Gå till innehåll
fredag 29 mars 2024

B400

Medlemmar
  • Innehålls Antal

    127
  • Gick med

  • Besökte senast

Allt postat av B400

  1. Jag hade en lite skada på min, det löste sig så mycket bra, Påpekande skadan, Ryds undrade om jag kunde tänka mig o ta det framåt hösten, för o slippa ta upp den mitt i sommaren, jajamen svarade jag och lämnande den på hösten, fick tebaks en utmärkt lagning , även en bonus att dom plastat in båten till vinterförvaring!! Hoppas dina kompisar som inte vile köpa Ryds nu kan lämna sina Norsk, Finsk, Polenbyggda Svenskar eller va dom nu kommer ifrån lika lätt. För jag har faktiskt hört att även dom kan göra fel,Och specielt dom som har sprutade/rullade skrov,dvs alla utom Ryds. Så min erfarenhet är mycket god, 4st ny/nyare Ryds,1st med en lite skada som fixades galant.
  2. Ekolods givaren skall monteras så det tar hela fartregistret! Och den klarar det , allt annat är bara dåligt placerad, Min läser i 39knop. Undantaget vissa luftsmörjda skrov vilka det verkar va lite klurigare på.
  3. På min förra 510:a testade jag flertalet propps. O lik förbannat blev standard alu bäst, Inte snabbast, inte bäst fäste, men bäst kompromiss när man vill allround använda båten, dom högfarts jag testade så gick visserligen båten upp till 3knop snabbare men tappade runt marsh fart ,20-25knop. Prop för en standard båt blir oftast en kompromiss. Ang förbrukning så spelar det mindre roll för min del, 5 eller 6 tusen per säsong , det skall ändå tas från nöjeskontot.. Senast ändrad av B400 | 15 maj 2007 | 13:08
  4. Kan defenitivt hålla med om att man skall kunna bruka båten utan dynor som Pelle skriver. Kan man inte få utmana med en 510:a..Hehe
  5. Välkommen hit Pelle, Trevligt o intressant med en Ryds kille här, Er nya hemsida ser bra ut!
  6. Ang Navman, Du har nog monterat givaren fel! Skall inte tappa ens i toppfart. Min tappar inte även i 35-40knop...
  7. O det dummaste torde ju nästan vara att besvara sånna som Ullis om dom ändå inte loggar in och läser detta...hehe Men jag är ju bara pojk BASTA! Jag vill ochså ha uppmärksamhet! (ironi)
  8. Generellt kan sägas att V4 inte led av några större fel, det är 150/175 V6 som gjorde ryktet riktigt illa. V4 75-90-115 klarade sig mycket mycket bättre. Har motorn gått 100 timmar utan problem kommer den gå flera hundra till.. Det finns V4 maskiner som inte alls har uppgraderats och funkár kanon. Runt 00 kom en modell märkt DI, som är helt utan problem.
  9. Ska man tolka det som att du skulle hellre vilja ha en yamaha 115hk fyrtakt eller nyare murkla 06:a??
  10. 2st tips i Kalmarsund. Borgholm skall ni segla in på om ni vill ha fest.. Strand hotell med stooooor nattclub ligger i hamnen. Inte missas!! Trevligt sommar stad. Liten stad där centrum börjar vid hamnen. http://www.sommarstrand.se/ Kristianopel längre söder ut i Kalmarsund. Litet mysigt by med sevärdheter. finnes även så ni kan släcka törsten på 3st pubar. Kultur finnes det mycket av.Väbesökt turistby med trevlig hamn. http://www.kristianopel.se/
  11. Lite opraktiskt o ha för alla...Om man vill dra upp den lilla båten på stranden..hehe Har bara läst om dem, och det blir bättre för det mesta, men det skadar inte o läsa på i ämnet. Det är inte bara o skruva dit dem, (ifall det skall bli bra) Så produkten är bra. Speccielt vid rätt montering. ut o googla på speedrails..Lite snålt om info på MG....
  12. Har du mätt var du har för spänning vid start? Mäta på startmotorn!
