Jump to content
Saturday 18 May 2024

Sarnblad

Medlemmar
 • Content Count

  99
 • Joined

 • Last visited

Community Reputation

1 Neutral

About Sarnblad

 • Rank
  Kapten
 1. Med det utseendet så stack hon väl för längesen? Kanske stack hon med chefen i hans flådiga motorbåt? ;-) Den jäveln hade väl en Mittskär 27 om jag inte missminner mig?
 2. Ser man segelbåtar som går för motor i hygglig sid-/medvind kan man börja fundera.... Lätt att låna på huset numera, inga räntor att tala om och det är ju så jäkla "tjusigt" att ha segelbåt! Helst skall det vara en STOR en, 40+. Huvudsaken är att den är större än grannens/chefens/jobbarkompisens o.s.v. Efter att ha gjort några försök att sätta segel och, framför allt få ner dom så inser man att det är lättare att gå för motor. Sen så lutar det inte så mycket heller! Å det där med att dra i snörena! Hur var det nu då? Ju mer man drar i dom desto fortare går båten!? "Skota för helvete Amanda!" Nästkommande vår inser man att slipa och måla botten på en stor båt är som att knäskura parkeringen på IKEA! Det är många kvadratmeter! Intrycket på grannen/chefen/jobbarkompisen o.s.v. är avklarat! Efter att ha gjort nämnda erfarenheter säljer man båtjäveln och köper husbil istället. "Frugan trivdes aldrig på sjön"
 3. Det är en begränsning för att förhindra problem när det söks för mycket. Det finns robotar som sänker siter på det sättet. Om man är inloggad så är det en limit på 1 sekund nu. Om man inte är inloggad så är det 5 sekunder. Om man söker oftare så läggs det ihop så min slutsats är att du inte var inloggad då och sökte snabbt. Logga in så går det smidigare. Alla större siter med mycket trafik har nog idag någon form av "search flood control" Kanske var någon tillfällig bug?
 4. vad söker du då? VAD jag söker är oväsentligt. Det är väntetiden mellan sökningarna som är irriterande.
 5. Vänta 11 sekunder mellan sökningar. Löjligt! Sökar man på ett ord är det för att slippa repetera redan ställda frågor eller undringar. Enda forumet jag stött på som har begränsning. Skärpning!!!
 6. Hittade Monark 690 till slut i röran. Förslaget ligger dock fast!
 7. Tänkte jag skulle lägga in min båt i min presentation. Försökte och hamnade i en lista med en massa båtar, osorterad ordning! Hittade inte Monark 690 (men däremot Monark 69). Skapa ny båt gick inte eftersom svaret var att Monark 690 redan fanns i listan! Hittade den inte. Förslag: Se till att listan är i bokstavsordning och att det går att ändra informationen t.ex. om man bytt motor.
 8. En vanlig GPS eller en plotter visar ju fart över grund lika bra som en GPS-logg!
 9. Vad jag hittat på nätet och utifrån vad Ni skrivit drar jag slutsatsen att Stålbåt skötselmässigt är ett OK alternativ. Det gäller bara att hitta ett kvalitetsbygge som är väl underhållet. Det som jag däremot inte hittat något om är sjövärdighet. De båtar som är till salu verkar vara hemmahörande i någon insjö. Att kunna runda Islandsberg eller korsa Tjurpannan i västlig kuling utan kalsongbyte är ett minimikrav. Har herrskapet några idéer?
 10. Har Ni erfarenheter av att äga en stålbåt? Har börjat fundera på att skaffa en båt igen - seglardagarna är tyvärr över så det får bli motorbåt på gamledar. Det finns en hel del till salu på Blocket i storleken 8-10m. Priserna som begärs är ju inte alltför avskräckande. Stål känns solitt och tryggt eller..... (Titanic !!) ? Sjövärdigheten hos holländska båtar. Kanske är dom byggda för insjöarna där och kanalerna? Mycket tacksam för Era synpunkter.
 11. Ja, det var tider det.....
 12. Ohoj pôjkar å tôser! Tittade in för att se vad som händer på gamla MG. Min sjöbod fanns kvar! Tydligen några av de gamla piraterna oxå. Skoj att se (läsa) Er.
 13. Ibland skiter det sig........
×
×
 • Create New...