Gå till innehåll
torsdag 25 april 2024

MichaelBj

Medlemmar
  • Innehålls Antal

    19
  • Gick med

  • Besökte senast

Anseende bland gemenskapen

2 Neutral

Om MichaelBj

  • Placering
    Kadett

Mina båtar

  • Båtens namn
    Miss Magic
  • Bild

Senaste Profilbesöken

Blocket med senaste besökare är inaktiverat och visas inte för andra besökare.

  1. En uppdatering från projektet go:LEIF, https://innovatumsciencepark.se/nyheter/fem-fragor-om-satsningen-goleif/, hoppas vi snart kan se lite konkret resultat från detta.
  2. Det är absolut ett intressant alternativ för båtinstallationer och andrahandspriserna kommer påverkas av sjunkande priser på nyproducerade. "Goldman Sachs räknar exempelvis med att batteripriserna kommer att falla med runt 40 procent kommande år. Tillsammans med högre batteriprestanda skulle det göra att kostnaderna för en elbil också kommer ner under kostnaderna för en bil med förbränningsmotor, även utan subventioner."
  3. En artikel från dagens Göteborgs-Posten, det kan bli ett bättre ekonomiskt läge för köp av litiumbatterier under våren. https://www.gp.se/ekonomi/ekonomikronika/priserna-pa-elbilar-lar-fortsatta-falla.93fefe60-88ae-4244-8f91-8f9f4b436d33
  4. Biltema har en variant, även båtbutikerna har andra varianter. https://www.biltema.se/bat/batvard/batfarger/bottenfarger/fargborttagning-075-l-2000041301?gclid=Cj0KCQjwuNemBhCBARIsADp74QSlCYCTEf_FCaaxZ37-X7Kw5_a9TXgI5PJxSR3c5fq9pZR-xv_eSzYaAkC5EALw_wcB Jag har själv använt LeFant.
  5. Jag rekommenderar paint remover så slipper du damm och får lättare att skrapa. Det blir också lättare att samla upp den inte så miljövänliga färgen.
  6. Furlex 100 har ersatts av 104s, kolla måtten mellan förstagsinfästning och pulpit, så rullen får plats, på min åttameters båt var det lite tight, men funkar bra. Det är en bra uppdatering, Seldén har lyckats minska höjden på rullen så underliket går lite närmare däck.
  7. Vanligaste rekommendationen om man inte vill köpa nytt, kolla båtskrotarna, inte omöjligt att de har delar från en Maxi 68 eller liknande.
  8. Det stämmer, det fanns flera gynnsamma faktorer som gjorde att Hans-Åke vann, men skickliga seglare har ofta tur... Jag tycker fortfarande att det är en fantastisk historia att en Maxi 68:a slår en mängd mångmiljonprojekt, temat borde göra sig väldigt bra som seglingsfilm. 😀
  9. I den allmänna lovsången kring Maxi 68:an kan också tilläggas den har en total Tjörn Runt seger på sitt CV också.😎
  10. Hej, Det är roligt att se att det kommer projekt med fokus på att förbättra förutsättningar att ha eldrift i skärgården, detta exemplet känns extra lovvärt för oss på västkusten. https://www.batliv.se/2022/12/20/eu-projekt-ska-ge-drygt-400-nya-laddpunkter-for-elbatar-fran-goteborg-till-norska-kristiansand/ För dem av oss som så smått börjat en mental resa mot att konvertera båten till eldrift så hade det varit väldigt intressant att få ta del av er som redan påbörjat eller slutfört ett sådant projekt. Om ni har möjlighet att dela med er både av arbetsinsats och teknik kring detta, samt erfarenheter av att använda eldriften, så hade det varit mycket uppskattat.
  11. Jag kan tillägga att jag har Länsförsäkringar i Gbg som jag fick nyttja ifjol när olyckan var framme. Fick ett just och snabbt handläggande och är i detta fallet mycket nöjd med dem.
  12. Håller med Peter, Maxi 77's rorkult har en rak och enkel form, så med en bra cirkelsåg bör det gå fint. Jag tillverkade (fick lite hjälp) en ny rorkult till vår Maxi Magic ifjol som i stort har samma form men med lite mer detaljer i designen.
  13. Jag har tidigare använt Torgersson Transport AB, de är rutinerade och proffsiga.
  14. Precis, jag skrev det inte, men detta är också en Magic och vi har haft klonkandet från rodret som borde komma från metall-metall glapp. Frågan är om man kan nytillverka hylsor med tight passning eller helt enkelt köra utan.
  15. Hybro, tack för snabbt svar. Jag håller med dig, det känns som en slitstarkare lösning att behålla rf hylsorna. Dock är det ett litet spel mellan hylsan och bulten, behöver man tillverka nya hylsor för att undvika glapp? Och tack tipset, när jag fått bort de gamla bussningarna ska jag kolla konditionen på fästenas insida.
×
×
  • Skapa nytt...