Jump to content
Saturday 23 September 2023

Sardaukar

Medlemmar
 • Content Count

  1,083
 • Joined

 • Last visited

Community Reputation

12 Trovärdig

About Sardaukar

 • Rank
  Vice Amiral

Recent Profile Visitors

The recent visitors block is disabled and is not being shown to other users.

 1. Gammal tråd. Men ni har missat säkerhetsaspekten i resonemanget. Propellerskyddens vanliga användningsområde är i situationer där man värnar om säkerheten. Jag säljer ganska många propellerskydd till bl.a. rederier och räddningstjänster runt om i landet. Det kan också vara en bra grej om man åker mycket vattenskidor och dylikt för att minimera riskerna för personskador.
 2. Inte alls svårt. Motsatsen till bog heter låring. Alltså borde det heta bogpropeller och låringpropeller. Akterpropeller känns lite missvisande. Huvudmotorn är ju placerad i aktern. Akterpropellern borde således vara till framdrivningen.
 3. Det är lugnt! Får man vara nyfiken och fråga vad en Selva 70 XSR går på?
 4. En kvalificerad gissning baserat på användarens signatur, Älmhult. Dock verkar det vara ett lager snarare än en traditionell butik. Stämmer! En trimmad Yamaha-motor. Många hästar per kg. Skulle tippa på att den ger 77 hk eftersom det är olagligt att sälja motorer som ger mer än 10% effekt än vad den är specad för Perfekt motor om man har en lättare båt och inte lastar så mycket. Det är nämligen ganska liten slagvolym i dessa motorer (996 cm³) jämfört med t.ex. Suzuki 70 hk (1502 cm³) och Mercury 80 hk (2064 cm³).
 5. Svarade precis på en liknande tråd, så jag klistrar in mitt svar även här: Jag säljer själv alla de sex stora motorfabrikaten, så jag anser mig vara ganska opartisk i frågan. E-tec är grymma maskiner för det mesta, men reklamationsprocenten är betydligt högre än t.ex. japanarna. Så det är större risk att du råkar ut för en reklamation med en E-tec än med en annan motor. Nu för tiden säljer jag bara E-tec till dem som tvunget ska ha en sådan, perfekt till RIB-båtar t.ex., men jag säljer helst en japanare för att minimera risken för merkostnader och missnöja kunder. Mercury är troligtvis också ett säkrare kort, men jag har sålt för få för att dra någon slutsats på dessa. Gillar deras nya 80-115 hk dock
 6. Jag säljer själv alla de sex stora motorfabrikaten, så jag anser mig vara ganska opartisk i frågan. E-tec är grymma maskiner för det mesta, men reklamationsprocenten är betydligt högre än t.ex. japanarna. Så det är större risk att du råkar ut för en reklamation med en E-tec än med en annan motor. Nu för tiden säljer jag bara E-tec till dem som tvunget ska ha en sådan, perfekt till RIB-båtar t.ex., men jag säljer helst en japanare för att minimera risken för merkostnader och missnöja kunder. Mercury är troligtvis också ett säkrare kort, men jag har sålt för få för att dra någon slutsats på dessa. Gillar deras nya 80-115 hk dock
 7. Kolla närmare på UMS. De har mycket prisvärda båtar både helt i aluminium och kombinerat alu/plast. Nackdelen är väl att det inte finns så mycket begagnat än på vår marknad, men du får väl en ny UMS för samma pris som en begagnad Buster kan jag tänka mig.
 8. Har garantin gått ut så skulle jag inte ha dåligt samvete att vänta ett år till. Men att riva isär riggen bara för att kolla impellern känns onödigt. Då kan du lika gärna byta den när jobbet ändå är gjort.
 9. Ett tillägg till ziggemannens inlägg är att även Honda och Mercury har kamkedja på deras större maskiner.
 10. Det ska du absolut inte göra. Anledningen till att du inte fått svar är att det inte finns någon svensk återförsäljare och därmed ganska få svenska ägare. Så att fråga på ett svenskt forum är ingen bra idé. Det lilla jag sett verkar vara bra, och man får mycket båt för pengarna. Jag har fått erbjudande att bli återförsäljare för dessa båtar, så är du intresserad så kan jag ta fram ett pris åt dig.
 11. Suzuki 40 hk och uppåt Honda 75 hk och uppåt Mercury 75 hk och uppåt
 12. Det blir dock inte billigare den dag du får problem med motorn. Det är komplicerad elektronik i dessa maskiner och dyra att reparera, nästan omöjligt att pilla med själv. Skulle nog vilja säga att det går på ett ut i längden jämfört med 4-takt.
 13. 48k för 40 hk låter väldigt billigt! Är det en ny motor? Har den trim o tilt?
 14. Nordflex som SeaSea säljer har värdelös påfyllningstratt. Tackar vet jag Baystar som skickar med slang med skruvkork till flaskan som man bara vänder upp och ner när man fyller på. Det blir betydligt enklare att lufta än Nordflex mini-tratt som måste fyllas på hela tiden.
 15. Den säljs väl överallt förutom i ESS-området och Nordamerika? Så jag förslår att du tar en tripp till Ukraina istället, det är närmare
×
×
 • Create New...