Jump to content
Saturday 25 May 2024

neptun

Medlemmar
 • Content Count

  98
 • Joined

 • Last visited

Community Reputation

13 Trovärdig

About neptun

 • Rank
  Kapten

Recent Profile Visitors

The recent visitors block is disabled and is not being shown to other users.

 1. En källa till oljud är om propellerns diameter är för stor så att bladspetsarna kommer för nära båtbotten. Märks inte i låga farter. Det lär finnas någon tumregel om detta.
 2. På den understa bilden sitter 3 kablar i rad, om du lossar skruven så sitter nog tändstiftet under den vita delen. motorn är väl 3 cylindrig?
 3. Gick till Grisslehamn i går och eftersom det var blåsigt blev det Väddökanal.På bryggan fanns en skylt med hamnavgift. 300 kr utan 360 med el. När vi skulle betala var personalen oförstående till att vi kom med båt och inte husbil.Dom begärde 500 kr mrd el.När vi påpekade att det fanns en skyllt med annan prisuppgift blev svaret att dom aldrig sett en sådan, men om det fanns lovade dom att undersöka möjligheten att ta bort skylten!Personalen hade nog inte varit mef på någon charmkurs på väldigt länge.Det dröjer nog innan vi återkommer.Magnus med besättning.
 4. Dunken tar upp det vatten som eventuellt pyser ut från kylaren.
 5. neptun

  Hydraulstyrning

  Skickar ett mail, hälsningar Magnus.
 6. neptun

  Hydraulstyrning

  På min motorseglare fanns det en urkoppling till styrningen, men det blir gärna lite glappt med tiden. Tog bort urkopplingen och satte in en bypasventil till hydraulstyrningen, tycker det fungerar bra. (har själv haft en Solvigg 26)
 7. Har haft en 3 bladig flexofold sedan 2016 och är mycket nöjd med den. Du måste lägga i backen för att den skall fällas ihop. Den drar bra på backen fälls alltid ut. Jag tar ur bladen varje år och smörjer.
 8. neptun

  Vilken VP b20

  Om det inte är en B18? B20 från ca 1970 hade fallförgasare.
 9. Det är ingen Monark troligen en Finsk båt ev. Capella
 10. Inget fönster utan en flamvakt som ser att lågan inte slocknat.
×
×
 • Create New...