Gå till innehåll
tisdag 30 april 2024
ristarpen

vp md1 vibrerar

Rekommendera Poster

Har en md1a som vibrerar kraftigt på alla varvtal utom fullvarv?? hela snipan skakar detta gäller även när man har i friläge. Har kollat motrokuddarna och dom känns som att dom kanske borde bytas ut dom är mjuka men har inte hittat några lämpliga än.  någon som har något annat förlag på varför motorn beter sig så här? Eller har haft liknande problem

 

Dela detta inlägg


Länk till inlägg
Dela på andra webbplatser

Är väl kuddarna nr 7 i DENNA skiss som du kanske behöver. Finns mjuka respektive hårda att välja på, och förmodligen är det propelleraxelns flexibilitet som avgör. Skulle säga att ju mjukare desto bättre för vibrationsdämpning särskilt på lägre varv, men vid låga varv försöker motorn röra sig långväga ur sin exakta position till axelns förtret.

Har ditt problem uppkommit rätt plötsligt så kanske nåt hänt med motorbädd eller motoröron. Dessa måste sitta stumt fast, d.v.s. all rörelse skall ske inuti 7-gummina för att få rätt motstånd hela slaglängden men också för att fördela lasten rättvist till gummits alla miljardtals sega flexibla molekylbindningar. Varje gnid-rörelse utanför själva gummimassan förbjudet, glappet slits då upp rejält fort. Nåt ditåt?

Nå, ett enkelt utfört trix kan vara att lägga pek- och långfinger på var sin av två hopfogade detaljer som man misstänker kan ha fått rörelsefrihet gentemot varann. Hela handen skakar naturligtvis då av vibrationer, men det går faktiskt ändå att märka ifall just fingrarna skakar olika inbördes. [så upptäckte jag i.a.f. själv en minimal rörelse i min motorbädds hopfogade detaljer, och efter åtgärd försvann de onormala vibrationerna - och samtidigt det litet dovt klapprande ljudet. (Har f.ö. en gammal sexhästars encylindrig 440cc Albin, toppvarv 1600 så man kan väl nästan tro att den är optimerad för att vibrera/skaka. ;)]

Dela detta inlägg


Länk till inlägg
Dela på andra webbplatser

Tack så mycket för svar. Har nämligen inte hittat motorkuddarna på någon båtaffär. Tråkigt pris på dom någon som har koll om det finns att få tag på lite billigare? Borde finnas extra mjuka i rätt dimensioner som inte heter vp.

 

Båten har stått på land i 10 år så jag vet inte när kuddarna va bytta sist, eller hur det va innan med vibrationer.

Dela detta inlägg


Länk till inlägg
Dela på andra webbplatser

Testa om du bor i närheten av sthlm på kuntze gummiprodukter

Dela detta inlägg


Länk till inlägg
Dela på andra webbplatser

Skapa ett konto eller logga in för att kommentera

Du måste vara medlem för att kunna kommentera

Skapa ett konto

Skapa ett konto på maringuiden.se. Det är lätt!

Registrera ett nytt konto

Logga in

Medlem på maringuiden.se? Logga in här.

Logga in nu

×
×
  • Skapa nytt...