Jump to content
Saturday 20 July 2024

Bernte-AQ

Medlemmar
 • Content Count

  217
 • Joined

 • Last visited

Community Reputation

44 Expert

About Bernte-AQ

 • Rank
  Kommendörkapten

Recent Profile Visitors

The recent visitors block is disabled and is not being shown to other users.

 1. Tack, aq26 är 3,05 bred. DPH drevet sticker ca 1,25 om man inte trimmar. Kanske bättre att gå runt även om jag gillar kanaler. /B
 2. Så här står det i Seapilot, är det någon här som har gått där? höjden verkar vara 3m och det fungerar. Vissa sidor säger mellan 1,5-1,7 meter Seapilot säger 1m. jag försöker på lördag om ingen här avråder.
 3. Hej, jag har en Aquador 26 och har kollat på sjökortet och det ser tveksamt ut där men är det någon här som vet om Muskö kanal är farbar?
 4. Tyvärr inte, köpte plotter med ekolod. penta har ju rent löjliga priser på sina delar, tror inte dom gillar sina kunder.
 5. jag skulle inte rekommendera att du ger dig ut på en båt, det kan vara kristaller som släppt och ligger och rör sig balansgångarna. Om du går till en läkare som är specialiserad på balans problem så är det stor chans att han kan hjälpa dig att bli av med den. Jag vart remitterad till yrselcenter.se när jag hade kristallsjukan. Christian som har kliniken satt på mig en mask som gjorde att jag inte såg något men han kunde se mina ögon, sen flyttade han huvudet i olika lägen och sa “det här fixar vi direkt” 45min gick jag därifrån utan problem. så skönt att det fins folk som förstår vad dom gör.
 6. När jag höll på.med styrningar för länge sen så var det viktigt att välja en snabb diod en så kallad switchdiod och inte en likriktardiod, vi använde på mindre reläspolar tex en 1N4148 för att släcka motEMK`n från spolen.
 7. Vinkla gärna dom lite nedåt, efter dom är fixade. jag hade samma problem, det slutade med att jag köpte en annan modell där själva signalgivaren sitter monterad lite högre med en 90 graders vinkel ner till hornet. Inget vatten i hornen efter det. Jag drog även fram sexkvadrats kabel direkt från batteriet med ett relä på vägen, vilket drag det blev i tutan efter det👍.
 8. Jag skulle aldrig köpa annat än typ kabelskor av dom. Har haft mitt företag vägg i vägg och besökt dom några gånger, dom riktar in sig på folk som inte vill tänka själva. dom försöker att tjäna lite pengar i div branscher, tyvärr är dom allt annat än schysta mot sina hyresvärdar. Kolla hur ofta dom flyttat.
 9. Om du specificerar vilken nimbus gärna vilka skruvar, det ökar chansen ytterligare om du kan bifoga några bilder på det du undrar över, annars blir det lite ”jag har en Aquador och undrar vad det är för vit flärp uppe på motorn”. I all välmening /Bernt
 10. Jag letade ett bra tag efter samma sak, till jag prövade att kolla i handboken för båten, hehe.(vem kunde räknat ut att det finns där på sidan 23)
 11. Jag använde en reducering som var med + en rostfri rörbit som satt längst ner på flaggstången. /Bernt
 12. Moderna mottagare har ju en högre känslighet sen kan det ju vara så att den nya stödjer fler system än gps tex glosnass som ju fungerar bättre här uppe i norr, den kan ju tänlkas ha stör även för Galileo. Att plattorna med 4g i beror ju på att dom använder agps och oftast stödjer glosnass oxå. /Bernt
 13. Tack, precis vad jag behövde.
 14. Vist kan det vara en DC 21 utan ha blivit tillverkad av Ockelbo. /B
×
×
 • Create New...