Gå till innehåll
torsdag 25 april 2024

a-jacobsson

Medlemmar
  • Innehålls Antal

    30
  • Gick med

  • Besökte senast

Anseende bland gemenskapen

0 Neutral

Om a-jacobsson

  • Placering
    Fänrik

Senaste Profilbesöken

Blocket med senaste besökare är inaktiverat och visas inte för andra besökare.

  1. Jag har en Evinrude 50hp VRO från 91 (kort rigg). I veckan har jag haft av växelhuset för att byta packboxar, packningar samt impeller. När jag monterade ihop allt igen så fick jag bara i backen och inte framåt. Efter lite googlande kom jag fram till att det kunde vara längden på växelföraren som inte stämmer efter allt skruvande. Efter att jag skruvat ner växelföraren till 430.2 mm (ett värde jag hittade på nätet för denna motorn) och testade igen så får jag i växeln framåt men inte backen. Nu ligger även växeln i när reglaget står i friläge. Friläget läggs i när reglaget står som att backen ska vara i. Vad kan felet bero på? Tacksam för alla tips.
  2. Jag har problem med beväxning på min utombordare. Motorn är monterad ganska lågt så motorfästet och nedre delen av växelhuset ligger alltid under ytan. Båten ligger på västkusten. Jag funderar på att lackera delarna som alltid är under vatten med drevfärg (ex. https://www.hjertmans.se/produkter/batvard-farg/bottenfarger/drevfarg/prop-o-drev-svart-trilux-500ml?gclid=CKvwz57v09MCFRyJsgodmLwECw). Är det någon som har testat detta? Måste man ha någon typ utav grundlack? Tacksam för svar =)
  3. Har stött på ett par anonser där det tex står "spara 600.000kr" Då uppfattar jag det iaf som att det borde vara en ny båt som de sänkt priset på med 600 000, men så menar dem uppenbarligen inte. Exempel: http://www.blocket.se/stockholm/Aquador_26_DC__10_11__SPARA_600_000___45229046.htm?ca=16&w=3 Vadå sparar? Båten är begagnad och är inte värd lika mycket som en ny, det kallas värdeminskning?
  4. Hej Gustav! Jag har en Evinrude 50 VRO från -91, tror det är samma motor. Jag har inte kört med oljeblandning i bensinen utan bara haft den separata oljesmörjningen. Blev lite nyfiken så kollade upp det i instruktionsboken Normal körning: Din motor är utrustad med VRO oljeinblandningssytem som automatiskt blandar olja i bensinen. Högprestandakörning: Vid högprestandakörning måste du använda en bränsleblandning på 50:1 (2% olja) i bensintanken utöver VRO systemet. Sen vad som räknas som högprestandakörning vet jag ej. Som sagt, jag har inte kört med någon olja i bensinen och har inte haft några problem!
  5. Har stött på ett par anonser där det tex står spara 600.000kr Då uppfattar jag det iaf som att det borde vara en ny båt som de sänkt priset på med 600 000, men så menar dem uppenbarligen inte. Exempel: http://www.blocket.se/stockholm/Aquador_26_DC__10_11__SPARA_600_000___45229046.htm?ca=16&w=3 Vadå sparar? Båten är begagnad och är inte värd lika mycket som en ny, det kallas värdeminskning?
  6. Jag bytte tändningslåset till min evinrude för två år sedan, ca 600kr vill jag minnas att det gick på. Beställde det genom min lokala båttillbehörsaffär.
  7. J-craft byggs väl på Gotland? http://www.j-craftboats.com/home/
  8. Såg den båten i turkiet för några år sedan. Vi var ute med en liten badbåt så kom den och seglade förbi oss, ganska maffig! hehe
  9. Troligtvis lobbyister inom oljeindustrin som vill tona ner miljöfrågan och få oss att tro det är lugnt. Hur som helst så är oljan en ändlig resurs och just därför är det väl bra om man kan komma på andra lösningar för att driva våra fordon?
  10. Har åkt förbi det där huset, ser helt OK ut! Kungshamn som sagt.
  11. Vad blev det för toppfart tillslut? Båten är jäkligt häftig, minst sagt imponerad!
  12. Konstigt att språket tycks vara enkelt när du är inne på den lättlästa varianten. Tycker faktiskt att det hade varit lite kul att äga kungens gamla båt. Båtmodellen tilltalar mig dessutom Bra annons förövrigt, en bild och sen står det i princip inget mer än att kungen var första ägaren.
  13. Fick detta mailet med. Inte första gången och troligtvis inte sista gången man råkar ut för nätfiske. Har man lite vett så förstår man att inget seriöst företag skickar ut såna här mail. Kan samtidigt förstå att folk som är väl blåögda går på sånt här eftersom det ofta kan se seriöst ut.
  14. Hej, du vet möjligen inte vart man kan få tag på ett liknande test/recension utav Jofa winth 435/485 =) Mvh Albin
  15. Jo sant men det är ändå väl mycket pengar tycker jag, ska försöka fixa nytt kapell till våren och det är långt ifrån gratis även på en sån här liten båt.
×
×
  • Skapa nytt...