Gå till innehåll
torsdag 25 april 2024

Awol

Medlemmar
  • Innehålls Antal

    20
  • Gick med

  • Besökte senast

Anseende bland gemenskapen

1 Neutral

Om Awol

  • Placering
    Kadett
  1. Nja, maxdjup är in i viken det vi ser är en annan väg in endast för kajaker, den nya bilden visar utsidan av passagen till viken.
  2. Ön sydväst om kobben kanske anspelar på när en är klar
  3. Osäker på kobbens namn, men tror mig veta var den ligger
  4. Nej jag har inte lämnat er men jag verkar ha missförstått förväntan på hur snabbt o ofta en förväntas verka inom Maringuiden. Men det verkar har löst sig o enda skadan är att jag missade min chans att dela en bild/plats med er alla.
  5. Mina gissningar o googlingar 1 Storön 2 Gustav von Heidenstam 3 Författare( illa) 4 röd( Pite Rönnskär)
  6. Awol

    Spirbom till gennakern

    Här kommer mothugg. Min bild är att det är mer effektivt att skära vinden i lättvind, det är först när en kommit upp i deplacementfart eller nära den som en skall gå platt mot mål, om det är en planande båt så kan en fortsätta att skära ända tills en planar på plattläns. En annan fördel med att lova upp lite mot vinden i medvind är att båten inte rullar på samma sätt som vid plattläns.
  7. Jag har för mig att signalen är en fyrkantsvåg mellan 0-5volt. Prova att anslut 12v mellan grön(+) o skärm(-) och mät spänning mellan skärm och gul. När du snurrar på padelhjulet skall mätvärdet variera och vara skilt från 0 eller +5v. om du har en givare med tre kablar är brun(-) , grön(+), vit(signal).
  8. Jag har seglat flera Linjetter(30,33,35) och kan rekommendera både 33:an och 35:an. Båda är fantastiska båtar plus för 33:an är att de finns flera som är nyare, plus för 35:an är lite bättre ståhöjd i förpik och bättre gång i havssjö. Behov av peke finns inte, båda modellerna som jag har seglat har haft en stege som man hänger på pulpit o båda har lutande stäv så att man kommer intill favoritklippan. Båda är lättmanövrerade och rorsman långt fram gör att man når allt själv. Skotning på taket är tyngre att vagna upp, även med utväxling ( här ska man nog ha 4 skuret för att underlätta). Att vinkeln skulle bli en annan stämmer inte, i och med att skenan sitter närmare masten så behövs inte lika lång skena för att ändå få fullt utslag. Den ena Linjetten har stävankare som låg i ett av Rosättra tillverkat beslag, funkade bra.
  9. I min Jabsco twist and lock började vattnet rinna tillbaka mitt på Nordsjön o då gungar det så att det skvimpar över. Den är inne på sin tredje säsong. Jag rengjorde jokerventil o packningen under pumpen, det blev bättre men efter ett par dagar så återkom återrinningen. Jag tog ut pumpstången och monterade en rostfri skruv som distans för att pressa hårdare på packningen under pumpen, nu är det tätt o varit det i två veckor. Blir att byta packning vartannat år tror jag, gummit i denna packning hade blivit ganska hårt.
  10. Hej tack för all hjälp, jag testade med att släppa trycket långsamt enligt Mackeys förslag, det blev bättre med ett lägre tryck o färre tillslag från pumpen, den går jämnare. Ändå slår den till med lagom slumpmässiga mellanrum. Satte in en backventil på vattenintagsidan o nu är den tät, dvs inga små tjuvstarter mitt i natten :-) Ludet verkar dock vara svårt att få bukt med, har provat med ljuddämpningsmatta i en låda runt om, ngt bättre men inte mkt.
  11. Hej, om du har tillgång till ett oscilloskop så kan du mäta kompskillnad mellan cylindrarna via startströmmen.
  12. Har legat i Gräsgård med en Neppare, seglade in mot solnedgång i rännan, möttes av en fin doft av kossa o rutten tång, med oss hade vi en nyfångad torsk som vi tagit upp på pilk alldeles utanför, grillad torsk till middag. Blå Jungfrun går bra att ankra so om ön o då slipper man en stor del av färjetrafikens vågor.
  13. Om vädret tillåter så är Blå Jungrun ett fantastiskt stopp på vägen.
  14. Jag tycker Compass Marine har ett bra upplägg, själv har jag dock inte köpt ngn transparent krympslang ännu. http://www.pbase.com/mainecruising/wire_labeling
×
×
  • Skapa nytt...