Gå till innehåll
tisdag 23 april 2024

jonteb

Medlemmar
  • Innehålls Antal

    6
  • Gick med

  • Besökte senast

Anseende bland gemenskapen

0 Neutral

Om jonteb

  • Placering
    Kadett
  1. Fantastiskt! Så enkelt var tydligen det..., stort tack Iods!
  2. Har sökt igenom alla manualer jag lyckats hitta och googlat i jakten på hur man ändrar enhet på mitt vindinstrument men lyckas tamejfan inte hitta hur man gör. Ngn som vet?
  3. Är det ngn här som råkar ha ett navionics compact flash-kort med sjökort över Holland som man vill sälja eller som jag kan hyra/låna en månad i sommar då jag ska transportsegla en båt från Amsterdam till Tyskland? Jag har en Raymaring E120.
  4. Hej André! Tack för ditt svar. Var bor du någonstans i Småland? hälsningar Jonas
  5. Hej forgus31! Fantastiskt vilket svar, tack. Jag har förstått, men vet inte varifrån, att Stående mast-rutten är för grund för vår båt som sticker 2,2. Så det blir nordsjön via harlingen och terschelling. Vi är bara två ombord då det blir dagssegling till Borkum eller Norderney (tror Norderney är för grund). Därifrån till Helgoland eller Cuxhaven om man inte kan angöra Wangeroge eller ngt i närheten. Helgoland kanske är värt ett besök låter det som. Det är väl inget tidvatten i insjön Ijsselmeer eftersom det är uppdämt?
  6. Hej! Jag söker någon som har erfarenhet av att segla från Holland till Sverige via Kiel-kanalen då jag gärna skulle ställa lite frågor och få tips på hamnar etc. Upplägget är att jag i sommar ska segla hem en båt från Amsterdam. Båten är 36 fot och sticker rätt djupt, 2,2 m, så att gå innanför de frisiska öarna är ingen vidare bra idé har jag förstått. Det är ju inte heller mängder av djupa hamnar på vägen så det blir ganska rejäla dagsetapper. Har ni några förslag på etapper om jag vill klara av sträckan Amsterdam - Brunsbuttel så snabbt som möjligt men ändå med natthamn? Andra tips å trix ex vad gäller tidvatten och strömmar?
×
×
  • Skapa nytt...