten.se/product/hem-och-hushall/grill-och-sommarprodukter/GG791433S/nordic-season-summer-bbq-gasolgrill-gg791433s-svart Den går på samma gasolflaskor som biltemas lilla gasolkök vilket vi också hade i båten. Både kök och grill i praktiska lättstuvade plastväskor och samma bränsle var bra egenskaper i liten båt. /Fredrik
  15. Då skulle du så klart behöva ha med både zink, alu och magnesiumanoder. Varje gång du byter vatten får du ta in på varv för att lyfta och byta anoder! ;-)
  16. Jag ligger precis som du i Mälaren och åker ut i skärgården ett par veckor på sommaren. Förra året monterade jag aluminium-anoder från Biltema som korroderade obetydligt under säsongen så de sitter på även i år. Lite korrision på drevet blev det, men inte oroande mycket. Nästa år blir det nog magnesium... Yanmars information kan ju tolkas som att magnesium är olämpligt om man ligger i bräckt vatten hela tiden eftersom de äts upp för snabbt då, men ett par veckor kan funka, vilket ju stämmer med RobertL:s erfarenhet. /Fredrik
  17. När jag skulle monterade på drevet (Bravo3x) kärvade den ena trimcylindern. Medan den andra cylindern gick in och ut som den skulle stoppade den första tvärt och gick inte hela vägen in. Genom att koppla ihop cylindrarna kunde jag dra in den kärvande cylinderna med hjälp av den fungerande och därefter fungerade båda två. Något tips på vad detta berodde på? Behöver man underhålla trimcylindrarna på något vis? /Fredrik
  18. Håller med. Har man inte redan larm i båten är GeoSafe ett bra val. Kostar 990:- i båtbutikerna nu. Kan köpas billigare på erbjudanden, vid mässorna i våras fanns den för 790:- Larm betyder då att man får en signal till sig som säger att du håller på att tömma din batteribank! ok då vet jag och tror att jag nöjer mig med 300kr alternativet. tack för hjälp och tips. mvh Jonas Nää, med larm menade jag stöld-larm. Det är det GeoSafe framför allt är, sedan får man möjligheten att monitorera batterispänning på distans på köpet.
  19. Håller med. Har man inte redan larm i båten är GeoSafe ett bra val. Kostar 990:- i båtbutikerna nu. Kan köpas billigare på erbjudanden, vid mässorna i våras fanns den för 790:-
  20. Här kommer en uppdatering. Ringde och pratade med Sunwind. De menade att regulatorn under en kortare period vid låg temperatur (det var bara några grader plus vid tillfället) kunde ladda med över 15V. Jag mätte därefter vid flera tillfällen under en hel dag med sol och såg att laddspänningen hela dagen låg över 15V. Så jag reklamerade regulatorn till SeaSea som skickade tillbaka den till Sunwind som bytte ut den. Jag valde att uppgradera till en PeakPower 2.0 som kostar några hundralappar mer men som har inställningsmöjligheter bl.a för batterityp.
  21. Hej! Jag är på väg att bygga om vattensystemet i båten. Idag har vi en liten färskvattentank (30liter) som används för kall & varmvatten i pentry, på toaletten och till en dusch på badbryggan. Det finns inget sjövatten indraget. Eftersom tanken är så liten får vi snåla rejält på vattnet. Vi brukar bära in vatten som värms till disk och bära ut disken till badbryggan för sköljning i sjövatten. Det är naturligtvis inte så smidigt... Och duchen på badbryggan har vi typ aldrig använt. Först tänkte jag förbättra situationen genom att installera sjövatten till pentryt. Men sedan tänkte jag om och planerar nu istället att koppla in sjövatten till hela det befintliga vattensystemet. Då kan man använda duschen och även diska i varmvatten från varmvattenberedaren. Färskvatten blir det i år enbart från en ny kran i pentryt. Till nästa år kanske det blir dragning av en slang för färskvatten till toaletten också. Nu till frågan. Jag tänkte att det är bra att minimera antalet bordgenomföringar och att det därför vore smart ta vatten till pentrypumpen för sjövatten från kylvattenledningen till motorn genom att sätta en T-koppling med en avstängning och slang till pentrypumpen. Men nu förstår jag att motorns kylvattenpump (200hk Mercury diesel) kan suga väldigt kraftigt och att jag behöver armerad slang för kylvatten hela vägen till pentrypumpen. Det fick mig att fundera på om det är en så bra lösning och om pentypumpen kan ta skada av det kraftiga baksuget. Kanske är det enklare och säkrare att göra en ny bordgenomföring till pentrypumpen för sjövatten? Hur hade ni resonerat?
  22. Tack för snabba svar! Jag gick tidigare från jobbet och åkte till båten. Tyvärr hann jag inte fram innan solen krupit ner under trädtopparna och min båt låg i skugga. Både voltmeter och geosafe visade då 13.7v. Jag vände solpanelen upp och ner tills jag har möjlighet att åka tillbaka och mäta mitt på dagen i soligt väder.
  23. Jag köpte i höstas en 100W solpanel och en MPPT 10A regulator, båda av märket Sunwind. Under vintern har jag haft dem inkopplade i båten för underhållsladdning av batteribanken (2 förbrukning och ett startbatteri som jag temporärt kopplat ihop för att alla ska underhållsladdas). Eftersom jag har ett Geosafe GPS/GSM-larm inkopplat kan jag övervaka batterispänningen på distans genom att be larmet skicka statusmeddelanden vilka även innehåller extern batterispänning. Spänningen har under vintern (när jag kollat) legat på max 13.8V Men nu idag när solen strålar hämtade jag status för att se hur mycket den laddar och då visade den plötsligt 15.9V! Och vid ytterligare kontroller under den senaste timmen har spänningen varierat mellan 15.3V och 15.9V! Är det ok? Blir inte batteriet överladdat med så hög spänning? Och varför är spänningen så hög? Är det fel på regulatorn?
  24. Du behöver montera av drevet för att kunna utföra alla servicemoment. Om du gör det kan du smörja lager, drivaxel, knutkors och koppling till motorn. Här är en film som visar hur:https://youtu.be/2OZr21WjP40
×
×
  • Skapa nytt...