Gå till innehåll
onsdag 24 april 2024

sa0azs

Medlemmar
  • Innehålls Antal

    42
  • Gick med

  • Besökte senast

Anseende bland gemenskapen

0 Neutral

Om sa0azs

  • Placering
    Fänrik
  1. Ja, det är väl, från 2015, fortfarande okej att ståendes i Ingmar Stenmark-ställning på badbryggan ha avföring? Visst är det bra att låta bli att tömma toatanken i havet, men mycket av miljöpolitiken är av karaktären sila mygg och svälja elefanter i dag. Det bidrar givetvis inte ökad förståelse och acceptans, utan får mer karaktären av att jävlas med vanligt folk.
  2. Kikaren är säkerligen exakt densamma på Erlandsson, Ebay (mfl) som på Biltema. Att Biltema säljer den billigare beror sannolikt på att de köper in ett avsevärt större antal, och således får ett lägre pris, och/eller, att de väljer att ha en lägre marginal på den produkten. Man får vad man betalar för stämmer långt i från alltid numera, när mycket massproduceras i en och samma fabrik (oftast i Kina) till såväl fina märket, halvfina märket, generiska märket eller till valfri stor kedja typ Biltema (eller Wall Mart), då försedd med dess logotyp. Och som sagt, Biltema har, de få gånger jag behövt reklamera något, inte gjort några som helst svårigheter, utan bara frågat om jag vill ha en ny produkt eller pengarna tillbaka.
  3. Tre månaders fängelse för allt det där kan inte sägas vara annat än patetiskt.
  4. Vi har kört med Navionics på iPhones, i brist på iPads, vilket har fungerat över förväntan. Dock lite väl små skärmar. I år blir det dock iPad, funderar på Seapilot eller Navionics, inte riktigt bestämt mig än. Vi har inte haft några stora problem med att iPhone blivit för varm och stängt ner sig, det har hänt en gång bara, och varade i ett par minuter. iPad kanske är känsligare? Och för att ingen skall få högt blodtryck så har vi givetvis även papperskort. Visst är det en fördel att en iPad även kan användas till annat i båten, och dessutom den (för stora) del av året då båten ligger på land.
  5. Nej, det är nog inte jämförbart. Jag har tyvärr inga trimplan, så familjen får fortsätta som galjonsfigurer
  6. Jag skulle ha kört upp den gamla bensinen, den blir inte dålig så fort som i bland hävdas, är min erfarenhet. Eventuellt kondensvatten botas enklast med 10 liter E85 (betydligt billigare än K-sprit, som ju är just etanol), vilket dessutom är oktanhöjande (E85 ligger typiskt på 104 oktan). Fyll upp resten av tanken med färsk bensin, och sen är det bara att köra.
  7. API SJ går väl inte ens att köpa i dag? API SL eller SM är således bättre än din motor krävde som ny. Man är uppe på API SN i dag för de allra bästa oljorna, men det är nog lite overkill. 5w/50 är nog inte så dum för en båtmotor, som ju går ganska hårt jämfört med en bildito, och var den jag använde på den tiden jag höll på och trimmade turbomotorer. Annars lär 5W/40 säkert fungera utmärkt.
  8. Jag fortsätter i denna tråd, och undrar vad ni med planande Monarker och 280-drev (Motor AQ140) har för propp. Jag har i dag 15x15, vilket enligt Propellertrim skall vara ganska rätt, men upplever att det är svårt att få upp båten i plan med full last (3 vuxna, 3 barn och packning). Erfarenheter, tips?
  9. Du kan noga lugnt hoppa över ett oljebyte om den gått så lite.
  10. Skillnaden är som sagt försumbar, någon extra mA kanske. Det som drar ström, förutom sändning då förstås, är högtalarförstärkaren som drar lite extra när det är trafik på radion. Du är dock fortfarande kvar på mA-förbrukning vid mottagning.
  11. Den knappen du pillade på gick på min båt till loggen, så det felet var lättfixat. Har den fungerat tidigare utan att röra knappen? Kan vara så att strömmen går via knappens kontaktstycke, och att något i den glappade rätt när du slet i den.
  12. Det bästa är ett löda ihop kablarna, och sedan köra på med vulkande krympslang.
  13. Jag har förvisso inte testat iPad, men väl iPhone (3GS och 4) som plotter under förra året, med Navionicsappen. Kostade typ 200:- och då fungerar det att lägga rutter osv. I direkt solljus är det lite svårt att se, displayen är inte tilltäckligt belyst för att klara det. Kan förmodligen avhjälpas med någon form av skärm för att skydda den från direkt soljus. I övrigt fungerar det utmärkt, så när som på att skärmen på en iPhone är lite för liten, ett problem som självfallet inte finns på iPad. Dessutom är ju en iPad oerhört mycket mer användbar än en plotter, i synnerhet under den halva av året när båten ligger på land... Senast ändrad av sa0azs | 15 maj 2012 | 18:31
×
×
  • Skapa nytt...