Gå till innehåll
onsdag 24 april 2024

heah

Medlemmar
  • Innehålls Antal

    66
  • Gick med

  • Besökte senast

Anseende bland gemenskapen

0 Neutral

Om heah

  • Placering
    Löjtnant

Senaste Profilbesöken

Blocket med senaste besökare är inaktiverat och visas inte för andra besökare.

  1. Oxalsyra funkade på de rostränder jag hade på vissa ställen på båten då jag köpte den.
  2. Mackey: Fullutrustad för under 600 000? Tidigare har bara båten, istort sett helt utan utrustning gått på minst 600 000 om inte lite till och utan frakt. Bavaria själva säljer B32'an för 780 000 i färdigutrustat format (sailaway-konceptet) Säljer de en fullutrustad för det priset så är det fantastiskt! Själv var jag inne i en i höstas, har läst mycket om den under vintern och är väldigt förtjust i båten på många sätt. Tycker inredningenslayouten är fantastisk. Båtägaren jag pratade med var mycket nöjd med seglingsegenskaperna - har för mig han seglat express innan mest. För mig handlar det i stor utsträckning om 2 saker - jag tycker kölen är alldeles för djup och jag funderar på om skillnaden mot min comfort 30 motiverar c:a 600 000 extra - men om det går att få den utrustad för under 600 000 så är det mycket intressant.
  3. Hur länge håller en öppna flaska tcnano? Såg förpackningar för 850 på en liter, men för att det skall vara meningsfullt så måste ju förpackningen kunna vara öppen i 2 år...
  4. Hur länge håller en öppna flaska tcnano? Såg förpackningar för 850 på en liter, men för att det skall vara meningsfullt så måste ju förpackningen kunna vara öppen i 2 år...
  5. Tack för synpunkterna Besiktning is it!
  6. Tittar på en 2010 års Bavaria i tyskland som ser ut att vara i perfekt skick. Finns det någon anledning att besiktiga en så ny båt eller egentligen: Vad kan en sådan besiktning påvisa för bekymmer? Om båten gått på grund lär det ju synas tydligt? /Henrik
  7. Hur länge håller en öppnad flaska? Såg 1-liter förpackningar för c:a 800 vilket är oerhört mkt billigare än 250 ml, men flaskan bör ju hålla sig öppnad i åtminstonde 2 år för att det skall vara någon mening med det.
  8. Pentax: Menar du att det räcker att tvätta med oxalsyra och sedan olja igen? Eller skall man rengöra till all gammal olja är borta?
  9. Något speciellt märke du kan rekomendera?
  10. Skall du köpa en halvtonnare så titta efter en med bytt motor som många varit inne på... De är mycket prisvärdare, i alla fall i allmänhet. Det kommer sådana båtar framåt våren, även om de inte finns på blocket nu. (OM du till äventyrs skulle vara intresserad av en Comfort 30 med 26 hk, 3 cyl, nyare motor, till ett vettigt pris så är du välkommen att höra av dig..., ligger i blekinge)
  11. Caramell - vad använde ni för olja? Slipade ni till trärent innan ni lade på ny olja?
  12. Om jag förstått det rätt så är det bara att slipa lätt, tvätta och lägga på nya olja? Testa olja på ett ställen som det inte synd först bara så det inte blir konstiga reaktioner. Skall själv göra samma operation i vår.
  13. Ang. mastheadriggar: Min åsikt är att du inte behöver välja borta båtar pga masthead-rigg. Det är inga problem att skota en genua, däremot så tappar du kanske lite fart i slagen och en hel del trimmöjligheter i masten. Winscharna måste dock vara i skick och korrekt dimensionerade. Fördelen, förutom priset som du nämnt, är att masten är lättskött, säker och enkel att hantera. Min första båt och nuvarande båt har bägge varit mastheadbåtar med stora genuas. Jag har aldrig sett detta som något problem, mer än när jag läst för mycket på forum. Jag är övertygad om att 7/8-dels riggar är lättare att kryssa med och mer trimbara men båtköp i denna prisklass är kompromisser och masthead är inte, enligt mig, ett st stort problem så man skall välja bort båtar pga detta.
  14. jo det är iofs sant att hjertmans alltid har nedsatt pris om man handlar för större summor. Jag har dock för mig att de brukar ha nedsatt pris på alla varor utan visst köpkrav vid något tillfälle per år.
  15. Hjertmans har vid något tillfälle kört 10 % eller 20 % på allt (uton nettovaror och tidigare prissänkta varor) Jag har för mig att detta är årligen återkommande, men eftersom det tydligen inte var vid mellandagsrean så kanske det är vid mässorna... Någon som kommer ihåg med mer säkerhet?
×
×
  • Skapa nytt...