Gå till innehåll
lördag 20 april 2024

jj64

Medlemmar
  • Innehålls Antal

    94
  • Gick med

  • Besökte senast

Anseende bland gemenskapen

0 Neutral

Om jj64

  • Placering
    Kapten

Senaste Profilbesöken

Blocket med senaste besökare är inaktiverat och visas inte för andra besökare.

  1. Bränslepumpen har lagt av. Jag funderar på att köpa Biltemas pump 52-3232 eller den lite kraftigare 52-3233. Det ser ut som den skulle passa i samma hålbild som den gamla, dock så stämmer inte anslutningsportarna, med det ett enklare problem. Min fråga är om någon annan har bra tips. Även så funderar jag på hur högtryckspumpen fungerar, vad händer om trycket är för högt, har den en by-pass på något sätt? Jag vet inte hur Biltemas pump fungerar.
  2. Ska lacka grabbräcken. Köpt en liten burk Epifanes blank lack. Måste jag slipa bort all gammal Schoner lack trärent eller räcker det med att snygga till det så det är slätt och fint och inget gammal lack sitter löst? Hur ska jag förtunna den nya lacken?
  3. Hej Jag upptäckte ett oljeläckage ur propelleraxeln enligt bild. När jag roterar på axeln tränger det fram vattenblandad olja. Innanför finns det en oljesmord tätning med en oljebehållare ovan vattenlinjen. Kan jag sjösätta med detta läckage? Närliggande varv säger NEJ, kollegor och kamrater säger att det går, men kanske kommer förbruka lite olja. Mitt förnuft säger att oljan har högre tryck än vattnet som är utanför eftersom oljebehållaren är ovan vattenlinjen Vad säger den stora massan på nätet? Det är stort jobb att fixa detta. Måste ha ut motorn och för att få ut motorn så måste man riva halva pentryt. Båten är en Compis 28.
  4. Jag vill också ha tag på en Silva Power Plus,,, men det kanske är så att dom blir skrot med åren.
  5. Jag har bytt lite elkablar i masten. Då fick jag dra ut det vattenstopp som sitter i masten. När jag fick ut den var den oerhört skitig och äcklig. Så min fråga är var jag får tag på en ny sådan, eller kan man tillverka en ny? Är det någon som vet var man kan få tag på materiel till det?
  6. Jag vet inte vad det är, men jäkligt snygga linjer
  7. Hej Trubbel med starmotorn. När jag vrider på nycklen klickar det till och sedan händer inte mer. Men om jag hjälper startmotorn med veven och frugan får vrida på nyckeln hoppar det igång. Jag mätter spänningen vid startmotorns poler, där var ca 11 Volt vid tidpunkten då det klickade, kanske det som är problemet. Eller kan det vara dags för renovering. Vad är det troligaste? Finns det någon som har en startmotor liggandes så jag sliper vara utan under tidan man väntar på reservdelar?
  8. jj64

    Autopilot

    Hej Jag vill gärna komma över en billig Autopilot till rorkult. Är det någon som har en liggandes och som inte tänker ge upp för snabbt?
  9. Varberg och Göteborg huserar jag. Var är du? /Jonas J
  10. jj64

    Silva power plus

    Hej Jag tror min Silva power plus har lagt av. Finns det någon som har en liggandes som man kan köpa?
  11. Jag åberopar moderatorn att ta bort denna tråd. Hör inte hemma på detta forum. Jag tycker du kan ta upp detta på Flashback eller liknande.
  12. Håller till i Varberg. Har båtplats på 11 meter. Betalar 2300 för denna, betalas på vintern. Sedan vinteplats ca halva priset, betalas på hösten. Upptagning och sjösättning kostar ett par hundringar per gång och betalas på plats. Jag har också lånat ut 10 000 till föreningen.
  13. jj64

    Väder

    Blåser som attan på västkusten. Presseningen är sönderblåst, täckställningen är inte som det har varit. Suck.
  14. jj64

    Gjuta en konsol?

    Jag har tänkt att i botten av ett stuvfack göra en hylla där jag sedan tänkt att skruva dit diverse elprylar. Men i botten är skrovet exponerat och jag vill ju inte skruva i skrovet (kan bli dumt om skruven är för lång). Så därför går jag och klurar om man kunde forma till en konsol eller nåt som gjuts mot skovets insida, sedan kan ju skruv och hålla på i denna konsol. Finns det någon som gjort nåt liknande? Hyllan ska täcka hela botten och skall vara av trä har jag tänkt. Det hela ska vara under stickkojjen för övrigt.
×
×
  • Skapa nytt...