Gå till innehåll
tisdag 23 april 2024

schackmatt

Medlemmar
  • Innehålls Antal

    12
  • Gick med

  • Besökte senast

Anseende bland gemenskapen

1 Neutral

Om schackmatt

  • Placering
    Kadett

Senaste Profilbesöken

Blocket med senaste besökare är inaktiverat och visas inte för andra besökare.

  1. 20m fri höjd är det. Även Bullandö Marina anger 20m. På bullis ligger det gott om båtar på 40-50 fot som passerar under bron. Själv har jag en mast på 17.90 + vhf-antenn och passerar ofta under bron, även längst ut mot kanterna där det är lägre
  2. Har ett PowerIL-spel i min båt också, är det rättkopplat så ska du hålla inne ankar-knappen samt Upp eller Ned för att få det att gå. Knappen nera till vänster är oanvänd.
  3. Köp en MPPT, den låter panelerna jobba på optimal spänning
  4. Om vattenspolningen slutat fungera och pumpen inte går trögt eller fastnar så beror det nog på att det är luft i systemet och pumpen är helt torr. Jag skar av en pet-flaska som tratt och fyllde slangen bakvägen samt skvätte i lite vatten i pumpen, efter det hoppade vattenspolningen igång och har fungerat felfritt sedan dess. Kostnad: 10min samt 2kr (i pant)
  5. EPsolar / Peak Power laddare går att köpa billigt på ebay/alibaba m.fl, ca 50-75% lägre än vad dom svenska handlarna tar. Bytte själv ut min EPsolar (Peak Power G2 1215bn) eftersom den stör ut min radiomottagning. Bytte till Mastervolt SCM25, dyrare men jag har fått för mig att Mastervolt gör bra grejer.
  6. Har testat Net1 som har den enda fördelen att deras täckning skall vara fantastisk. Katastrofalt dåligt resultat med 500-1500Kbit som bästa hastighet och deras support bekräftade att det inte blir bättre. då deras nät ej har speciellt hög kapacitet.
  7. Har precis testat Net1 under ett par dagar, både i sthlms skärgård på några kobbar samt hemma i villan som skall ha bästa möjliga mottagning enligt deras täckningskarta. Net1 själva anger teoretisk maxhastighet till 35MBit, har annonserat i tidningar om 5-25MBit och anger nu som upplevd hastighet till 3-8MBit. Resultatet var tyvärr nedslående, inte enda gång kom bredbandskollen över 2MBit, generellt ligger hastigheten mellan 300 och 1500KBit/s vilket är helt oacceptabelt. Om några hundra kilobit är tillräckligt för användaren så har dom säkert bra täckning men i mina ögon saknar dom helt täckning om man har barn som gillar netflix/youtube.
  8. Hejsan, Tittar på en bombroms till båten på 38 fot och närmare 50m2 storsegel. ASB var lite omtalad för några år sedan och ska vara så fantastiskt bra, iallafall om man får tro försäljaren på helmtec som verkar vara den som svarat på många av trådarna... Det som gör det lite olustigt är att ASB enbart säljs av en firma, dom som tillverkar den misstänker jag, en enskild firma som man ej har insyn i. Prylen är rätt dyr, 12.000SEK till min båt oc man har ju ingen aning om ur support oc garantier fungerar. Någons om har erfarenhet av ASB'n och är den värd sina pengar? Tack!
  9. Stort tack båda för era svar, Geosafe verkar helt ok men försäkringsbolaget hade ej godkänt den modellen av någon anledning så jag tror det får bli Redknows som verkar vanligt förekommande Tack igen för era svar!
  10. Har blivit med ny (segel)båt och kommer installera någon form av spårsändare i båten, det både känns bättre och man får dessutom rabatt på försäkringspremien hos dom flesta bolag. Frågan är nu, vilka spårsändare/larm finns det och hur bra fungerar dom? I första hand är jag ute efter en spårsändare med geolarm (geotracking) men funderar på en nivåvakt för vatten i kölfickan kan vara ett bra komplement. När jag googlar runt lite så finns det en uppsjö av av trackers, många bygger på att man ska teckna abonnemang med kostnader från några hundralappar till flera tusen kronor per år, detta är för mig ointressant då positionen kan skickas direkt via ett kontantkort till en telefon så abonnemanget ser jag inget mervärde med. Några larm som jag hittat som ej kräver abonnemang: Redknows Minifinder Satspot+ Siren Pixie Blue Peter Octopus Någon som har några erfarenheter av dessa larm? skulle gärna vilja ha ett larm som aktivt och skickar status via sms i valbara intervaller. Då jag i dagsläget saknar solceller är också strömförbrukning och liknande viktigt. Stort tack
  11. Hittade till den sidan, men hittar ingen info om vilka områden som täcks av "Navionics+" vid köp, är det enbart östersjön eller kan man även ladda ner kartor för t.ex. danmark utan extra kostnad?
  12. Hejsan, Skall investera i ny Zeus2-plotter till nästa säsong men blir mest snurrig om vilket sjökort man skall välja - Vanliga Navionics har kort för fasta områden, typ östersjön osv - Navionics+ är något nytt som gör att man kan ladda ner dom områden som är intressanta inom en region, men vad är regionen? enbart östersjön? eller hela europa? - C-map är annars ett alternativ som har ett enda kort (sd-kort) för hela östersjön inklusive danmark Tips mottages tacksamt!
×
×
  • Skapa nytt...