Gå till innehåll
fredag 19 april 2024

Slutlekt

Medlemmar
  • Innehålls Antal

    63
  • Gick med

  • Besökte senast

Anseende bland gemenskapen

0 Neutral

Om Slutlekt

  • Placering
    Löjtnant
  1. Slutlekt

    Skagen?

    Hej. Har helt glömt bort när den stora helgen i skagen är då flera båtar från Norge går i mål utanför Skagen. Skagen brukar vara full med båtar och party överallt. Har för mig att det är Kristi Himmelsfärdsdag men känner mig osäker. Hittar ingen info om det någonstans, Någon som ska dit och kan datum. Tacksam för svar.
  2. Detta fodral är helt kanon. http://www.hrmarin.se/vattentatt-ipad-fodral-p-2037.html
  3. Har använt denna produkt tidigare och tycker ej resultatet håller. Om man ska uppnå samma nivå som till exempel Ultraglozz så får man polera båten 2-3 gånger per sommar med TC Nano.
  4. 27 år med egen båt sedan 7 år. Maxi 77 5 år och en ny Hanse 320 sedan 2 år.
  5. Jag har atlantica och har haft 2st inbrott i min båt. Kanske inte lika stor skada som din men de har fixat allt som skall fixas på mindre än 2 dagar varje gång. Andra gången sa de bara. Köp de som stulits och skicka räkningen till oss. Ärlig som jag är så köpte jag inget utöver vad som hade tagits. På så sätt kanske vi får sänkta premier någon gång. Men jag tycker max 1 månad är rimlig tid, så ring varje dag och tjata,
  6. Hej. Köp många böcker som är skrivna av människor som gjort långa seglingar. Jag har precis läst ut Arne Mårtenssons 2 böcker om deras segling runt jorden. Jag har fått mycket goda råd och tipps från deras berättelse. Jag själv funderar på ARC om 2 år och då i min Hanse 320 (kanske nya Hanse 415). Jag sätter alltid säkerheten först men lite utmaningar behöver man i livet. Jag är endast 27 år och ser långsegling som ett måste här i livet.
  7. Köp en GoPro Hero HD med en LCD desplay så får du en kamera som tar kort i 5 mpix och full HD videor. Den är liten och smidig och är vattentät ner till 60m med det medföljande skalet. Kolla youtube och GoPro så ser du hur bra den är. Jag har använt min i 1 år nu och är supernöjd. Billig är den också
  8. Det finns också 3G och 4G radar nu. HD och Bredbands radar verkar redan lite ute trots en kort tid på marknaden. Vad jag förstått så är de nya radar antennerna bra mycket bätte precis i närområdet kring båten. Med en 4G radar så kan man enligt info se ca 2 meter framför båten medans en HD ca 50m från båten. De nya ska också vara bra mycket bättre vid kraftigt regn. Jag kommer slå till på en 4G från Simrad/Lowrance med rategyro för overlay på plottern.
  9. Funder själv på att ta en seglingstur på juldagen. Min ligger i men måste bara sätta på seglen så bär det av.
  10. Ett av sveriges största marinföretag håller sina ÅF i ett järngrepp när det gäller att sätta priser på deras produkter. Sänker de priserna till kund utan deras godkännande får de inte köpa längre. Jag har en mycket nära vän som är marinhandlare och han hade sänkt priset med 200:- på en vara för 20000:- och blev uppringd att han var tvungen att höja. Han sa att de inte fick bestämma vilket pris han skulle sätta, då fick han ej köpa mer. Han valde att inte köpa in deras produkter mer! Företaget är agent för Lowrance, Simrad, mm i Sverige. Jag ger ej ut namnet men de flesta vet vilket det är. Konkurrensverket har en anmälan hos sig, men man får nog vänta något år innan de händer något.
  11. Motorbåtar idag är generellt sått svåra att sälja om det inte är lyxbåtar som fortfarande säljer bra. Segelbåtar säljs fortfarande en hel del, men även där är det störst drag på 1.5 miljoner och uppåt som säljer bäst. Jag är själv inne på att köpa mig en större segelbåt och lagt ut min 32 fots sgelbåt (årsmodell 2010)till försäljing och haft bra drag på annonsen, till och med budgivning. Nu blir det en 45-55 fots segelbåt.
  12. Hej. Ja du kan nu räkna med att få betala 25% moms 1-3% tullavgift. Du ska alltib be företag från USA att skicka som gåva, då slipper du moms och tullavgifter.
  13. Jag la i min 20 mars i år och ska för första året ligga i hela vintern för att verkligen kunna utnyttja alla fina dagar. Var i båten idag 5 grader ute och 24 inne i båten, riktigt härligt. I helgen blir det härlig segling. MVH/ Hanse 320
  14. Jag säger som alltid. Man får vad man betalar för. Jag har haft ca 5 olika seglarställ, både billiga och dyra och i mina fall var det dyraste det absolut bästa. Jag har idag Gill OC Racer jacka och byxor, och senast förra veckan seglade jag i störtregn i ca 4 timmar utan att bli blöt eller fuktig under. Detta har inget annat sjöställ klarat innan. Då har jag haft 2 olika Musto ställ, Rivö mm Jag tror inte på 70C att de kommer hålla i längden. Tänk på att Gill har Livstids garanti.
  15. Jag vågar inte sätta mig att räkna ut detta. Men bara båtplats sommar och vinter ligger på 16000:- Men i runda slängor ca 50-80 000:- Jag har segelbåt (Hanse 320) under 1 tank diesel om året (100l)
×
×
  • Skapa nytt...