Gå till innehåll
torsdag 25 april 2024

Koljan

Medlemmar
  • Innehålls Antal

    68
  • Gick med

  • Besökte senast

Anseende bland gemenskapen

0 Neutral

Om Koljan

  • Placering
    Löjtnant
  1. Tänkte bara klargöra ett par saker rörande Sjöassistans, där jag själv ingår. Om jag är gripbar rycker jag givetvis ut på samtliga sjönödslarm, ty det är jag skyldig att göra. Trossen och vår försäkring har många likheter och jag är medlem i SSRS också. Däremot är nog Sjöassistans lite vidare i sitt omfång då jag exempelvis kan få rycka ut, bogsera till fastland och sen medelst bil skjutsa försäkringstagaren till dennas/dennes hem. Sen ingår ju lite annat lull-lull via det VHF-abonnemang som ingår. Kolla gärna vår loggbok på hemsidan. Jag påstår inte att det ena är bättre än det andra, utan hoppas att alla har möjlighet att vara medlem i båda organisationerna. Framförallt för att våra duktiga SSRS-besättningar ska få koncentrera sig på nödsituationer. Slutligen kan jag upplysa er om att Sjöassistans och SSRS inte har någon rivalitet utan att vi faktiskt hjälps åt om så är möjligt.
  2. Macken i Lövskär, Luleå har åter öppnat. Än så länge endast sedel-automat dock. Återkommer om telefonnummer.
  3. Det är absolut ingen skitbåt, som Jocke skrev, men vi har en ganska bra marknad just nu. Hur det än är verkar det som om första-gångs-köparna alltid inväntar bra väder och sen handlar. Ofta väljer de helt fel båt och sedan går det en liten svallvåg genom båtmarknaden. Vi är bara människor, men din båt, Pontus, är faktiskt ganska gammal. Aluminium blev väl riktigt känt först då Fiskars började använda det i sina skrov. (Har personligen en Buster.) Med tanke på bensinpris och utbud på båtar tycker jag inte att du ska vara alltför modfälld. Kom ihåg att priset på alla någorlunda moderna styrpulpetbåtar är åt helvete för högt och att segelbåtar under 30 fot snart är gratis. Med några få undantag. Har kollat din båt på Blocket och den ser väldigt fin ut, men för min egen del har jag ingen som helst användning för en sådan båt. Däremot önskar jag dig lycka till och misstänker att när du nu sticker ut hakan här kan borga för att din fina Alfa 24 verkligen är den pärla den ser ut att vara.
  4. Tänkte försöka trösta dig lite, Grundlurad. En B18 är billigare än en 15hp-utombordare... Glöm inte det. Upp med mungiporna och kolla föregående inlägg!
  5. Vilken kust bor du vid? I Bottenviken kan man gott ha riggen under vatten. Det enda man får är en liten brunalgsbeläggning, men om man bor på Västkusten får man all möjlig växtlighet. Då jag bodde vid Östersjön fick de lata grönt hår på snurrorna med tiden. Impellern, som vissa nämner, förblir ju i vatten om man aldrig hissar. Problemet är dock att de växter som trivs på riggen trivs precis lika bra i kylkanalerna. Ett geografiskt problem alltså...
  6. Jaa du, Stebo- ställer man en sån här fråga får man lika många svar som antalet svarande. Personligen använder jag Garmin 525S, importerad från USA. Den har massor med onödigt lull-lull, men Navigera till-funktionen fungerar klockrent om man förstår hur den ska användas. (Använder den aldrig dock, men förstår det fantastiska i funktionen.) Alla ovan nämnda plottrar fungerar jättebra. Har inte testat Eagle, men litar på andras utsago. Jag tycker att du ska smaka lite på de olika fabrikaten hos de handlare du har i ditt närområde innan du bestämmer dig. När du sedan sitter där i båten ska du inte ångra dig, då allihop fungerar väldigt bra.
  7. Hej! Tömde du tanken i höstas? Blåste du ren förgasarna? En kamrat hade exakt samma problem förra veckan och det var vatten och smuts i förgasarna. Dessutom dränerade vi tanken och hade svåra problem med att få eld på blandningen som vi hade pumpat ut. Det kan vara värt att kolla dessa båda sakerna. Lycka till...
  8. Grattis! Hör av dig om du behöver hjälp, trix eller tips... :-)
  9. Tyvärr måste man ha BlueChart G2 Vision. Baskartan är ett lågupplåst satellitfoto. Däremot är det elektroniska kortet inte speciellt dyrt, med tanke på dess omfattning.
  10. Kalix-Nyborg / Marahamn OK/Q8 tel.020-656565 Sjökort: 412 Pos: N 65° 46' O 23° 12'
  11. Haparanda / Haparandahamn 0922-21322 Sjökort: 411 NE, 4101 SE Pos: N 65° 46.3' O 23° 54'
  12. Kustskeppare och Fartygsbefäl klass VIII från och med 8/6, (hoppas jag). Öppen båt på 17 fot, ca 30 knop. Seglar också 38 fots segelbåt, vikt ca 6,5 ton och toppfart på uppåt 15 knop. Har färdats från Medelhavet och hem. Till vardags i Bottenviken. Bestämd motståndare till Båtkörkort som utredarens förslag ser ut i dagsläget. Jag tror dessutom att många av er som är entusiastiska över att införa körkort ska ta och läsa vad förslaget verkligen går ut på. Fråga er också hur vi gör med alla våra utländska båtgäster...
  13. Jag har också Home Premium Fugawi 4.0 och det funkar faktiskt även om mycket annat inte gör det... Tänkte bara så att du vet...
  14. Kompletterar Luleå/Ettans marina och Piteå lite. OK/Q8. Bensin, Diesel samt ALKYLAT. Alla vanliga kontokort funkar givetvis.
  15. Hade samma problem som trådens upphovsman, men det löste sig genom att jag blev tvungen att döpa båten. VHF ombord gör att fartyget måste ha ett namn. Enkelt!
×
×
  • Skapa nytt...