Jump to content
Tuesday 23 July 2024

Lw_gbg

Medlemmar
 • Content Count

  4
 • Joined

 • Last visited

Community Reputation

0 Neutral

About Lw_gbg

 • Rank
  Landkrabba
 1. Ok, mysteriet har fått en förklaring... Propellern är borta! :-( Nästa fråga är då vad det skall sitta för propeller där? Storlek, stigning, axeldiameter och vad nu kan vara som man behöver veta?
 2. Det där låter ju onekligen inte så lovande.. Det här föregicks dock inte av några vibrationer av vad jag kan bedöma. Jag tyckte att både motor och drivning kändes perfekt när vi gick ut, inga vibrationer, inga missljud, men när vi startade upp på väg in så drev det inte alls, direkt från motorstart.
 3. Hej på er sjömän! Jag var i går ute med en god vän som precis har införskaffat en Maxi Magic med en MD5:a och tillhörande S-110 drev monterat i, när något rätt obehagligt hände.. Växeln gick inte att få i när vi startade upp motorn på vägen hem! Vi gick ut lugnt och fint för motor, satte segel och seglade i två timmar, startade motorn igen för att ta ner seglen och hade då inte längre något driv direkt från start. Jag har själv ingen erfarenhet av s-drev och har bara haft raka axlar med traditionellt backslag i mina båtar, men på den här kändes det verkligen inte som om växeln, varken fram eller back, överhuvudtaget gick i. Vi lossade då växelvajern direkt på drevet och la i växeln direkt från vredet på drevet, dock utan att känna någon som helst skillnad där heller. Dessvärre gick det dessutom att vrida "växelväljaren" rätt enkelt med endast lätt handkraft direkt på drevet också. Är det normalt? Inga missljud, inga vibrationer och fin olja i drevet. Vad tror ni är det mest sannolika som kan ha hänt? Är det drevet som har gett sig, och i så fall var? ...eller kan det rent av vara så att vi har tappat proppelern kanske? Själv har jag som sagt ingen erfarenhet av dessa drev, så jag vet inte hur det brukar kännas när växeln går i, men jag misstänker att man bör kunna höra eller känna det även utan proppeller på? Alla erfarenhet på området är av intresse! Mvh, Lw
 4. God afton entusiaster! Är det någon som har någon erfarenhet av Hjertmans egna seglarställ, 7OC (Offshore jacka och byxor)? På pappret så ser det ju rätt OK ut, Vattenpelare 20,000mm H2O/andas 12,000 g/m2/24h, och priset är ju minst sagt tilltalande också! 1990:- för jackan och 1690:- för byxorna!
×
×
 • Create New...