Gå till innehåll
onsdag 24 april 2024

Wildeside

Medlemmar
  • Innehålls Antal

    798
  • Gick med

  • Besökte senast

  • Dagar Vunna

    6

Allt postat av Wildeside

  1. Nu är det bara att börja spåna på ett kontrakt då och det måste ju vara vattentätt.😂
  2. Blir ganska omfattande och komplicerat kontrakt för samägande om man ska ta upp hur man ska hantera alla eventualiteter m.m.😂 För man bör väl skriva kontrakt ?
  3. Nä gick bra att byta mot batteriet som stod i boden😎 Det är en sann historia om mitt liv som båtägare😂
  4. Mitt startbatteri i båten har 7,8 volt i vilospänning, kanske dax att byta😃
  5. Ska du diskriminera dom som vill samäga motorbåt?😁
  6. Googla "Fiska i Kroatien" så hittar du en massa information. Bland annat mycket från fiskesnack.com https://www.fiskesnack.com/search?q=kroatien&searchJSON={"keywords"%3A"kroatien"}
  7. Är väl lite så att vad man än ska köpa/bygga/byta/renovera på/till en båt har fantasi priser. Bättre att någon annan har betalt vad grejorna kosta nya för en sak är säker att köper du något nytt till en båt så höjer du inte värdet på en begagnad båt med samma värde som inköps priset är.
  8. Autopilot skulle jag nog inte vilja vara utan i dag, när man va ung och oförståndig klara man sig utan även om det seglades transportsträckor på 15-20 timmar i sträck ibland.
  9. Rullfock underlättar en hel del om man vill ensamsegla.
  10. Den va iaf väldigt lik. chaparral265 kan uppge den modellen så är problemet löst😀
  11. Titta på tex blocket efter nåt liknande och höfta till med det märket o modell. Det sitter ingen båtexpert på försäkringsbolaget och forskar i vad det är för märke o modell på gamla båtar.
  12. Är väl inte helt opartisk men jag skulle välja med inombordare alla dar i veckan. Motorn skyddad mot regn o rusk. Krångligare att stjäla motorn är en stor fördel. Min upplevelse är att inombordare går tystare, den kan jag ha fel på. 4 takt är väl slittåligare än 2 takt tycker o tror jag. Vad jag såg på bilderna när jag titta lite snabbt va att aktersoffan såg bättre ut med inombordaren. Blev mycket vad jag tror o tycker. Välkommen till forumet och lycka till med dit val.
  13. Alla sätt är bra förutom dom dåliga. Skulle nästan vilja påstå att det förslaget gränsar till dom dåliga. Om jag skulle välja så skulle jag köpa en bromsad trailer dom är så mycket bättre i hållbarhet och stabilitet vad jag upplevt iaf. Men tyvärr så kostar det mer.
  14. Får väl ta på mej skäms hatten ett tag, hade ingen tanke på det. Kan bara försvara mej med att bilderna kommer ifrån en bekant som ska segla i mina hemma vatten och undrar vad som stämde, efter att jag tittat i min plotter och sjökort så vet jag att djupet är ca 2 m. Men nu kan jag förklara det fenomenet😎
  15. Ska vi rabbla antalet glasögon så får jag erkänna att jag har för många par glasögon. 4 par progressiva hemma, i bilen, båten och lastbilen. 4 par vanliga glasögon hemma, i bilen, båten och lastbilen. 5 par Skärmglasögon Hemma, båten, lastbilen, verkstan och kontoret läsglasögon har jag ingen aning om tycker det finns ett par överallt så minst 10 par. Har fördelen att företaget betalar alla glasögon förutom läsglasögonen tack vare att det är 2 olika syn krav mellan bil lastbil och att jag arbetar vid datorskärmar på kontoret Och ändå så undrar man ibland vart man har glasögonen.
  16. Tog mej flera månader att vänja mig i början så använde jag dom ca 30 minuter i taget. Bäst fungerar progressiva glasögon när jag kör bil eller båt och ska titta långt fram och sen titta på instrumentpanelen eller sjökort på nära håll. Sämst fungerar dom när man är ute och går i kuperad terräng som tex skogen, eller ska jag va riktigt ärlig så kan jag inte använda dom alls när jag jagar eller går med hundarna i skog o mark som tur är är det inte ofta jag måste läsa något samtidigt.
  17. Japp progressiva fungerar på mej efter en invänjning som va lite som en gratis fylla inklusive illamåendet. Nu har kokoverket förstått att vrida på naken för att ögonen ska få rätt synfält genom glasögonen.
  18. Ja det är väl en av anledningen till att man inte uppdaterar sin gamla sjökort. Fastland, öar och grund flyttar inte på sig, är man bara bered på att alla sjömärken inte stämmer så kan man leva med dom gamla sjökorten. Bilder ur sjökort på nätet, undrar vilket man kan lita på. Är grundet i mitten av viken 2 m eller 6,2 m djup.
  19. Laddningen från motorns generator får du genom att byta till en 24 volts generator, i stort sett alla lastbilar och större entreprenad fordon använder 24 volts system.
  20. Nä tror inte det har 1 mil till varvet och betalar 2500:- om året för 9*3 meter + jollen
  21. Suck Får snällt vänta till 26/4 då kommer mobilkranen till varvet.
  22. Om vi nu ska tjata OFF TOPIC. Ehh på eller i bryggan? Annars har väl båten en position bredvid bryggan.
  23. Köp en hink, durkslag och vägsalt som är tillverkat av kalciumklorid 25kg/300:- på Granngården https://www.granngarden.se/kalciumklorid-cc-road-25kg Så kan du tillverka en egen påfyllningsbar torrboll billigare. Det har diskuterats fram o tillbaks om saltet kan bidra till att saker rostar mer men aldrig upplevt eller sett någon trovärdig fakta om det.
  24. Vet inte varför du citera mej jag kan redan manövrera min båt😉 En liten fundering varför bara med fören eller sidan? Jag backade oftast in min kustkryssare till bryggan (lättare att kliva i land när man har en långsmal segelbåt) och ett förstag i vägen som vanligt.
  25. Att kasta loss och lägga till är bra att träna på men skulle nog säga att det är bra att träna på öppna vatten att manövrera att vrida, vända med hjälp av roder, fram och back så att man kan hantera flytetyget i alla konstiga situationer som kan uppstå i framför allt trånga hamnar.
×
×
  • Skapa nytt...