Jump to content
Tuesday 07 February 2023

Tippler69

Medlemmar
 • Content Count

  10
 • Joined

 • Last visited

Community Reputation

0 Neutral

About Tippler69

 • Rank
  Kadett

Recent Profile Visitors

The recent visitors block is disabled and is not being shown to other users.

 1. Det skall jag testa, kan ju vara så enkelt, jag har en helt ny tank som jag kan testa med.
 2. Köpte en Yamaha Autolube 60hk 2-taktare, 3 cylindrig äldre modell från slutet av 80-talet/början av 90-talet (oljepumpen bortkopplad, så olja blandas i bensinen) nu i höstas och jag visste att denna var lite trögstartad. Tidigare ägare hade denna hos en Marinservice i somras som inte hittade några fel, samt att den startade bra när dom testade den där. Motorn startar direkt om man ger den ett litet sprut av startgas, då startar den direkt och går som en klocka, och startar utmärkt efteråt och så länge den är varm, men har den stått en dag då måste man använda ett litet sprut med startgasen igen för att få igång denna. Känns som ett bränsleproblem så jag bytte bränsleslang från bensintanken till motorn, det hjälpte inte, så nu har jag bytt bränslefilter och detta hjälper inte heller, något tips på vad jag bör undersöka närmast?
 3. Finns det något smidigt sätt att lösa upp eventuell färg som id plåten har målats över med, funkar det med thinner eller finns det något bättre?
 4. Kan så vara, dock hittar jag ingen info om att det fanns någon 60hk från Yamaha innan -94, letade på någon reservdelssida och då kom 60hk som ser likadan ut vid -94, dock kan det vara som så att företaget inte hade några reservdelar till 60hk med tidigare årtal, dock så verkar både 40hk och 50hk samt 70hk och uppåt funnits innan -94.
 5. Har precis köpt en båt där det sitter en Yamaha 60hk motor, en 2-takt Autolube, men förra ägaren hade ingen koll på vilken årsmodell det är på denna, men jag misstänker slutet av 90-talet. Finns det något bra sätt att få reda på vilken årsmodell denna har? Sitter en liten plåt på utsidan som tyvärr är övermålad. Bifogar lite bilder om det kan hjälpa
 6. Hoppas någon kan ge mig några tips på badvattentermometrar till båten, alltså vill ha en som jag kan sätta i som instrument, jag har en öppen liten styrpulpetsbåt där jag skulle vilja ha tempen i vattnet, 12v finns i båten, men jag lyckas inte hitta något, och hittar jag något så kostar det skjortan. Någon som sett något smidigt, vill att det skall passa in bland vanliga mätare i instrumenten, typ voltmätare osv...
 7. Är även på jakt efter en reparationshandbok till en utombordare Johnson 90hk -89, helst på svenska, men engelska funkar också. Har letat en del men lyckas inte hitta någon som säljer dessa, någon som har några tips?
 8. Nu blev jag båtägare, en Ryds Camping med en Johnson 90hk -89. Innan jag sjösätter denna så tänkte jag byta växelhus olja, men vart hittar man info om vilken olja det skall vara och hur mycket? Funkar det att köra på Biltemas https://www.biltema.se/bat/batmotor/motorvard/motorolja/vaxelhusolja-ep-sae-90-2000022017 eller skall man ha den som heter https://www.biltema.se/bil---mc/bilreservdelar/motorolja/transmissionsoljor/transmissionsolja-75w-90-2000041316 När det gäller oljeblandningen i bensinen (VRO-pumpen är bortkopplad) är då Biltemas utombordsolja https://www.biltema.se/bat/batmotor/motorvard/motorolja/utombordsolja-2000022989 okey att använda och vart hittar jag vilken blandning det skall vara? Har läst någonstans att 2% är bra, stämmer det?
 9. Hej. Håller på att köpa båt och har läste en hel del här på forumet om Evinrude 70hk, många har också hänvisat till www.ishopmarine.com för sprängskissar, men jag kommer inte åt dessa, sidan verkar inte vara aktiv längre, finns det någon annanstans där man kan hitta en sprängskiss på en Evinrude 70hk 3 cyl från -85? Funderade på vilket kompressionsvärde den bör ligga på då jag tänkte ta ett kompprov på denna, någon som vet? Mvh Roffa
×
×
 • Create New...