  13. Va har du för batteri? Du vet att fritids batterierna är kassa på o lev ström snabbt. ett batteri med minst 600cca är nog ett måste. Huvudbrytare bör du absolut ha, och motorn har NOG inte nåt som helst adaptivt minne.
  14. 5600, ej bottenmålad. 510 jag hade i sommras gjorde 36,5 med yamaha org 17 bottemålad.5500v/min
  15. jajamen, Broder åkte 38,5 (gps) med sin Gt och Yamaha 90. Solab 13,25*17 ja ska göra det mesta för o se om ja lyckas knäcka 40 vallen, kanske kanske...
  16. Hej, Han som ritat dem är ju inte helt okänd med snabba båtar. Occe mannerfeldt kallas han.... Jag har läst på andra sidor, där flertalet gjort både fartvinst och allmänt trevligare gång. Men då har du ochså slipat om dem lite osv. Det är tydligen viktigt va dom sätts på skrovet.
  17. Vad satt det för motor på Högarodden med 100hk? Den kanske va lite tung för båten. Åka fort går, men det är inte spec kul i längden, det finns ju som bekant en anledning till varför dom ex sätter X antal hästar på från början. Erfarenhets mässigt vet jag att just 510/511 skrovet är svårt o pressa över 40 gränsen. Just 511:an är svårare o få o gå fort då man förskjuter vikten längre fram med mittpulpet.
  18. Om du fyller i profilen blir det lättare o hjälpa dig... Men om vi antar att du har en 510-GT 93-02(03) Så har du inte förvarningsmöjligheter mer än för bakre dynsats i bakre stuvutrymmet. Kanske nåt i stil med orginalkapellet till 510 GTI kan va något. Går ju sy upp själv för en mindre kostnad.
  19. Jag har polerat ett par st med autosol och maskin, efter vaxning har det funkat ok. Även det gula har försvunnit till viss del. Mjuk polersvamp kraftig maskin, har tagit upp glansen på 10-15år gamla båtar. Så jag är nöjd med autosol. Men det bör påpekas att det är mest ovansidan som vart extremt skitig/nergången. friborden har vart i bra skick.
  20. Kolla på fiskeriverkets hemsida.. Där finns en massa varför man vill stoppa fisket. http://aktuellt.fiskeriverket.se/file/aktuelltsidan/pm_al.pdf
  21. Ett mycket bra val! Ex så van 75 modellen i fart o acc av samtliga 70-75-80hk motorer i en test för nått år sen, vill minnas det va i båtnytt. Bosse L har den nog i pdf format. Hyffsat tyst sade dom ochså om den, förbrukning kring 0,8 distansen på en buster xl, (5,6m) frågan verkar ha fått ett svar. varför läggs inte tråden i sumpen efter det att trådskaparen har fått svar på sin fråga? Verkar fått ett svar!? Ge dig för f-n!
  22. Jag är nöjd med ovan..Visste inte att det sjunkit 3st sådarna båtar.. Så för mig var det bra med info`n!! Åter till Selva... deras nya insprut?? samma som Optimax och Tohatsu TLDI?
  23. Helt ok för mig, jag kan avstå från fisket. Problemet i min hamn är att fisket med grimgarn efter ål fortfarande används och minsta Skosnöre ska med hem.
  24. KÖP Men du bör veta att skrovet inte är gjort för o åka i lite sjögång. Då det är ganska flatbottnat. Jag har själv haft en sådan med 40hk Yamaha på..Och den var inte sprucken i skrovet, den finns i 4 utförande beroende på årsmodell. Naken, naken med puplet, samt 2 olika med innerline.
  25. Ja kan hålla med dig.. Ex försvaret kan med sina stridsbåt 90 går mellan väldigt smala passager med hög fart o svänga upp bakom en..Och det kan gå på mindre än 30 sek. Trots att man vrider på huvdet titt som tätt så överraskar dom en rejält. Men det verkar va svårt o fatta för en del. Sådarna till Kbv:are...JIPPI!
×
×
  • Skapa nytt...