Jump to content
Friday 01 December 2023

MichaelBj

Medlemmar
 • Content Count

  16
 • Joined

 • Last visited

Community Reputation

2 Neutral

About MichaelBj

 • Rank
  Kadett

Mina båtar

 • Båtens namn
  Miss Magic
 • Bild

Recent Profile Visitors

The recent visitors block is disabled and is not being shown to other users.

 1. Biltema har en variant, även båtbutikerna har andra varianter. https://www.biltema.se/bat/batvard/batfarger/bottenfarger/fargborttagning-075-l-2000041301?gclid=Cj0KCQjwuNemBhCBARIsADp74QSlCYCTEf_FCaaxZ37-X7Kw5_a9TXgI5PJxSR3c5fq9pZR-xv_eSzYaAkC5EALw_wcB Jag har själv använt LeFant.
 2. Jag rekommenderar paint remover så slipper du damm och får lättare att skrapa. Det blir också lättare att samla upp den inte så miljövänliga färgen.
 3. Furlex 100 har ersatts av 104s, kolla måtten mellan förstagsinfästning och pulpit, så rullen får plats, på min åttameters båt var det lite tight, men funkar bra. Det är en bra uppdatering, Seldén har lyckats minska höjden på rullen så underliket går lite närmare däck.
 4. Vanligaste rekommendationen om man inte vill köpa nytt, kolla båtskrotarna, inte omöjligt att de har delar från en Maxi 68 eller liknande.
 5. Det stämmer, det fanns flera gynnsamma faktorer som gjorde att Hans-Åke vann, men skickliga seglare har ofta tur... Jag tycker fortfarande att det är en fantastisk historia att en Maxi 68:a slår en mängd mångmiljonprojekt, temat borde göra sig väldigt bra som seglingsfilm. 😀
 6. I den allmänna lovsången kring Maxi 68:an kan också tilläggas den har en total Tjörn Runt seger på sitt CV också.😎
 7. Hej, Det är roligt att se att det kommer projekt med fokus på att förbättra förutsättningar att ha eldrift i skärgården, detta exemplet känns extra lovvärt för oss på västkusten. https://www.batliv.se/2022/12/20/eu-projekt-ska-ge-drygt-400-nya-laddpunkter-for-elbatar-fran-goteborg-till-norska-kristiansand/ För dem av oss som så smått börjat en mental resa mot att konvertera båten till eldrift så hade det varit väldigt intressant att få ta del av er som redan påbörjat eller slutfört ett sådant projekt. Om ni har möjlighet att dela med er både av arbetsinsats och teknik kring detta, samt erfarenheter av att använda eldriften, så hade det varit mycket uppskattat.
 8. Jag kan tillägga att jag har Länsförsäkringar i Gbg som jag fick nyttja ifjol när olyckan var framme. Fick ett just och snabbt handläggande och är i detta fallet mycket nöjd med dem.
 9. Håller med Peter, Maxi 77's rorkult har en rak och enkel form, så med en bra cirkelsåg bör det gå fint. Jag tillverkade (fick lite hjälp) en ny rorkult till vår Maxi Magic ifjol som i stort har samma form men med lite mer detaljer i designen.
 10. Jag har tidigare använt Torgersson Transport AB, de är rutinerade och proffsiga.
 11. Precis, jag skrev det inte, men detta är också en Magic och vi har haft klonkandet från rodret som borde komma från metall-metall glapp. Frågan är om man kan nytillverka hylsor med tight passning eller helt enkelt köra utan.
 12. Hybro, tack för snabbt svar. Jag håller med dig, det känns som en slitstarkare lösning att behålla rf hylsorna. Dock är det ett litet spel mellan hylsan och bulten, behöver man tillverka nya hylsor för att undvika glapp? Och tack tipset, när jag fått bort de gamla bussningarna ska jag kolla konditionen på fästenas insida.
 13. Hej, Jag plockade ner rodret för byte och tillverkning av roderbussningar i helgen. Roderleden bestod av tre delar; en M12 bult , en rostfri hylsa och plastbussningen. Jag har läst i någon tråd att man idag inte brukar använda hylsan utan sätter enbart en plastbussning, stämmer det? Finns det inte risk att rodret blir väldigt trögt?
 14. Vanligtvis brukar det bli mitten eller andra halvan av maj. I år måste vi dock vänta in vårvärme för att epoxibehandla botten innan sjösättning.
 15. Tack Lintott, jag är inne på din linje, en tvåbladig prop känns bra dimensionerad för min motor och båt, det satt som original men jag har däremot inga uppgifter på storlek och stigning då båten är ny för oss. Jag tolkar det låga antalet inlägg med användarerfarenhet som att detta är en ovanlig propellertyp på den svenska marknaden. Finns det någon mer generell åsikt om denna typ av flöjlande propellrar?
×
×
 • Create New...