Jump to content
Friday 27 January 2023

evo_z9

Medlemmar
 • Content Count

  109
 • Joined

 • Last visited

Community Reputation

0 Neutral

About evo_z9

 • Rank
  Örlogskapten

Recent Profile Visitors

The recent visitors block is disabled and is not being shown to other users.

 1. evo_z9

  När är nog nog?

  Ja det är helt åt helvete. Sen kommer sånna som mona sahlin och säger att det är jättesynd om dom. Precis som när man vill uppfostra en hund så måste man visa den rätta vägen. Inte klappa dom på huvudet och plutte nutta när de gör fel. Varför har vi inte sånna regler som arabländerna när det gäller sånt här? Snattar du hugger vi av dig handen. Vad får man då för att bränna en bil?
 2. http://m.autoblog.com/2012/07/09/ny-volvo-owner-closing-in-on-3-million-miles-in-p1800s-w-video/ Kommer och tänka på den volvo p1800 som gått över ''3 million miles'' utan att någonsin byta motor. Så en väl underhållen motor som repareras imellanåt kan uppenbarligen gå en livstid ut.
 3. Ja jag hoppas på det jag med. Undrar hur mång exotic båtar som finns i livet idag?
 4. Om detta är seriöst så undrar jag varför du valde just detta mönster? Känns lite kalle anka
 5. Jadu max. Jag köpte min första båt på skoj för 6 år sedan. Tyckte sjön verkade skoj. Har aldrig haft nån båtintressead i min familj. Sålde båten och ångrade mig lika snabbt. Året efter vart det ny båt och idag har jag provat mig igenom ett antal båtar och fastnat för större motorbåt pga bekvämligheten ja hur skulle man överleva utan båt och allt vad det innebär? Bara att vara ihamnen på våren och greja är eensak för sig! Älkaratt ligga och höra vågorna mot skrovet
 6. evo_z9

  110 volt maskiner

  Kolla på prylarna du köper, ofta står det 100 - 230 volt, då funkar de att använda.
 7. Har försökt få tag på den som driver Exoticklubben ett tag nu men utan resultat. Finns det några Exotic ägare här på forumet som skulle vara intresserad av en ny klubb? Har själv en Exotic 28.
 8. Tändspolen är som sagt tänkbart, även riktigt dåliga stift kan ställa till det. Tändspole är både billigt och enkelt att byta själv. Motorn får kylning som den ska?
 9. Det viktigaste är ju att tänka igenom vad du ska använda båten till. Därefter fundera på vilken båt som skulle täcka ditt behov. Ska du ha båten i insjö eller havet? Med tanke på att du vill ut och fiska så känns en styrpulpet mer en båt för dig än en HT. Man drar inte gärna upp en slibbig fisk i en HT. Sen beror det ju på hur långt ni tänkt åka? Kortare turer så funkar ju en styrpulpet, medans en HT är mer bekväm vid något längre turer. Som sagt, steg 1. Behovsanalys enligt mig Lycka till med båtköpet! Men bara så du vet, har du en gång skaffat båt så kommer du aldrig att kunna vara utan.
 10. blir runt 800 spänn för ett takräcke som jag tänkt.. Varför blir det alltid svindyrt!
 11. hur kunde jag missa detta på hjertmans? TACK!
 12. Ska montera min solpanel till helgen tänkte jag, men jag behöver detta fäste eller nåt liknande. Har grabbräcke i aluminium på var sida om styrhytts-taket och tänkte göra ett takräcke att montera detta på. Anledningen till det är att jag har kapell på taket och vill få upp panelen lite ovanför så jag fortfarande kan få av kapellet. Några tips? Har kollat, jula, biltema lite nätsiter med båttillbehör. Gärna aluminium men inget måste. Ha det gott!
 13. Någon som har tips på bra och stabila båthus / tält? Bor 10 mil från båten så jag vill kunna ställa ifrån mig den och veta att den står tryggt och säkert åtminstonde några veckor. Är ju där och tittar till ibland givetvis, ävan på vintern. Har kört NOA däcksställning innan men tycker inte att presenningen blir riktigt spännd utan samlar på sig snö som blir tung. Båten är 9 meter, så gärna 9-10 m hus Långt dit ännu, men jag vill vara förberedd Hur har ni byggt, gjort eller vad har ni köpt?
 14. Hade en kille på klubben som köpt ny båt och hade 6 länspumpar i botten! Tidigare ägara hade bränt en och monterat en ny. Samma visa igen och igen. Grejjen var att han var lite stor av sig, så en annan lite smidigare farbror hjälpte honom att ta bort och koppla ur de gamla ej fungerande pumparna. Fy faen för snabbficxade ellösningar
 15. Skönt att man har båten i insjö! Ligger i hela säsongen och kan spola av med högtryck när jag tar upp den. Ingen bottenmålning har jag heller. Blir endast en liten svart hinna som jag som sagt kan spola av
×
×
 • Create New...