Jump to content
Thursday 20 June 2024

JensJ

Medlemmar
 • Content Count

  62
 • Joined

 • Last visited

Community Reputation

0 Neutral

About JensJ

 • Rank
  Löjtnant

Profile Information

 • Location
  Kalmar
 1. Är det någon som har sjökort som över sydost som går att använda i OruxMaps? Klara följande format: -OruxMaps format. You can use maps from Ozi Explorer transformed wit a PC tool. -.ozf2 -.img garmin (vectorial) -no full support is provided-. -.mbtiles -.rmap -.map (vectorial from mapsforge). Support to custom themes similat than Locus themes.
 2. Tack för alla svar, Generatorn är nu inkopplad och laddar fint! D till laddningslampan och den blåa sladden använder jag inte alls.
 3. ...bilden ville visst inte följa med..
 4. Håller på att sätta dit en ny generator på min md5a. En 65 Ah från Biltema. Anslutningarna har inte samma beteckningar som den förra, så innan jag kopplar in tänkte jag ställa frågan här. Bilden visar anslutningarna till den nya generatorn. Antar att det ska kopplas såhär: * B = Batteri, pluspol * D = Laddningslampa * Den jordas via blocket och sedan via kabel till batteriet Nån som vet vad den blåa kabeln är till för?
 5. Ser att det nämns att det brukar sitta kallstartsreglage på Penta MD5. Något sådant reglage har jag inte på min MD5A, så då undrar jag var nånstans på motorn som en eventuell vajer ska kopplas in? Någon som har bild eller kan beskriva?
 6. Hej, Har tänkt att ändra om min vattenlinje till två smalare streck istället för ett grovt. Då behöver jag slipa bort all färg från nuvarande vattenlinje. Vilken metod ska jag använda för att slipa bort färgen utan att göra synbara sliprepor i gelcoaten? Alltså vilket slippapper är lagom och vad för typ av maskin är lämplig? Eller är det kanske bättre att slipa för hand?
 7. JensJ

  Android

  ..är det möjligt att bli vid den kartan?
 8. JensJ

  Android

  Du lägger mappen med kartan i mappen oruxmaps/mapfiles på telefonen/minneskortet.
 9. JensJ

  Android

  Antar att det är Oruxmaps.
 10. Har också bytt mina rutor enligt samma princip. Hade varit trevligt ifall någon som gjort detta tidigare har satt någon tätning på insidan?
 11. Tack, vad jag kan se på bilderna så är nedre infästningen (vinkeljärnet som vanten fästs i) nedsänkt några mm i kojen med bultar ner genom skrovet, stämmer det? Har tidigare hört om de som sågat upp ett lagom hål i kojen och nedre infästningen ligger då direkt an mot skrovet. Vad är att föredra?
 12. Tack, du har ingen bild på hur det ser ut vid den nedre infästningen invändigt? Ha en god vän som jobbar mycket med rostfritt, så jag tror inte det några problem att få till delarna.
 13. Hade tänkt att sätta dit tie-rods på min Maxi 77 innan den åker i för säsongen. Dock kan jag inte hitta några bra bilder på lösningar och installationen. Är det någon som har bilder på detta så posta dem gärna här. Kör alla med lösningar med bultar genom skrovet, eller finns det varianter som är tillräckligt stabila?
 14. Någon som vet vilket slippapper som är ungefär lika grovt som autosol? Läste någonstans att 4000 är finare än autosol, stämmer det?
×
×
 • Create New...