Gå till innehåll
onsdag 24 april 2024

Tias

Medlemmar
  • Innehålls Antal

    203
  • Gick med

  • Besökte senast

Anseende bland gemenskapen

0 Neutral

Om Tias

  • Placering
    Kommendörkapten

Senaste Profilbesöken

Blocket med senaste besökare är inaktiverat och visas inte för andra besökare.

  1. 2. Dom funkar så där dom små liven. Men med några år på nacken så kan det kanske vara dags för en liten översyn av generatorn. 4. Det ligger ett antal shims bakom insprutningspumpen. Om man inte limmar dom med packningsklet så kan dom läcka. Senast ändrad av Tias | 15 augusti 2010 | 15:28
  2. Vet att vi har haft talggarn på jobbet. Tror det ska finnas nåt kvar. Kolla tjockleken först. finns i 6, 8 och 10 mm har jag för mig. Vanligaste är nog 8mm.
  3. Vid vinterkonservering av kylsystemet kör man igenom sjövattensystemet med glykolblandning tills det som kommer ur avgasröret håller för en rejäl vinter. Sen kollas/justeras glykolblandningen i motorn därefter. Koll/byte zinkanoder. Så gör vi hos oss i alla fall.. sen finns det säkert dom som slarvar med det ena eller det andra.
  4. Har du justerat länkaget enligt konstens alla regler? I så fall hade jag nog renoverat bränslepumpen. Motorn har ju några år på nacken och är pumpen aldrig gjord nåt med så är det dags.
  5. Du måste ha av toppen för denna operation. Gjorde en sådan i torsdags. Synd att du ligger så långt bort. Annars kunde vi säkert hjälpt dig på jobbet.
  6. För 15 år sen blev jag av med min Crescent 432 med flångans ny Mariner 40 hk på.. Polisen sa att den troligen gått till Norge direkt. Så nog tar dom billiga båtar utomlands...
  7. Har du inget motstånd i pumpen så prova att vrida runt motorn lite och pumpa igen. Pumpen drivs av kamaxeln, så motorn måste va i ett visst läge för att pumpen ska pumpa som den ska. Får du inget motstånd ändå så är det nog bara att byta pumpen. Säljs inga lösa delar till dom tyvärr. Men skruva isär pumpen först å se så du inte har klägg i den också, antar att du hade det i filtren?
  8. Sitter inga trimkolvar på 270 dreven. Däremot har du med all säkerhet en backhake som inte fungerar som den ska. Om båten står på land så be killarna kolla på det. Dom brukar gå att lirka liv i om dom kärvar lite. ( backhaken alltså.... inte killarna) Senast ändrad av Tias | 08 juli 2010 | 00:00
  9. På jobbet har vi kört Temadur 40 på några båtar som vi slängde i tidigt i våras. 2 lager skulle räcka, men vi drog på 3. Ska bli intressant å se hur dom ser ut i höst. Det bet riktigt bra i alla fall. Sen 2 lager bottenfärg.
  10. Toppen måste av och kolven tas ut den vägen.
  11. Om du kapar av en bit på insexnyckeln så får du in den galant. Vill du inte ta loss hela röret så lossa det på spridaren och vik undan det lite försiktigt.
  12. Det är precis så det ska vara, du kan vara lugn:)
  13. Har du dåliga kolvringar så får du dålig kompression. Det är just kompression du vill ha så att trycket/värmen antänder dieseln. Så visst kan det vara en stor bov i dramat.
  14. är kanalerna sönderrostade i limpan så rinner vattnet in i cylindern bakvägen, ner mellan ringarna och ner i oljan. Men som Pentax påpekade så hade motorn gått i stå med såna mängder.
  15. Antar att du har luftat pumpen genom att lossa på nippeln som spridarröret sitter fast i på pumpen. Bytte du bara nålen eller bytte du pumpelement och plunge också? Byt alla delar på samma gång. Dom kan vara slitna utan att det syns så lätt. Är pumpen nyrenoverad,länkaget ordentligt inställt, fjädrarna i bra skick, och elpumpen funkar så ska den ju bara gå Har du tvåspaksreglage? I så fall vill dom gärna stanna när man växlar för man drar av för mycket på gasen. Å motorn hänger inte med lika snabbt ner i varv.
×
×
  • Skapa nytt...