Gå till innehåll
söndag 28 april 2024
Erikol99

OMC 4,3 V6 Går varm

Rekommendera Poster

Hallå allesammans!

Har bekymmer... Min motor går varm precis i början av färden. Jag har inte felsökt jättemycket, men bytte både impeller och termostat och inspekterade vattenpumpen på motorn inför säsongen. Problemet är att när jag precis kommit ut ur hamn så är motorn 90-100 grader, kan stiga till 110 också och rätt som det är så börjar den kyla. Men gillar inte att den går så varm... Det är precis som att den inte får vatten från drevet i tid eller att termostaten öppnar sent. Limporna blir också ganska varma.

Det konstiga är att när den väl börjar kyla så kan jag köra i timmar på vilket varvtal jag vill utan att den överhettar. Det är alltså just vid startögonblicket med kall motor som den går så varm innan den börjar kyla. 

 

Har ni några tips på något jag kan ha missat eller något jag bör kolla på? Funderar på att härnäst lossa tillförseln ifrån drevet och kolla flödet och även testa att ta ur termostaten. 

 

Tack på förhand för all hjälp!

Dela detta inlägg


Länk till inlägg
Dela på andra webbplatser

Har idag varit i båten och felsökt och konstaterar att jag får noll flöde från impellern. Tog isär vattenslangen precis efter skölden för att se vattenflödet och det kommer inget vilket jag tycker är jättekonstigt. Jag ser nivå i röret men det står still. Testade även att hälla i lite vatten i röret inifrån.

 

Kollade impellern också och den ser sjysst ut och verkar snurra så nu är jag verkligen lost... Tycker impellern borde ha det jättelätt med tanke på att den hamnar under vattennivån när drevet är nedsänkt. 

Dela detta inlägg


Länk till inlägg
Dela på andra webbplatser

Skapa ett konto eller logga in för att kommentera

Du måste vara medlem för att kunna kommentera

Skapa ett konto

Skapa ett konto på maringuiden.se. Det är lätt!

Registrera ett nytt konto

Logga in

Medlem på maringuiden.se? Logga in här.

Logga in nu

×
×
  • Skapa nytt...