Gå till innehåll
onsdag 24 april 2024

coelum-versus

Medlemmar
  • Innehålls Antal

    27
  • Gick med

  • Besökte senast

Allt postat av coelum-versus

  1. Hej jag har varit otrogen mot maringuiden under en längre tid och inte ägnat sajten eller dess medlemmar min tid, lovar bättring ,.,. min efterlysning gäller STEVE finns han fortfarande med oss? eller ligger han och selcon på havets botten?? om någon vet så är jag tacksam. Behöver ett gott skratt innan sjösättning,.,.,. Hälsningar Coelum-versus
  2. Jag har tänkt mig köpa en styrpulpet för ca.25000kr begagnad givetvis. Vad får man för dessa surt förvärvda pengar?? Någon som vet och kan ge mig råd?? Tackar på förhand // Landkrabban Henke
  3. En vacker båt !! Lycka till i sommar :-nojd
  4. jag examinerades till kustskeppare idag. jag tycker att utbildningen i stort var lärorik och bra, men det var nästan ingenting om [RÖD]GPS navigering[/RÖD]. Istället var det mycket tragglande med [ORANGE]strömtriangeln,mm.[/ORANGE] Det kändes som om utbildningen är ganska gammal !?! Kanske dags för en uppdatering. Några andra som har åsikter i ämnet?! MVH. skeppar´n Björn :roll:
  5. Lycka till, det var roligt att läsa om vad som går att göra om man är riktigt händig !! :roll:
  6. Kylarvätskan brukar vara grön och säkerligen helt ok !!
  7. Lycka till med din ryds Jag har en själv och trotts det jag läst här om motorstyrka tycker jag att min jonson 60 4takt är ett bra alternativ. planar snabbt upp och är riktigt snål 06/distans.
  8. ÄNTLIGEN !! Våren har varit bedrövligutan hans bravader!! hurra hurra !! :-D
  9. Synd att den inte stod under bytes Jag har en Albin 25a å lite kan jag tänka mig lägga i mellan
  10. Kanonsida detta måste stöttas !! :-nojd
  11. :-D Det var ju detta lyftandet jag ville komma ifrån. Vid flitigt användande av båten så blir det många lyft och krångel, jag har oftast med en reservdunk på 20liter och när jag tankar över från denna måste jag lösgöra tanken från spännband och lyfta ur,.,.
  12. Jag har en Ryds 510gt med en Jonson 60. Visserligen är denna fyrtaktare bensinsnål, men omaket att tanka en 25 liters trycktank nere i akterluckan gör att jag funderat på en större fast tank. Är det någon som känner till hur man går tillväga? Jag kan givetvis kontakta en rydsåterförsäljare, men jag tror det finns bra kompetens här. Min tanke är en stor fast tank med en genongång, så tankning sker utifrån.Tacksam för förslag. :tant :roll:
  13. Är det någon som har kunskap om barlast i en Albin 25a ? Jag känner att detta behövs. Men hur mycket och var placerar man denna bäst ?! :shock:
  14. :shock: Jag bugar och tackar för dessa tips,.,.,. Sölade och slaskade i förmiddags, men nu är systemet rent och fint.
  15. Jag sjösatte min Albin i dag och stävade mot min nya hamn, givetvis hade jag för brottom och glömde kika över motorn. Jag hade glömt att jag lossat kylarlocket och efter 15 distans hade jag inget vatten kvar i sötvattenssystemet. Med tömd färskvattentank såg jag ingen annan lösning än att fylla upp systemet med saltvatten. Gick därefter 20 distans till hemmahamn. Givetvis skall jag tömma systemet på saltvatten, och grundligt skölja detta men är det något annat jag bör tänka på ? kommer motorn ta skada ? motorn är en MD3b Mycket tacksam för svar // Björn :oops:
  16. va skall man säga ?!! dessa trådar kan förgylla de tristaste dagar !! :-D
  17. Sådant ?? Vad ménar du?? :roll:
  18. coelum-versus

    bild

    Vad vill du med bilden??? *undrande* :shock:
  19. Är det sant!!?? Ingen Albin 25 ägare här?? :-O jaha,.,.nänä,.,.,.så kan det vara !! Jag har ju en Ryds 510gt också så man kanske får vara med i gänget ändå??
  20. Jag är ägare av en Ryds 510 gt har hängt på en Jonson 60 fyrtaktare. det är en underbar båt som med lätthet tar 5 personer,.,.,. Köpte den i våras för 90 loppor Båten 01 och motorn 02 Stadig båt men lite snålt med stuvutrymme,.,. Björn
  21. Detta inlägg kan inte visas eftersom det är i en lösenordsskyddad forum. Fyll i lösenord
  22. Hej på er alla det här forumet på Marin guiden är ju bara så bra. Att få ta del av massa erfarenheter och kunna få råd av kunniga medmänniskor. jag har inte varit medlem så länge och undrar nyfiket, hur många Albin 25 ägare om är medlemar här?? :roll: Själv är jag nybliven Albinägare och har min hemmahamn i Göteborg(Björlanda-Kile). Givetvis är jag inte ensam ägare av en Albin 25a här. Hör av er !!,.,.,.,.,.,.,.,.,.,.,. :-tackar
  23. Hej !! jag har en tank från Biltema till min ryds 510gt den har fungerat helt felfritt hela denna sommar,.,. Hälsningar Björn
×
×
  • Skapa nytt...