Gå till innehåll
torsdag 25 april 2024

leboat

Medlemmar
  • Innehålls Antal

    60
  • Gick med

  • Besökte senast

Anseende bland gemenskapen

0 Neutral

Om leboat

  • Placering
    Löjtnant
  1. Hydrolift SX 22 http://www.hydrolift.no/models/sx-22
  2. En granne till mig har en Honda 50 hk på en liten RIB. Jag brukar låna den jag tycker den är jätte bra. Snål på bensin och extremt tyst.
  3. Jag prata med en taxi chafför,han påstod att kvinnan som förolyckats i Amsterdam var Svenska. Han sa att han hört det på lokalradio. Jag har försökt hitta något som bekräftar eller dementerar detta. Men ej funnit något ,tragiskt är det oavsett vart hon var född. Tragiskt för alla som farit illa av detta väder. Mina tankar är hos dem. RIP http://www.bbc.co.uk/news/world-europe-24705734 http://www.telegraph.co.uk/news/worldnews/europe/netherlands/10409194/Four-dead-as-storms-lash-northern-Europe.html http://rt.com/news/storms-havoc-europe-deaths-843/
  4. Är det inte det som görs på forum? Folk dör hela tiden, det är tragiskt. Men ska man inte kunna prata om det. Jag tror inte många anhöriga försöker att finna varken tröst eller svar på detta forum.
  5. Jag vart utslängd och av med allting jag ägde.Hus,bil,företag,,,,,,,allt. När jag drabbades av kronisk canser. Lång historia men allt detta pågick när jag låg på KS och fick cellgift när jag tillslut fick lämna sjukhuset hade jag ingen hem. Efter det har jag numera lämmnat Sverige. Född Svensk av svenska föräldrar och tror inte heller på att Sverige har någon välfärd! Kanske föresten mina päron båda 40-talister har det rätt bra. Så om man är född då kanske den finns,välfärden alltså.
  6. över 8kr i skatt per liter WTF. hur kunde det gå så illa? Det kommer man inte undan genom att bära dunkar. Varför accepterar vi det?
  7. Ta reda på exakt rätt nr på din pump. Sen är det lätt att hitta. Båtaffär med bra utbud. internet..........ebay eller här om du har 12v http://www.jabscoshop.com/marine/pumps/toilet-waste-pumps/18590-2092-macerator-pump.htm om du har 24v http://www.jabscoshop.com/marine/pumps/toilet-waste-pumps/18590-2094-macerator-pump.htm Fast det kan vara samma impeller till 12v och 24v
  8. Jag har ingen av dessa men skulle inte ha något emot ett båthus om jag inte hade mast. Båthus/tält...........http://www.kunststofsteigers.nl/assortiment/drijvende-boothuizen/ eller...http://www.anwbwatersport.nl/botenmarkt/gebruikte-boten/10240/genius-boothuis-500.html
  9. Det stämmer. Jag har själv en harken rulle för min genua. Jag blir nyfiken,hur kommer det sig att du har ett sådant segel utan att ha rullen?
  10. Tre digitala nr. av SailingToday http://www.sailingtoday.co.uk/ry38?utm_medium=email&utm_source=The+Chelsea+Magazine+Company+Ltd&utm_campaign=2905147_25.07.2013+-+Sailing+Today+-+RYA+solus&dm_t=0,0,0,0,0 Hitta länken på ett brittiskt forum där jag har ett annat nick. Den ska vara gratis,men min har inte kommit i inkorgen än.
  11. Man kanske skulle kunna ha ett höj och sänkbart motorfäste. Och i uppfällt läge har du förvaringen av snurran löst också.
  12. Det tror jag säkert.Borde finnas flera på detta forum som har varit på ABC skolans kurser. All tid ombord är bra. Angående gruppdynamiken så är den viktigare än allt annat. Med ett perfect gäng människor med rätt inställning kommer man hela varvet om man har viljan. Med osämja ombord är det slut innan man kommit ut ur Engelskakanalen.
  13. Kul. Det var stora mål men ej omöjliga. Var berädd på en brant inlärnings kurva. Hur ska man börja,hm. Jag själv växte upp med båtar ikring mig så jag har inte tänkt på hur. Allt beror på hur mycket du/ni har att spendera på inlärningen. I england(RYA) är det populärt med kurser from zero to hero. Vilket betyder att du behöver inte veta ett smack men när du lämnat skolan så kan du allt. Det brukar minst ta 3 veckor.Det tar tid att få ihop sjömil. Jag vet inte om det finns liknande kurser i Sverge. Annars tror jag att hyra båt med instruktör är bra. Allra bäst köp en båt få en ordentlig genomgång av ägaren inklusive segling,motorgång i olika vindförhållanden. Segla med din/eran båt så mycket som möjligt samtidigt som ni/du går kurser ni tycker att ni måste ha. Allt löser sig det är bara att komma igång. Lycka till själv är jag i xxx(Amsterdam Holland)annars kunde du få skrota runt på vårat däck.
  14. Bara 4 fot till det blir inte dyrt. Då blir det mycket större,snabbare och med din erfarenhet ingen skillnad från nu.
×
×
  • Skapa nytt...