Jump to content
Monday 24 June 2024
Jonas_M

VP AQ151 problem

Recommended Posts

Hej,

 

Har nyligen skaffat mig en båt med med VP AQ151B och 290 drev men har fått ett problem som jag inte vet hur jag ska komma vidare med.

 

När jag var ute och körde så ändrades plötsligt ljudnivån från motorn, typ som hål i avgasröret på en bil, men märkte ingen skillnad i prestanda. När jag kom hem till bryggan så upptäckte jag att motorn tryckt ut lite olja och vatten. Jag kan inte höra nån skillnad på motorljudet vid tomgång och kan inte heller lokalisera något läckage nånstans. Motoroljan ser bra ut när jag kontrollerar mätstickan. Är det någon som har nåt tips vad jag kontrollera?

Share this post


Link to post
Share on other sites

Kolla så inte 4:e avgasporten gett sig, om det sker så läcker det avgaser där, känn med handen under avgaslimpan om det blåser. 151:an är känslig på att 4:e avgasporten korroderar sönder pga limpans utformning, börjar limpans mellanvägg rosta bort så kommer felet som ett brev på posten.

Har det gått tillräckligt långt så blir det ett hål/ packningsytan försvinner i toppen vid avgasporten. 

 

Kolla även bälgen mellan limpan och sköldens avgasrör

 

Nu hänger det troligtvis inte ihop med att den tryckt ut olja o vatten. Men kan göra det om avgaslimpan är i dåligt skick och vatten kommer in bakvägen

Share this post


Link to post
Share on other sites

Tack för info Gelis men jag har redan kollat bälgen och avgaslimpan och kan inte känna att det skulle vara ett läckage där. Men det kanske bara känns vid högt motorvarv så ska kontrollera igen.

Share this post


Link to post
Share on other sites

Create an account or sign in to comment

You need to be a member in order to leave a comment

Create an account

Sign up for a new account in our community. It's easy!

Register a new account

Sign in

Already have an account? Sign in here.

Sign In Now

×
×
  • Create New...