Gå till innehåll
onsdag 24 april 2024

pfroven

Medlemmar
  • Innehålls Antal

    10
  • Gick med

  • Besökte senast

Anseende bland gemenskapen

0 Neutral

Om pfroven

  • Placering
    Kadett
  1. Håller med. 28W Led BÖR ge mer än 130 Lumen, men Kineser är inte alltid så noggranna med faktaspecar. Det kan ju också vara 2,8w......
  2. Blev själv sugen på de 2x27w lamporna, men 130 lumen är inte mycket alls. Enl http://www.ledbelysning.n.nu/lathund-lumen(min dator med chrome vägrar samarbeta för att lägga in länkar) är 130 Lumen lämpligt som sängbelysning. Edit: Länken blev ok så fort jag tryckt svara....
  3. Mätte igår på västkusten så visst vart det inte mkt solinstrålning på panelerna. Som jag tolkar ditt svar så sjunker spänningen såfort man försöker ta ut effekt från panelen, vilket innebär att min frågeställning besvarades. Hade ca 1amp i ström i ledningen från panelen, och ungefär detsamma ut från regulatorn när jag mätte igår.
  4. Har en EP-solar 1024 (b?) som jag tycker beter sig knepigt. Den är kopplad mot 2 50w tunnfilmspaneler som är parallellkopplade. Mäter jag tomgångsspänningen på varje panel för sig är den över 18 volt mellan solcellsplus och solcellsminus. Liknande värden vid panelen som nere vid inkopplingsplinten i regulatorn. Håller jag ihop bägge pluskablarna och mäter mellan dem och minus är det fortfarande över 18 volt. Det knepiga inträffar när jag skruvar fast pluskablarna i plinten, då får jag ca 12,5 v mellan plintskruvarna. Där skall väl inte regulatorn hunnit reglera något än? Deltat mellan inkommande spänning och batteriladdningen är ca 0,05v. Allt mätt på plintskruvarna. Finns det något vedertaget skäl att spänningen in i regulatorn droppar ca 6v beroende på om pluskabeln är lös eller fastskruvad?
  5. Har du inte en dubbel-din (2-din) där idag ? Du kanske helt enkelt tänk såga till en brädbit för att konvertera till enkel-din ?
  6. Har den funkat tidigare ? Den motorn är väl tre-cylindrig och på min gamla Yamaha med Biltemas varvräknare fick man ställa om något för att den skulle räkna rätt mängd tändpulser.
  7. JA. 17 hallar av ~samma storlek som GBG. Dock en hall med enbart wakeboards, 2 hallar med resor/resmål. Mycket både segel och motorbåtar.
  8. Många kloka synpunkter. Kanske är tryggast att använda "hinkmetoden" trots allt. Då jag har en jänkebåt finns inte så mkt rostfritt att oroa sig för, fast missfärgningar på skrovsidorna hade jag inte hoppats på.
  9. Har skapat egna "torrbollar" med Cacl köpt på Granngården, och hällt i durkslag. Frågan är, är det ok att sätta dessa durkslag i vasken och handfatet på toan där de finns avrinning. Tanken är att slippa oroa sig för att hinken blir full. //Peter
  10. Ni som köpt mätaren från EBay som länkas här ovanför, hur har ni gjort med shunten? Bara låtit den "hänga" i minuskabeln ? De flesta andra verkar ha ett infästningssystem (skruvhål) men denna är lite krångligare. //Peter
×
×
  • Skapa nytt...