Gå till innehåll
fredag 19 april 2024

coderbob

Medlemmar
  • Innehålls Antal

    183
  • Gick med

  • Besökte senast

Allt postat av coderbob

  1. Det tillkommer visst frakt på 3400 (!) och sen moms på alltihop. Jag är glad ändå att det går att köpa från hyllan och lösa mitt problem snabbt. Men det känns lite olustigt att betala 25 tusen i förskott online, gjorde du likadant @Janne_G ? Sen gissar jag att det kanske tillkommer tull vid import från Norge??
  2. Tack men jag köper obesett nu när det är tidsnöd, det var dessutom mycket billigare än jag hade föreställt mig, under 17 tusen inklusive nya bågar.
  3. Wow, så enkelt. Min modell fanns i deras register, inväntar nu offert!
  4. Min Tresfjord 29AC står vinteruppställd på Mossholmen, kapellet har blåst totalt sönder och jag behöver nytt. Det finns inget kvar att malla av och ställningen är inte original. Har någon tips på bra kapellmästare i närheten? Drivlinan är inte i bästa skick heller, behöver en översyn.
  5. Uppdatering: Det var roderlägesgivaren som hade lagt av. Den är nu utbytt och allt fungerar igen. 👍
  6. Nej, helt annan modell och årsmodell men bra att känna till 👍
  7. Ja, det finns givare och enligt displayen så är vinkeln 0° både i standby och autoläge. Har vi tur så är det kabelfel och inte själva givaren.
  8. Jag gastar på en andelsbåt i medelhavet och autopiloten, en raymarine st6001, har funkat perfekt men helt plötsligt så svänger den max åt styrbord när vi aktiverar den med knappen auto. Felet visade sig en gång för ett par dagar sedan men sedan igår är det permanent. Displayen visar rätt kurs så det är nog inget med fluxgate-kompassen. Vi har kollat för glapp i alla anslutningar. Vad kan det finnas för troliga orsaker? Jag har en liten gissning att det kan vara en solenoid som hängt sig eller kärvar men den (om det nu finns någon) sitter i såfall inkapslad i motorn. Både styrströmmen och drivstömmen till motorn matas via styrboxen och alla 4 ledningar går in i motorn. Jag kan lägga lite bilder i kommentarerna.
  9. De svarade inte i telefon eller på sms under lördag eller söndag. Jag vet fortfarande inte var servicebyggnaden ligger.
  10. Alla utom en som låg långsides på utsidan var bara över dagen, på insidan var det tätt med båtar men inte helt fullt. Jag var kvar sist, det var enklare att komma loss i blåsten utan andra båtar i vägen, det är lite bökigt när man är helt själv. Bavarian på bilden tror jag tappade en fender, återfås mot beskrivning.
  11. En del gör som de vill 😆
  12. Hittade en manual/specifikationer men inget om oljenivå på stickan...
  13. Jag har ingen men skall googla lite, det är en 4LH-HTE Hittade lite info på http://www.lidingomarin.se/yanmar/oljevolym_yanmar.htm Motorn rymmer 10L (!) av typ E 10W-30 eller b15W-40 API-klass CC eller CD Jag förstår inte riktigt vad E eller b är ovan. Sidan säger även: "Till samtliga Yanmar Marinmotorer - Utom till de nya BY - motorerna där syntetolja föreskrivs skall en ren mineralolja användas. Alla former av syntetoljor -hel eller del är förbjudna att använda. Dessa oljor kan skada motorerna svårt och orsaka haverier. I tabellen nedan framgår vilken oljekvalitet som gäller för respektive motor." Jag fattar inte riktigt texten, gissar att det saknas ett kommatecken efter order "föreskrivs".
  14. Jag kollade även motorns oljesticka nu och den har heller inga markeringar. Vad är min och max ungefär?
  15. Hej, Nån som känner igen vad jag har för backslag och vilken olja jag skall ha. Bild även på stickan... Vilken höjd på stickan skall oljan nå? Det finns en skåra långt ner samt ett hål ca 7 cm ovanför skåran. Motorn är en 4-cylindrig yanmar turbo på 140hk.
  16. Är allt rätt inställt, kopplat och senaste firmware? Gissar att du har koll men bäst att fråga. I appen har du Product Info och där kan uppdatera firmware om det finns nyare. Har du kopplat systemets plus till vbatt+, sitter den i aux kan det ju bli fel. Har du något kopplat till aux? Motsvarar konfig i appen för aux vad som är kopplat till den? Prova att växla mode till dc meter och sen tillbaka, du kan då kryssa i att rensa historik, kanske triggar det även någon slags reset.
  17. ja, jag får kolla motorn, eventuellt kan den köras på 24V och då kan jag gå ner i styrka på säkringen.
  18. 619 kr på seasea men ändå.... https://www.seasea.se/automatsäkring-100-amp
  19. Den här satt som strömbrytare/automatsäkring till mitt ankarspel och har lagt av för gott. Den närmsta motsvarigheten jag hittar är denna men känns som saftigt pris. https://www.erlandsonsbrygga.se/Hemsida/Tagvirke___Fortojning/Ankare_Ankarspel/Ankarspel_Tillbehor/AUTOMATSAKRING_LEWMAR?id=12310 Jag kan tycka att det borde räcka med en megasäkring, jag har ju huvudbrytare för hela systemet, det gör väl inget om det är konstant spänning fram till solenoiden, eller? Annars borde det finnas billigare automatsäkring/brytare. Denna är på 100A men den kan ju vara feldimensionerad.
  20. hittade den här charmiga saken några meter från den förra
  21. Nice, nu skall vi se om stryrströmmen fungerar. VID20220810175233.mp4
  22. magneterna funkar och drar ett par ampere för att hålla kärnan på plats. VID20220810174142.mp4
  23. kontaktytorna har sett sina bästa dagar, jag skall försöka polera upp dem lite. electromagneten drar i en kärna som lyfter plattan. Fjädrarna skall trycka tillbaka plattan igen men om kärnan kärvar lite kan det bli problem. Sitter den upp och ner så behöver fjädrarna även lyfta kärnorna. Nu blir det rengöring, kanske lite tunn olja på kärnorna, funktionstest och slutligen rättvänd montering!
  24. Ja, det var min gissning också. Ps. Jag trippelkollar stavningen nu 😆
  25. Nej då, jag blev lite paff bara, har aldrig sett något liknande. Båten är ju hur snygg som helst, min är katastrof i jämförelse 😆
×
×
  • Skapa nytt...