Gå till innehåll
fredag 29 mars 2024

Dadid

Medlemmar
  • Innehålls Antal

    306
  • Gick med

  • Besökte senast

  • Dagar Vunna

    1

Dadid senast vann den dag 7 Januari 2019

Dadid hade det mest gillade innehållet!

Anseende bland gemenskapen

19 Trovärdig

1 följare

Om Dadid

  • Placering
    Kommendör

Mina båtar

  • Båtens namn
    Maxi Mixer

Senaste Profilbesöken

1 929 profilvisningar
  1. Dadid

    Garmin GPSMap 722xs

    DENNA ANNONS HAR UTGÅTT!

    • Säljes
    • Begagnad

    Mångsidig och lättanvänd plotter med bygel och möjlighet för infällt montage. Nyskick! Säljs utan sjökort.

    4 700 kr

    Helsingborg - SE

  2. Det finns en centralt placerad däcksögla på fördäck och en i varje aktre hörn. en lättviktslösning.
  3. Har en båt som helt saknar knapar och ja, det är lite opraktiskt….. Vilken storlek väljer man lämpligen till denna båtstorlek? Är 250 mm för klent? Tips på modeller mottages tacksamt. Obs, de ansluter ej till relingslistutan är fristående. Basen får inte vara för bred.
  4. Har en svart vattensäck. Gummi eller PVC. En av anslutningarna har blivit dålig så jag tog loss den för att byta. Själva anslutningen kommer från Vetus och kan med all sannolikhet beställas, men förstärkningslappen, var finner jag den? har någon sett denna typ av anslutning som säljs med ”lapp”? Bor i NV Skåne.
  5. Det är den typen av resliga torn jag önskar komma ifrån. Vill inte skada dem eller mig. ser uppenbara poänger med dessa: https://www.rosenberger.com/product/magcode/ Har dock inte stött på dem live eller sett några specifikationer.
  6. Jag tror att det är säkrare att hålla tåtarna från de olika cellerna väl separerade och snyggt färgmärkta än att de skall skruvas loss från varje pol vid kontroll/flytt/etc av batteriet. Biltemakontakterna finns endast upp till 4 poler. Jag önskar finna något som är kontrakterat och klart, dvs med färgade kablar. Köpte hos GWL, men insåg att det saknades en ledare: https://shop.gwl.eu/Battery-Management/GWL-Modular-Connection-set-4-wire-bolt-M12.html
  7. Skall installera en BMS till LiFEPO4 cellerna. Söker någon form av kablage med kontakt. 5-polig. Har sökt utan att finna. Så över till solpanelerna… Jag vet att ämnet behandlats här tidigare, men är inte säker på att jag sett den optimala lösningen. Jag vill ha låga, robusta, vattensäkra kontakter för anslutning av portabla solceller. Dvs kontakterna skall monteras helt oskyddade på däck. MagCode ser fiffiga ut, men 500 kr känns svettigt.
  8. Montageplatsen ger tillräckligt arbetsutrymme för en smärt ompalompier. Tyvärr måste den demonteras. Tack för föredömlig vägledning. Du tycker alltså att det är värt att ge sig på att försöka felsöka och laga? Är tryckreläer OEM-vara?
  9. Det är möjligt. i detta fall gick den inte tom alls. Jag stängde kranen varvid pumpen stoppade som sig bör. När jag efter en stund skulle tappa lite vatten var den knäpptyst. Felsökte lite, knackade på pumpen etc. Rätt var det var gick den….tills jag stängde kranen. Därefter död.
  10. Tömde tanken så pumpen fick gå några minuter. Så plötsligt dog den. 13,4V i anslutningspunkten. Känns spontant brytarrelaterat. Är det värt att plocka isär den?
  11. Då det är denna givare jag köpt ( https://www.biltema.se/bil---mc/elsystem/matare/branslegivare-2000037781 ) är det alltså ”fel” instrument på båten med ursprung i England? Om så, behåller jag nog givaren och kopplar intill Victronsystemet istället.
  12. Bytte givare i bränsletanken varefter mätaren går baklänges. förstår att givaren är av amerikansk modell och mätaren europeisk, men brukar mätarna (Wema har jag för mig) gå att ställa om på något vis?
  13. Men om den är pluggar, vilket jag har för mig är det bra om den del jag söker är kompatibel med den del som är lödd till kretskortet. Gör dessa gröna det?
  14. Denna skruvplint är lite trött. Blecken som skruven trycker mot kabelns kardeler är bruten på ett par terminaler. Skulle vilja byta den. Någon som känner igen den och kan tipsa om var jag får tag på en ny?
  15. Ett steg närmare lösning… - Att bygga termostaten hade ingen påverkan annat än att fläkten startar. - LED mellan + och D indikerar 5 blink = Thermal cut-off, vilket torde betyda att egenheten är kaputt.
×
×
  • Skapa nytt...