Jump to content
Monday 06 February 2023

Prestige34Kad300

Medlemmar
 • Content Count

  19
 • Joined

 • Last visited

Community Reputation

3 Neutral

About Prestige34Kad300

 • Rank
  Kadett

Recent Profile Visitors

The recent visitors block is disabled and is not being shown to other users.

 1. Bra att du plockar ut thermostatrarna! Eftersom du skall skölja rent med sötvatten efter att du har kört bikarbonaten, vilket med fördel kan göras när motorn svalnat!
 2. Hej! Jag monterade aldrig bort oljekylaren! Den satt kvar medans jag demonterade gavlarna!
 3. Hej allihop! Vill bara tacka samtliga för era goda råd! Felet är nu funnet! Precis som några av er har rekommenderat så körde jag nu oxalsyralösning på färskvattensidan och då sjönk temperaturen till 87 grader, även vid max belastning! Mekaniker besökte mig i förra veckan och konstaterade att jag hade fel på kylvattenflödet på havsvattensidan och nästa steg skulle bli & byta sjövattenpump! Som tur var så testade jag oxalsyran..... Tack än en gång!
 4. Tack för förtydligande kring plastpåsen, då kanske det inte är så långsökt i alla fall att laddluftkylaren är boven...... Jag kollade turbon i vintras, den rullade lätt och fint, bifogar en bild. Återkommer när jag har testkört.
 5. Tack för svar! Nej, det finns inget vatten vid skvallerhålet, bara någon droppe olja. Laddluftkylaren nu rengjord, skulle dock inte tro att det är problemet då den såg ren ut på sjövattensidan. Provkörning så fort vädret tillåter. Nästa steg blir & ta upp båten och felsöka från drev fram till sjövattenpump.
 6. Hej igen! Efter lite om och men så ringde jag ut en Penta mekaniker ang. temperaturproblemen på min ena KAD300 och han har nu ringat in flödet på saltvattensidan som problemet hos mig, vilket jag själv också har trott hela tiden. Temperaturen går långsamt upp till 95 grader vid marschfart och ökar när jag belastar den hårt, samtidigt går temperaturen ner relativt fort (ser mätaren sjunka) när jag drar av på gasen). Dock har jag inte hittat felet ännu. Jag har fått instruktion om att kolla i övergången i drevet då det finns en packning som kan "kalva", alternativt är slangen från drev genom sköld sprucken, är det inget av det så skall jag byta sjövattenpumpen, då den såg sliten ut. Dock har jag skiftat sjövattenpump mellan SB och BB motor utan någon förändring på temperatur. Jag tog idag ur laddluftkylaren då jag tänkte att det kan vara väl värt att rengöra den med citronsyra (ser inga synliga igensättningar i tuberna), dock så fanns det på ena sidan av luftsidan en kletig oljehinna, bifogar bild. Hur vanligt är detta? Vad är den mest troliga orsaken?
 7. Är lite nyfiken på hur det gick för dig? Har du kört Oxalsyrablandningen?
 8. Tack än en gång, skall försöka ge mig på att kolla flödet! Misstänker att jag behöver upp i 3000 varv då det är då jag börjar att märka problemen.
 9. Bra kommentarer, verkar dock som att jag har för dåligt flöde på sjövattensidan? Temperaturen är högre både på kylvätska och kylvatten!
 10. Kanske lite lång tråd att läsa vad jag har gjort, men jag har kollat intercooler, VVX, oljekylare, bytt impeller, bytt termostater, bytt glykol och nu renoverat sjövattenpumpen! Jag har mätt båda motorerna på utgående kylvatten samt på termostathuset på båda maskinerna och kan konstatera att den ena maskinen är varmare! Ca 8 grader! Nu något lägre skillnad, men ändå 4-5 grader.
 11. Hej igen! Efter att idag ha testkört så kan jag konstatera att felet kvarstår! Visst, den gick faktiskt inte upp i 98 grader idag, utan snarare 94-95 grader, men det kanske snarare har att göra med att temperaturen i havet har gått ner några grader. Det får bli till att undersöka avgaskröken i vinter samt om det eventuellt kan ligga några impeller delar i slangen fram till sjövattenpumpen! Tyckte att jag har fått många bra kommentarer och förslag på lösning. Undrar därför om det finns något som ännu inte är skrivet? Något ytterligare tips innan jag behöver gå på insprutningspump ex.
 12. Har själv kört med Golden teak! Helt oslagbart resultat! I ditt fall hade jag först använt cleanern och sen brightern av samma märke och sen förseglat med Golden teak.
 13. Du har säkert helt rätt, bara det att idéerna är slut, både sjövattensidan och kylvätskesidan är 8 grader varmare på sryrbords maskin, tänker mest att om inte termostatrarna öppnar som de ska så borde inte sjövattnet vara 8 grader varmare. Oavsett måste jag renovera pumpen då den läcker, min tanke var att den kanske drar tjuvluft ( dock långsökt).
 14. Du har förstås en poäng! Men jag testade de gamla efter att jag hade bytt termostatrar för att bara konstatera att det inte var något fel på dem. Undrar också varför inte larmet går, men det står 97 +-3 grader, kanske är därför. Provar att renovera sjövattenpumpen först, får gå på termostatrarna igen om det inte hjälper. Stort tack för din/er input!
 15. Har redan bytt dessa! Har även rengjort intercooler, oljekylare och VVX. Bytt impeller och kylvätska.
×
×
 • Create New...