Jump to content
Saturday 02 December 2023

SeglarKNE

Medlemmar
 • Content Count

  33
 • Joined

 • Last visited

Community Reputation

0 Neutral

About SeglarKNE

 • Rank
  Fänrik
 1. Hittar du inget Compact Flash-kort så har jag en adapter för Micro-SD till CF till salu för 250:-
 2. SeglarKNE

  Ultra Glozz

  Generellt så poleras och vaxas det när det är för kallt ute. Medlen behöver en viss värme för att de ska gå bra att jobba med. Skulle det mot all förmodan vara för varmt kan man med fördel använda en blomspruta och vattna lite extra.
 3. OK, det är en ny generator i båten. Jag var lite rädd att något hade missats. /SeglarKNE
 4. Behöver hjälp igen, har hittat en kabel som inte är ansluten från startmotorn (se bifogad bild). Det är kabeln som kommer från panelen tror jag som är märkt med START. Den kabeln är dubbel och nu hänger den ena kabeln lös. Var ska den sitta? Eller gör den ingen nytta? /SeglarKNE
 5. Jag har fått krångla med min MD5 en del. Innan du tar isär mer än vad som är nödvändigt prova med att skruva åt allt igen utom sista skruven till spridaren, låt den vara lite öppen. Värm motorn lite med en varmluftpistol, kör på startmotorn för att få bästa luftningen. När det inte kommer någon luft mer skruva åt ochjag tror och hoppas att din motor smäller igång. Man behöver vara två för denna operation men brukar oftast lösa problemet.
 6. En dragfjäder som elektrikerna använder är ett bra hjälpmedel finns både i stål och nylon. Eventuellt behöver du lossa ändbeslaget i bommen men det är inget svårt, sitter med två popnit eller skruv oftast.
 7. Är det sådana som jag tror så sitter det en liten skruv i ändarna på hondelen som kan gå att skruva åt lite för att kulorna ska klämma åt handelen lite bättre, prova det men det troliga är att de behöver bytas.
 8. Har du tittat på Johnson 26? I våran kan man bädda en dubbelkoj på barbords sida i salongen 1 på strybord. Det finns sedan en stickkoj förpiken. Beroende på hur toan är byggd så finns det plats för 2 eller 1,5 barn i förpiken men den minsta var ju bara tre år så det är nog inge problem. Stor sittbrunn. Bra ståhöjd, jag är 1,76 och står i hela salongen.
 9. H-båt är den roligaste, säkraste och mest lätthanterliga båt jag har ägt och rekomenderar den starkt. Vill ni ha lite mer utmaning så kolla om det inte går att hitta en gammal Minitonnare. Är man 19 år behöver man inte bry sig om komfort såsom ståhöjd, inombordare, värmare osv. Köp något som är roligt att segla.
 10. Det där är nog KC om jag inte missminner mig, Kent Carlsson sails. Har för mig att det fanns i Malmö, vet ej om det finns kvar.
 11. Tack för tipset bjsk, jag började vid motorn och plockade bort första slangen, inget fel på den, sedan kom ljuddämparen, det rasslade konstigt i den när jag tog bort den, hälde ut vattnet i en spann och fick med en massa rostiga bitar, troligen var de dessa som på något sätt satte igen på något sätt. Jag provkörde med endast ett rör istället för ljuddämparen och då fungerade det. Satte tillbaks ljuddämparen efter ytterligare rengörning och motorn fungerar som förut igen.
 12. Har lite problem med min MD5A, vid gaspådrag både med och utan växel i så tvärdör motorn. Den går bra på tomgång och upp till ca 1300 varv sen dör den. Några tips från alla er kunniga? Var börjar jag felsökningen? Gjorde rent tanken förra året så jag hoppas att det inte är skit i den igen.
 13. Vattenslipning är det som du har framför dig. Börja med 240-papper och sedan uppåt eftersom färgen tunnas ut eller försvinner och gelcoaten börjar träda fram. Sliprepor efter 1200-papper försvinner lätt med rubbing.
 14. Inte många som har tips om detta ämne. Jag har funderat lite själv och troligen måste man lossa översta fästet helt och sedan lyfta bort rodret från det nedre. Jag ser nog igen annan lösning. Vad det gäller bussningar/lager så vet jag inte hur de ser ut eftersom jag inte har tagit bort rodret. Bifogar en bild tagen med telefonen, därav kvalitén.
 15. LR Design finns på nätet, jag beställde stripes därifrån och det fungerade utmärkt.
×
×
 • Create New...