Gå till innehåll
fredag 29 mars 2024

ntica

Medlemmar
  • Innehålls Antal

    134
  • Gick med

  • Besökte senast

Allt postat av ntica

  1. Gyb'easy... för 2500:- ca??? det var det jä---gaste!!! Kan man ju med lätthet fixa själv! ASB'n är däremot vettig-Konstruktions/funktions-mässigt, vad jag läst & sett. Men aldrig för det priset! Lutar åt dubbla tampar i bomnock, fästa i block föröver!
  2. Hej igen vänner. Kollar upp lämplig preventer el. bombroms...Tänkte att sätta typ tamp fr. bomnock till block föröver & tillbaka till Sittbrunn. Men känns smidigare & lämpliagre (I tanken) att sätta ngn. fjäderbelastad preventer. Lämpliga sådana köper man var? Andra förslag? installationstips, bilder? Vore än engång tacksam för er kunskap.
  3. var & hur kan lära sig tyda dessa kartor??? helst inga dyra kurser
  4. AMigo 23an är ett fullgott alternativ, ngn. seglade till Peru i sin vad jag vet! Dessutom en Västbris på Blocket för 15lappar, bra pris för en lämplig båt! Själv har jag en preppad IF. Vet ej Rednecks planer
  5. Har sett detta. Montor sålt. 2st. sailomat = ej lämpliga på min typ av båt! 1 äldre windpilot. Inte bra nog för en seriös långsegling, (styrförmåga) av äldre mod & 3,500 för dyrt. Fått svar fr. Yve' i qubec... dessutom ett Hydrovane i England ev.?! fler tips tack.
  6. 8000:- för ett år & täcker hela varvet?! Grattis = bra pris. Vad täcker då denna försäkring tro (då även det finstilta)??? Skulle bli hemma om inte råd till försäkring?... finns inte på kartan, man får helt enkelt prioritera.
  7. Efter som min självstyrare sponsor drog sig ur på grund av ekonomiska bekymmer?! har jag jobbat för ett nytt alternativ. Missat på st. Aries som sålts på E-Bay för vettiga pengar i England. Ett Hydrovane i sthlm (tyvärr). Lutar det åt ett splitt nytt av Yve's ett Cape Horn, riktiga grejor som håller, ca: 30.000:- men får slita i sommar för att köpa till hösten, om inget annat dyker upp! SÅ om ngn. vänlig själ (NI!) vet ngt. som ska säljas el. likn. meddela. Aries, Cape Horn, Windpilot, Monitor, Flemming, dyl.
  8. väldigt förståndigt (seriöst!) varför konstra till det för mkt.! Kanske med ngn. inspelnings anordning om amn inte skulle ha tid vid tillfället?! mkt. bra tips!
  9. Kolla lite på Degan... Sangean då? finns härhemma för 8hundringar?! köpte en liten radio idag, mer för att testa ... fantastik mottaging (ligger i båten & glömt märket?) Håller även att kolla upp- vilket jag var inne på tidigare- en iridium sat tel, verkar säkrare m dyrare...
  10. nog rätt så viktigt, känner jag. & man ska aldrig säga aldrig! Kan väl tillägga att jag tecknat helförsäkring här hemma. Men dagen då jag ger mig av, får vi återkomma i ämnet!
  11. (Ska in & läsa på länkarna) Men vilka områden täcker de, har du kollat?
  12. tack Melle, kanon schysst! (den första länken funkade ej?)
  13. Janken. Håller med att sådana historier förekommer, tyvärr. Men jag är en positiv själ, & man kan inte oroa sig för allt, risk att man inte kommer iväg alls då faktiskt, Vilket det finns minst lika många snyft historier om. Kan väl nämna att K. Björklund stack iväg med 5000usd & utan försäkring på en av sina seglatser. Ah... tror det är väldigt uppschasat av div. försäkringsbolasg bla. att om olyckan är framme så är det bla...bla...bla.. Skulle det gå åt pipan så finns det väl ingen anl. att ha ngn. försäkring i alla fall, de få ggr. jag haft med f. bolag att göra så är det en massa ifrågasättande & misstänksamhet, & snudd på beskylning. Nä de banditerna får hitta en anna ko att mjölka, för detta är en tjur..he..he Nu ska underteckand ut & segla en sväng...
  14. Nej 4000:- är inte förmkt! Jag sa: Det är inte i närheten av vad en heltäckande jordenrunt försäkring kostar Det blir endast ansvar f. vilket är mer rimligt!
  15. & var hittar jag detta program på nätet? samt tips på stationer som sänder?
  16. Hej igen. Min första tanke var en ssb & proctor modem... men icke = för dyrt! Har lite vänner runt om i världen, som nämt att via världsradio (Sangean el. likn.) SÅ ska man kunna ladda ned ett program i datan för att kunna få ut väderfax el. likn.?! Ngn. vänlig själ som kan förklara, beskriva rent praktiskt hur detta går till? Vore mkt. tacksam, då jag anser väder info till havs är mkt. viktigt!
  17. oki...4000:-/år täcker inte våra världshav, & inte med en 26 fotare tyvärr. Ang. ev. sjukdom (Gud förbjude) så kan jag bara hoppas på det bästa. Detta blir en seglats med stram budget = inga alternativ. Min livsdröm låter sig inte hejdas oavsätt. Har eliminerat ev. tand bekymmer för en hög kostnad, Men tackar för era råd.
  18. Tänker lägga en tross längsmed skrovsidorna, fästa i mantågsstöttorna.
  19. Tackar er samtliga för era synpunkter! Så här blir det: Tänker teckna en ansvarsförsäkring endast, min budget per dag/ 300-500:- sv. kr. för 6 månader, sen vill det till att jobba på plats/ommöjligt. buffert: 30.000:- & tänkt resrutt, som känns intressant idagsläget: Härifrån till Madiera- Madiera-Azorerna-Portugal-söderöver igen. tankar?
  20. Hej vänner. mkt att ta in här. ang. försäkring mm. Ansvar är tydligen ett måste. Hur mkt. I deposition i Panama då? vad kostar en genomfart där tro? ngn. som har koll här? Fortfarande intresserad av dagpenning för långsegling, hur mkt. är rimligt?
  21. Tack Janken! förstår precis vad du nämner! Men folksam tex. täcker inte min kommande långsegling på andrasidan jordklotet är jag rädd?! & de stora som täcker en försäkring där, överskrider vida min budget tyvärr. Därav mitt resonomang & tanke gång. vilket det lutar mest åt... Ang. månadskostnad för min crusing? har en tanke vad som är rimligt (för mig) Men vill gärna höra era tankegångar på kostnader osv. KAn tänka mig att de gånger man går i hamn, kan det vara gott med mat & lite dryck osv. i övrigt har jag inga större pretantioner. Panamakanalens transit idag för 26 fotare? Bild på min mentor & förebild...
  22. Hej Mina vänner! Är inne på Ekonomi biten nu...Efter att ha läst på en del, så undrar jag om det inte är bättre att hoppa ev. försäkrings premie?! VArför betala en halv förmögenhet i premie när man istället kan ha en buffert, som gardering för ev. haveri? låt säga 30-40000:-, då kan jag åtminstånde köpa en ngr.lunda likvärdig båt ! Hur många års premiekostnad är detta tro? Kan tänka mig att en del exklusiva marinor kräver försäkring, men då kanske man ska undvika dessa?! Synpunkter på detta??? Kostnad per månad, uppehället samt marina kostnader???
  23. Skön & sansad gubbe av rätt kaliber!
×
×
  • Skapa nytt...