Jump to content
Thursday 07 December 2023

Sakkunnig

Medlemmar
 • Content Count

  206
 • Joined

 • Last visited

Community Reputation

3 Neutral

About Sakkunnig

 • Rank
  Kommendörkapten

Recent Profile Visitors

The recent visitors block is disabled and is not being shown to other users.

 1. Utan att ha sett objekten skulle jag principiellt välja den mindre nyare motorn. Båten är byggd för den effekten vilket rimligen borde vara tillräckligt för den modellen. Framför allt är inte båten åverkad med förstärkningar av okänd kvalitet/utförande.
 2. Mycket märkligt betéende att raljera med pekpinnar när någon råkat ut för olykshändelse. Oavsett anledning till händelsen. Antingen hjälper man genom att ge tips i tråden eller så skiter man i att skriva i tråden om man inte anser att människan förtjänar hjälp. Varför dryga sig? Känner man sig som en bättre människa då? Väx upp!
 3. Och det är precis det pålägget de inte får göra.
 4. En liten detalj jag reagerar på är varför du ska betala en Paypalavgift på 4,5%? Det är endast den som tar emot betalning via Paypal, alltså säljaren, som betalar denna avgift till Paypal. Enligt Paypals policy får säljaren ALDRIG lägga den avgiften på köparen. Får Paypal reda på detta åker säljaren på trubbel i form av spärrat konto mm. Kolla upp det. Ställ säljaren mot väggen.
 5. Observera att det bara verkar vara högtalare som ingår. Snålfan har skruvat ur stereon som antagligen skall säljas separat. :-)
 6. Nej, det är ingen fara så länge du låter motorn vara helt nertiltad medan den står på trailern i minusgrader.
 7. Om du har tillgång till landström så kan du alltid sätta en frostvakt/frostskyddskabel i motorrummet.
 8. Låter som en kanonaffär! :-)
 9. "plastbåt med akter lite använd" http://www.blocket.se/vasterbotten/Plastbat_med_akter_lite_anvand_47762326.htm?ca=1_9&w=2 En båt med akter. Tänkt vad de hittar på...
 10. Va, är fyrahästarn kvar? Ingen som slagit till ännu?
 11. Fyra st trötta 40 år gamla hästar till det facila priset av 5900 kr. http://www.blocket.se/orebro/Beg__Evinrude_4_hk_deluxe_med_lang_rigg_44840516.htm?ca=1_9&w=3 Någon som känner sig sugen? :-)
 12. Grattis junibo! Då var det som jag misstänkte och tipsade om tidigare. Gå igenom alla kontakter :-)
 13. Utan att veta hur allt är kopplat på just din båt så är det svårt att ge konkreta tips, men ett generellt bilmekartips är att, i samband med skumma elfel gå igenom alla elektriska konatker. Ta loss/skruva loss sladden/anslutningen, rengör, spraya med kontaktspray och sätt tillbaka. Gå igenom hela elsystemet och kör proceduren överallt du kommer åt. Även platser som vid första anblicket inte verkar ha nåt med problemet att göra skall kontrolleras. Man ska inte underskatta elfelens finurlighet att sätta sig på de mest orimliga platserna.
 14. Att det är glappt någonstans är ganska uppenbart. En tanke är att det är glappt i själva tändningslåset. Många moderna tändningslås är ganska klent byggda och har man en nyckeknippa med många nycklar som sliter i startnyckeln i kraftig sjögång i 30-knop så är det många tändningslås som ger sig. Ofta är kontakten precis tillräckligt stor för att det ska funka, men vid fuktigare väder kan effekten bli att det bryter. Skruva isär och undersök.
 15. Det som är riktigt intressant också är att dels få veta vad det utannonserade priset var och vad man faktiskt sedan köpte båten för. Hur mycket prutades alltså. Nu köpte jag min båt för 5-6 år sedan så det återpeglar inte riktigt dagspriserna men ändå:Min Crescent Bamse 542 var utannonserad för 25kkr och jag betalade 22 tusen. Den hade en gammal penta monterad.
×
×
 • Create New...