Gå till innehåll
måndag 29 april 2024
sabai

Plotter och radar

Rekommendera Poster

Funderar på att byta till en ny radar som passar med en ny plotter. Har en radar idag som är analog och använder Ipad som plotter. Allt funkar inga problem där men vill optimera det lite genom att ha allt på en skärm.

Så har ni tips, erfarenhet och liknande på ett väll fungerande system. Söker inte det bästa och dyraste utan en bra plotter och radar till ett bra pris.

 

Tips?

 

B

Dela detta inlägg


Länk till inlägg
Dela på andra webbplatser

Mitt klart bästa tips är att vilket märke det  än blir så köp från England tex från: http://www.electronics-marine.co.uk/ (finns fler). Mycket bättre pris än i Sverige.

Vi är mycket nöjda med vår Lowrance bredbands-radar men mindre nöjda med den äldre modell av Lowrance HDS 10-plotter vi har. Den är för långsam för all info den får från sjökort/radar/AIS. Vet dock att de som är nyare har en minst tre gånger snabbare dator så de fungerar säkert mycket bättre. Några andra har vi inte erfarenhet av

Dela detta inlägg


Länk till inlägg
Dela på andra webbplatser

Satsa på en bredbandsradar, Navico (Lowrance/Simrad/B&G). Deras teknik är helt överlägsen alla andras. Som plotter är det väl HDS Gen2 Touch som gäller men jag har bara begränsad erfarenhet.

Köpa i England är bra om man inte har mer pengar än förstånd förståss.

Dela detta inlägg


Länk till inlägg
Dela på andra webbplatser

Skapa ett konto eller logga in för att kommentera

Du måste vara medlem för att kunna kommentera

Skapa ett konto

Skapa ett konto på maringuiden.se. Det är lätt!

Registrera ett nytt konto

Logga in

Medlem på maringuiden.se? Logga in här.

Logga in nu

×
×
  • Skapa nytt...