Jump to content
Friday 14 June 2024

Andreas_Askeladden16

Medlemmar
 • Content Count

  5
 • Joined

 • Last visited

Community Reputation

0 Neutral

About Andreas_Askeladden16

 • Rank
  Kadett

Recent Profile Visitors

The recent visitors block is disabled and is not being shown to other users.

 1. Hej där. Har förvärvat en båt med en johnson 50hk 4t 2005. Trimmätare och varvräknare fungerar inte. Varvräknaren visar varningslamporma för olja men nålen för mototvarv gör inte utslag. Bakom omstrumentpanelen finns tre kablar från motorkablarna som inte är inkopplade. Någon som har ett kopplingsschema som visar om/hur/var dessa ska kopplas in?
 2. Är det någon som har koll på fägkodningen för kablarna från motorn? Ska koppa in dödmansgrepp o vill veta vilka två kablar det ska vara. Utgår ifrån att en ska komma från motprn o en från tändningslåset. Gissae på grön ofrån motor men sedan finns det svart, svart/Vit. Någon som kan berätta vad övriga kablar styr? De är inte inkopplade o jag utgår ifrån att de inte ska vara det heller. Blå och grön kommer från motorn o de andra två från tändningslåset. Motor o reglage: suzuki dt40 1981.
 3. en utbyggnad från bryggan ut över motorn skulle ju funka kanon. Tveksam till om det är ok med varvet. Dock så löser det ju endast problemet i hemmahamnen o det kanske är lika bra testa med att kliva in i fören o blir det för högt kliv så får jag lösa det på något sätt. Tack för tipsen.
 4. Jag börjar acceptera att jag nog får kliva in över framrutan. Jag får helt enkelt prova o se hur det går.
 5. Hej på er. Någon som har en askeladden 16 och kan tipsa om enklaste sättet att ta sig i och ur båten från bryggan? Jag har inte haft båten så länge och ska snart sjösätta. Är tanken att man ska ha aktern mot bryggan (båtplats med Y-bommar)? Jag lägger hellre till med fören mot bryggan då det är betydligt enklare när man är själv i båten men det är väldigt smalt att gå på sidorna för att komma till "ingången" som är på mitten. Någon som kliver in i fören? Det fiinns en mindre dragkedja i kapellet där. Ganska högt insteg i så fall. Ge mig gärna tips på hur ni gör samt om ni har något förslag på att säkrare kliva på sidorna. Inga handtag finns o svårt att sätta dit oxå så det inte finns mycket plats. Jag kommer även att sätta en eldriven aktermonterad elmotor på båten och vill gärna ha tips på modell/märke (båten väger ca 350 kg + motor + passagerare). Tanken är att sätta ett extramotorfäste och sätta elmotorn på denna så att man får ned den tillräckligt långt. Hoppas på bra tips
×
×
 • Create New...