Gå till innehåll
fredag 29 mars 2024

JohanFalk666

Medlemmar
  • Innehålls Antal

    9
  • Gick med

  • Besökte senast

Anseende bland gemenskapen

1 Neutral

Om JohanFalk666

  • Placering
    Kadett

Senaste Profilbesöken

Blocket med senaste besökare är inaktiverat och visas inte för andra besökare.

  1. Ja man ska kunna varva över spec eftersom varvstoppet är ett övervarvningsskydd och ligger lite efter rödmarkeringar.
  2. Dra ut avgasröret från värmaren med en aluminium släng eller så. En kupevärmare på 2 kw är ofta effektivare än en byggfläkt på 2kw pga högre luft cirkulation Byggfläkten på 2 kw är effektivare än ett gammal el element på 3 kw. Elelementet (direktverkande) är effektivare än en oljefyllt el ratiator på samma styrka.
  3. Japp nu har bygget börjat. Satsar på att få båten till ett tomt skrov inom 2 veckor. Rätt enkelt allt ska ur förutom motorn, färskvattentank, toa och akterruffen. Den här redan blivit ombyggd en gång tidigare från dubbel montage till singel V8 diesel.
  4. Då tyder det att du har ett spänningsfall pga alla saker du driver. Byt till kraftigare matningskabel...
  5. Då är det ett tecken på att ström matningen till instrumtpanelen är förklen om det blir spänningsfall pga lite mätare
  6. Låter mer som att batteriet en gång frusit och blivit kortsluter invändigt över just den natten. Igen generator orkar ladda ett sånt batteri och går ju knappt ge starthjälp heller. Så jag misstänker att det hela är helt avhjälpt nu med nytt batteri
  7. Tänk på att den kopplingen är på MC\moppe avdelningen med 6.3mm slang anslutning. Skeptisk till flödet igenom den då BT ej har flödesschema. Kan noll båtar men matningen till bil i 125hk klassen brukar ha 8mm matning.
  8. Nepp verkligen inte. Var på varvet idag, hade glömt kameran så jobbade lite på en nimbus med en cheva 350 som kanske sjösätts i helgen förhoppningsvis. Efter det sätter jag sågen i biscayan. Ska tydligen inom snar framtid ner i skrovet på en gammal fiskebåt och byta någon betydande del för skrovet, typ en del av "skelettet". Kan ett få tal båt termer så ursäkta mig redan nu Blir mycket båt fix. Perfekt med att fritt kunna låna vilken båt som hälst när som hälst och gratis bryggplats.
  9. Då jag lovat min systers morfar att bygga om en av hans alla båtar, en Biscaya 32 fotare. Tänkte jag att det skulle vara roligt framför allt för mig själv med en projekttråd, jag aldrig hållit på med båt och framför allt aldrig plastat mm. Det jag vet nu är att den är ombyggd från två motorer till en enkel diesel och gör 26 knop. Tanken är att det mesta ska sågas bort så det blir en styrpulpet med liten akterruff och samma i fören. Syrien ska höjas i ruffarna och durken ska sänkas så det blir ett plant durk. Det ska plastas motorhuv och sånt. Känns ju sådär att släppa lös mig på en såpass dyr båt som första projekt, men får hoppas på det bästa. Under tiden ska jag samtidigt hålla på parallellt med ett redan rensågat tomt trä skrov som ligger sjösatt. Biscayan kommer ligga i sjön under hela projektets gång då den är förstor för att tas upp med "slipen"... Önska mig lycka till. Kommer försöka lägga upp relativt med bilder med olika kvalité under projektets gång :)
×
×
  • Skapa nytt...