Gå till innehåll
lördag 20 april 2024

Phillip

Medlemmar
  • Innehålls Antal

    99
  • Gick med

  • Besökte senast

Anseende bland gemenskapen

0 Neutral

Om Phillip

  • Placering
    Kapten
  1. Blir man inte lite sugen på denna skönhet! Fint skick, hel och fin.. Fantastiskt! http://www.blocket.se/jonkoping/Bat_i_fint_skick_48677248.htm?ca=23_11&w=3
  2. En god idé är att du, mickeror, klistrar in länken i trådstarten.
  3. Ett försökt till att göra det lite lättare att förstå.. Det handlar alltså om en motor vid namn "td458" från 2010 http://www.maringuiden.se/forum/;thread=468994&highlight=kinamotor
  4. Jag fick svetsat ett 25 mm rostfritt som ett L där långa delen fästes i akterpulpit med två noa (dubbelfäste). På den korta delen satt solcellen hängandes i två solpanelfästen (noa). Funkade väl rätt så bra, gick att vrida den i alla vinklar och allt det där. Men den åkte ner efter en säsong då det visade sig att jag inte hade behov av den.. Edit: Läste inte så noga, missade rubriken. Det är inga problem att bygga enligt mitt alternativ själv, men det gäller ju att ha tillgång till en svets. Men har man det hade bara fantasin satt stopp Och man hade kanske sluppit köpa noa-fästena.
  5. Man bli imponerad av naturens krafter. Även lite imponerad av att kameramannen inte svimmar till följd av syrebrist pga nästäppthet..
  6. Finns ju tyvärr en del av dom! Det innebär ju lite extra arbete och pengar att åka iväg och köpa nya vantskruvar, medans en annan nöjd (antagligen också) seglare sitter där med sina nya..
  7. Jo det är trist som f-n. Ruffluckan håller jag alltid låst, har haft i tankarna att låta den vara öppen just för att eventuell stegbeväpnad tjuv inte ska sabotera onödigt mycket. Men förhoppningsvis ser tjuven lite större och finare båtar mer intressanta än min gamla Becker. Självklart förvaras inga värdesaker inuti båten heller. Ska införskaffa en ny presenning att spänna upp, sen får vi se om hänglåset åker på eller ej
  8. Phillip

    Ont i magen

    Först Simone och sen kom banne mig Sven förbi och härjade. När man suttit tryggt inomhus i skydd från stormarna har man inte kunnat låta bli att tänka på hur båten och vintertäckningen skulle stå sig mot vindstyrkorna. Jag tillhör nog den kategorin som tänker för mycket och blir lite orolig. Men som vanligt när man föreställt sig det värsta visar det sig att allt är i sin ordning (förutom den allt för billiga presenningen) och man kan andas ut. Fram tills i förmiddags.. Blev kontaktad av hamnkontoret ang min förvaringslåda, någon hade tydligen förväntat sig att en mindre förmögenhet skulle finnas gömd bakom 20mm råspont och två Jula hänglås. Tjuven blev nog lite besviken när han/hon brutit upp (råsponten) och slängt ut allt innehåll utanför lådan och insett att det inte fanns en pengapåse gömd i den.. Inget blev med andra ord stulet. Men jag kan inte förstå hur man inte kan motstå lite maskeringstejp, spannar, trasor, förtöjningsfjädrar, halvtom flaska rubbing osv osv? Nåväl, klumpen i magen är tillbaka. Kanske blir det inbrott i båten nästa gång? Eller kanske andra tjuvar som provar lyckan i hemliga lådan?
  9. Ja myndighetsspråk kan vara jäkligt ibland. Får man hem något som är allt för jäkligt att lista ut vad dom vill kan man be dom om ett förtydligande och hoppas på att dom lär sig någon gång.. Alla myndigheter har ansvar för att deras meddelanden är tydliga, sakliga och förståeliga.
  10. En vild gissning: Har inte motorn elstart är det kanske där den ska sitta?
  11. Då är det bara till att offra en fredagskväll..?
  12. Länken stämmer, men han måste gjort någon inställning att man inte kan klicka sig raka vägen till gruppen. Prova sök direkt på Facebook, gruppen heter: SweMax/MiniMax-gruppen!
  13. Jag tog skepparexamen i Malmö får några år sedan. Vi hade en praktisk del, som ingick i kursen. (Kan ha hänt att var och en stod för lite soppapengar som tack för att vi fick låna båten vi använde) Alltså ingen man behövde ordna spearat. Men annars det är ju bara till att fråga?
  14. Vart maringuiden ligger? Du borde focusera på vart ByggMax ligger
×
×
  • Skapa nytt...