Gå till innehåll
fredag 29 mars 2024

swede21

Medlemmar
  • Innehålls Antal

    56
  • Gick med

  • Besökte senast

Anseende bland gemenskapen

0 Neutral

Om swede21

  • Placering
    Löjtnant
  1. Hej! Såvitt jag vet har 53 kapellgarage (vet inte om de sista 5220 har det) och dessutom antar jag att den oftast kommer med Yamahas insprutade fyrtaktare i stället för de tidigare förgasarmodellerna.
  2. Hej! I går sjösatt kompisens Utter T55 -03 med en Mercury 125 hk tvåtakt. Gick som ett skott i ungefär 45 sekunder och tvärdog sedan. När man ska paddla hem i motsatt riktning inser man att man hinner rätt långt på 45 sekunder med motor. Nåväl, lossad soppaslang vid motorn och handpumpning avslöjade sedan att kompisen försökte köra tvåtaktaren på kondensvatten. Min fråga: vet någon om det finns en manlucka på den fasta tanken i T55:an? Det skulle underlätta tanktömning. Alternativt; en tunn slang genom påfyllningsröret, kommer den ned till botten av tanken?
  3. Min laddare lyckades polvända batteriet men inte återtälla spänningen. Plus blev minus men spänningen endast ca 10 volt. Batteriet drev en 12 V, 5 W billampa i några timmar innan det blev tomt igen. Jag vet inte om batteriet var för skadat eller om laddaren i sig inte klarade jobbet. Ett mer seriöst försök skulle kanske lyckas? För övrigt, hur gör man för att markera tråden med löst? Ha de! Edit: Hittade markera löst-knappen! Senast ändrad av swede21 | 20 juni 2009 | 20:30
  4. Jag är ingen expert, men är det inte ett rimligt grundantagande att skumma elfel mycket ofta är jordfel? Instämmer alltså med Patrik; kolla alla jordpunkter du kan hitta.
  5. Wanmar ger forumets mest kortfattade svar men de är också grymt kärnfulla. Följdfrågor får alltid svar. Är du kvar på forumet även framöver Wanmar så kan kanske även jag tänka mig att köpa en Murkla... kanske... Heders.
  6. Just, minus blir plus.... ...om man inte upprepar proceduren och vänder tillbaka polariteten (så har jag fattat det).
  7. Tack för tipsen! Länken till Kenneth Johansson var informativ Kalman. Nu har jag tyvärr inte tillgång till något ställbart nätaggregat utan bara en simpel laddare. Efter att batteriet varit kortslutet i säkert en vecka är spänningen ändå mellan 0,5 och 0,7 V, varför? Nu har jag i alla fall nyss anslutit min laddare polvänt. Den har en lysdiod för laddar och en för laddat. Båda lyser. Jag misstänker att det betyder att batteriet inte tar laddning. Rätt? Nåväl, det får stå till i morgon så får jag se vad som händer.
  8. Alltså...startmotorn surrar men motorn går inte runt? Har du kollat bendixdrevet? Det är mekanismen som kastar ut startmotorns drev mot motorns kuggkrans. Kolla så det inte kärvar där. Visserligen knepigt att det funkar sämre när du laddat, men kolla ändå. Finns trådar om det. Edit: stavfel. Senast ändrad av swede21 | 02 maj 2009 | 18:42
  9. Citatet är från tredje inlägget i den här klassiska tråden. kul att någon svarade till slut Hehe... Har du några synpunkter på responsen nu MaCro?
  10. Tack för input! Jag testar nu att ladda ur ett gammalt 12 V snöskoterbatteri med en 12 V glödlampa. Är det så att resistansen i lampan hindrar spänningen i batteriet att gå helt ned till noll eller är det bara en tidsfråga? Om resistansen är ett hinder; lämpligt i så fall att avsluta med att kortsluta polerna över natten med t.ex en startkabel?
  11. Hej! Läst och hört att man kan prova (och ibland lyckas) med att hotta upp ett taskigt startbatteri genom att först ladda ur det fullständigt och sedan ladda det polvänt. Ett aprilskämt? Och ja, jag har råd att köpa ett nytt batteri. Det handlar inte om ekonomi utan om ren nyfikenhet. Synpunkter och/eller erfarenheter?
  12. Gunnar: fattar precis vad du menar. Så gör jag också (när jag har en båt). Inga öglor utan 8:or i stället. Perfekt. Dina avslutande underhands 8:or är ju helt enkelt enkla halvslag, eller hur? (Lite OT, jag vet.)
  13. Jag säger bara...herregud vilka entusiaster det finns. Inget fel på målmedvetenheten! Men den personliga skyddsutrustningen ser det ut att vara kinastuk på. Kör så det ryker
  14. Höga kusten är norr om Stockholm. Ulvön, Trysunda, Högbonden.... Ok, det kanske inte var så långt norrut du menade?
  15. Tack IngemarE! Det var ett par grymma inlägg du kom med. Klargörande. Nu ska jag testa firefoxupplägget du beskrev. Ha de
×
×
  • Skapa nytt...