Gå till innehåll
måndag 29 april 2024
Albin-Anna

Någon som har en större båtplats och inte sjösätter tidigt...i Gbg?

Rekommendera Poster

Vi har ett problem - och har haft samma problem de senaste åren - samma som alla andra, det finns inte tillräckligt med båtplatser i Gbg-trakten (eller någonannanstans heller). Vi har fast vinterplats i Björlanda Kile, men har ett par år kvar till fast sommarplats på samma ställe.

Men vad vi däremot har är två sommarplatser i Strömstad. Dock är det så att vi bor i Gbg, brukar sjösätta i april - början av maj men beroende av väder och vind så är det inte alltid man kan åka direkt till Strömstad, samt att vi brukar vilja vara kvar i Gbg fram till helgen efter Kristi Himmelfärd som i år infaller i mitten av maj.

Är det någon som har en båtplats för en 33 fots, 3.20 bred att hyra ut under ett par veckor? Det är alltid försäsongen som är jobbig. Vi kan erbjuda plats i Strömstad om det är intressant, hamnen där brukar ju vara knôkfull också, och våra platser ligger på närmsta bryggan, dvs mitt i stan. Om man känner till Strömstad så ligger platserna så att man ligger med aktern mot boulevarden, färjan till Furholmen och Göstases. Bättre plats kan man inte ha, man slipper gästhamnskletet men har ändå full koll på läget och kan krypa nedför backen från Laholmen, 30 sekunders gångväg till Café Backlund, och öl på Göstases.

Jag börjar bli evinnerligt trött på detta eviga letande efter en försäsongsplats varje år, men våra båtplatser är helt lediga vecka 27, samt vecka 31-33 och är någon intresserad av ett byte ett par veckor som inte faller under de veckorna så går det att lösa också, helgerna är fria med - de allra flesta. En båtplats passar för mindre båt (samma brygga) och den andra för en stor, och det finns en gångbom bredvid - samt landström. Om inte, är det möjligen någon som inte har tänkt sjösätta och kan tänka sig att hyra ut sin plats till helgen efter Kristi Himmelfärd? Eller har tips, för nu har jakten börjat.

(Och givetvis, är någon intresserad av båtplats i Strömstad oavsett - så kan ni höra av er angående det med)

Tackar på förhand Glad

Dela detta inlägg


Länk till inlägg
Dela på andra webbplatser

Det räckte att jag skrev inlägget, kom på en briljant idé och gjorde ett samtal så var det löst...har nu båtplats...hemmavid dessutom.

Men, om ngn har det knivigt i Strömstad någon gång så är ni mer än välkomna att ringa i alla fall

Glad

 

Dela detta inlägg


Länk till inlägg
Dela på andra webbplatser

Skapa ett konto eller logga in för att kommentera

Du måste vara medlem för att kunna kommentera

Skapa ett konto

Skapa ett konto på maringuiden.se. Det är lätt!

Registrera ett nytt konto

Logga in

Medlem på maringuiden.se? Logga in här.

Logga in nu

×
×
  • Skapa nytt...