Jump to content
Thursday 14 November 2019

Search the Community

Showing results for tags 'oljekylare'.



More search options

  • Search By Tags

    Type tags separated by commas.
  • Search By Author

Content Type


Forums

  • Boats
    • Sailboats
    • Motorboats
    • Woodenboats
    • Long-distance
    • Ribboats
  • Teknik
    • Mek & Teknik
    • Bygg & Renovera
    • ElSnack
    • Navigation
  • Fritid
    • FiskeSnack
    • MatSnack
    • MiljöSnack
  • Övrigt
    • ÖvrigtSnack
    • OffTopic
    • Krönikor
    • Sumpen
    • Frågor
  • Maringuiden Informerar
    • Driftsinformation
  • Om Nya BryggSnack
    • Nya bryggsnack
    • Om nya Köp & Sälj
    • Förslag
    • Frågor
    • Buggar
  • Gamla BryggSnack
    • Maringuiden Informerar
    • Förslag
    • Buggar & Frågor
  • Båklubbar
  • Bella Falcon's Forum
  • Catalina klubben's Forum
  • Maximklubben's Forum Ämnen
  • Veteranbåtsklubben's Veteranbåtsnack

Blogs

There are no results to display.

There are no results to display.

Product Groups

There are no results to display.

Categories

  • Motorbåtar
  • Segelbåtar
  • Båtar övriga
  • Övrigt
  • Bella Falcon's Annonser
  • Catalina klubben's Annonser
  • Maximklubben's Annonser
  • Veteranbåtsklubben's Annonser

Find results in...

Find results that contain...


Date Created

  • Start

    End


Last Updated

  • Start

    End


Filter by number of...

Joined

  • Start

    End


Group


Website


Facebook


Location


Interests


Båtens namn


Information

Found 2 results

  1. Jag är ägare av en Prestige 34 med dubbla Volvo Penta KAD300 årsmodell 2005. Jag har nu ägt båten i två år! Första säsongen så gick ena maskinen något varm (96 grader) vid hög belastning, dock larmade inte instrumenten. Jag gav mig på och inspekterade och sköljde ur intercooler och värmeväxlare under hösten 2018, jag bytte impeller, termostatrar och kylarvätska. När jag sjösatte i våras så visade det sig att felet kvarstod, men att maskinen nu gick upp till närmare 100 grader (dock fortfarande utan att den larmar), ca 3400 varv och 30 knop. Jag har nu switchat tempgivarna, med samma resultat och jag har nu öppnat oljekylaren, vilken hade väldigt lite smuts, ett par småbitar av sjögrässtrån och små snäckrester, jag har kört igenom tuberna med piprensare (har dock inte fått tillfälle att testköra ännu, men med så lite smuts så ser jag inte att det kan vara felet). Antingen så har jag ett jätteenkelt fel, eller inget fel alls, eller så är det något riktigt jobbigt.... Det som återstår att kolla är slangen mellan sköld och sjövattenfilter och kolla efter ex. impellerdelar. Kan det vara visarinstrumentfel vid förarplatsen? Jag har känt efter i impellerhuset och det känns slätt och fint, så jag skulle inte tro att det är slitet. Jag har även beställt hem nya remmar till maskinerna vilka jag har tänkt att byta, men vad jag känner på cirkulationspumpsremmen så är jag relativt säker på att den inte slirar. Vad missar jag???
  2. Undrar om någon har koll på om oljekylaren på bilden är motorns originalkomponent? Motorn är som rubriken visar en VP TMD31A från -89. Frågan uppstod då jag tycker att kylarvätskan ser ut att vara oljebefängd, men saknar indikationer på att något skulle vara fel. Misstänker att oljekylaren blivit utbytt efter ett tidigare haveri och den olja jag ser i expantionskärlet är kvar sedan dess.
×
×
  • Create New...

Important Information

We have placed cookies on your device to help make this website better. You can adjust your cookie settings, otherwise we'll assume you're okay to continue. Du behöver som gäst även vara medveten om våra Terms of Use och GDPR policy Privacy Policy