Jump to content
Monday 05 December 2022

ntica

Medlemmar
 • Content Count

  134
 • Joined

 • Last visited

Community Reputation

1 Neutral

About ntica

 • Rank
  Örlogskapten

Recent Profile Visitors

The recent visitors block is disabled and is not being shown to other users.

 1. ntica

  Bom-broms

  Gyb'easy... för 2500:- ca??? det var det jä---gaste!!! Kan man ju med lätthet fixa själv! ASB'n är däremot vettig-Konstruktions/funktions-mässigt, vad jag läst & sett. Men aldrig för det priset! Lutar åt dubbla tampar i bomnock, fästa i block föröver!
 2. Hej igen vänner. Kollar upp lämplig preventer el. bombroms...Tänkte att sätta typ tamp fr. bomnock till block föröver & tillbaka till Sittbrunn. Men känns smidigare & lämpliagre (I tanken) att sätta ngn. fjäderbelastad preventer. Lämpliga sådana köper man var? Andra förslag? installationstips, bilder? Vore än engång tacksam för er kunskap.
 3. var & hur kan lära sig tyda dessa kartor??? helst inga dyra kurser
 4. AMigo 23an är ett fullgott alternativ, ngn. seglade till Peru i sin vad jag vet! Dessutom en Västbris på Blocket för 15lappar, bra pris för en lämplig båt! Själv har jag en preppad IF. Vet ej Rednecks planer
 5. Har sett detta. Montor sålt. 2st. sailomat = ej lämpliga på min typ av båt! 1 äldre windpilot. Inte bra nog för en seriös långsegling, (styrförmåga) av äldre mod & 3,500 för dyrt. Fått svar fr. Yve' i qubec... dessutom ett Hydrovane i England ev.?! fler tips tack.
 6. 8000:- för ett år & täcker hela varvet?! Grattis = bra pris. Vad täcker då denna försäkring tro (då även det finstilta)??? Skulle bli hemma om inte råd till försäkring?... finns inte på kartan, man får helt enkelt prioritera.
 7. Efter som min självstyrare sponsor drog sig ur på grund av ekonomiska bekymmer?! har jag jobbat för ett nytt alternativ. Missat på st. Aries som sålts på E-Bay för vettiga pengar i England. Ett Hydrovane i sthlm (tyvärr). Lutar det åt ett splitt nytt av Yve's ett Cape Horn, riktiga grejor som håller, ca: 30.000:- men får slita i sommar för att köpa till hösten, om inget annat dyker upp! SÅ om ngn. vänlig själ (NI!) vet ngt. som ska säljas el. likn. meddela. Aries, Cape Horn, Windpilot, Monitor, Flemming, dyl.
 8. väldigt förståndigt (seriöst!) varför konstra till det för mkt.! Kanske med ngn. inspelnings anordning om amn inte skulle ha tid vid tillfället?! mkt. bra tips!
 9. Kolla lite på Degan... Sangean då? finns härhemma för 8hundringar?! köpte en liten radio idag, mer för att testa ... fantastik mottaging (ligger i båten & glömt märket?) Håller även att kolla upp- vilket jag var inne på tidigare- en iridium sat tel, verkar säkrare m dyrare...
 10. lycka till på färden
 11. nog rätt så viktigt, känner jag. & man ska aldrig säga aldrig! Kan väl tillägga att jag tecknat helförsäkring här hemma. Men dagen då jag ger mig av, får vi återkomma i ämnet!
 12. (Ska in & läsa på länkarna) Men vilka områden täcker de, har du kollat?
 13. tack Melle, kanon schysst! (den första länken funkade ej?)
 14. Janken. Håller med att sådana historier förekommer, tyvärr. Men jag är en positiv själ, & man kan inte oroa sig för allt, risk att man inte kommer iväg alls då faktiskt, Vilket det finns minst lika många snyft historier om. Kan väl nämna att K. Björklund stack iväg med 5000usd & utan försäkring på en av sina seglatser. Ah... tror det är väldigt uppschasat av div. försäkringsbolasg bla. att om olyckan är framme så är det bla...bla...bla.. Skulle det gå åt pipan så finns det väl ingen anl. att ha ngn. försäkring i alla fall, de få ggr. jag haft med f. bolag att göra så är det en massa ifrågasättande & misstänksamhet, & snudd på beskylning. Nä de banditerna får hitta en anna ko att mjölka, för detta är en tjur..he..he Nu ska underteckand ut & segla en sväng...
×
×
 • Create New...