Jump to content
Friday 21 June 2024

Mawe85

Medlemmar
 • Content Count

  106
 • Joined

 • Last visited

Community Reputation

7 Neutral

About Mawe85

 • Rank
  Örlogskapten

Recent Profile Visitors

The recent visitors block is disabled and is not being shown to other users.

 1. Jag målade om min Ryds camping från -75 förra året. Anledningen var att den var tidigare var målad med tre lager av olika kulörer och såg allmänt skabbig ut. För att slippa slipa ner all färg valde jag ta in en firma som blästrade den. Dock körde de alldeles för hårt och gelcoaten tog stor skada. Fick spackla igen gropar i plasten och målade därefter med två lager av Biltemas epoxigrund och sen två lager 2-komp polytheran lack (sträck färg). Körde med roller och pensel och blev enligt mitt tycke ett helt ok resultat. Dock gjorde jag misstaget att vänta för länge med att lägga på bottenfärg (ska vara klibbig epoxifärg), så den släppte efter en säsong och måste nu göras om. Använde endast Biltemas färger.
 2. Jag valde att spackla igen alla småhål och ojämnheter trots allt. Kändes bäst för att undvika plastpest eller andra framtida problem. Så här ser båten ut just nu, och jag är ganska nöjd med slutresultatet (några få rinningar som åtgärdas till våren). Ska bottenmåla den inom kort. Vilken färg skulle ni valt? Åker både i Östersjön och Öresund? Har haft mycket problem med havstulpaner tidigare.
 3. Då låter mina förutsättningar bra Målet är att måla ganska tjockt med epoxi grunden så att det jämnar ut sig lätt.
 4. Hej, Fick min Ryds camping från -75 blästrad idag. På vissa ställen var gelcoaten lite tunn så att glasfibern exponerades. Framförallt var det på friborden som gelcoaten var tunnare. Bör man spackla dessa små porer innan epoxi grundfärg eller täckts hålen av två-tre lager grundfärg? Om det bör spacklas, vilket typ av spackel bör man använda? Har testat på ett ställe med glasfibetspackel men det är för tjockt för små porer.
 5. Jag sjösätter med en BM Victor i en ganska brant lutning. Traktorn har bra nm i första växeln och borde funka fint för dig.
 6. Jo har också läst det men försäkringsbolagets uppgifter säger iaf 50 hk
 7. Tänkte slänga på en 50hk 4-takt på min Tumlare från -79. Något som talar för att det är en dålig idé? Pallar akterspegeln det?
 8. Instämmer med föregående talare att motorn är för klen för båten. Har en HT båt på 4,8m där jag tidigare hade en 30hk 2-takt. Den var svår att komma upp i plan med 3-4 pers och lite havstulpaner. Gick Max 10-12 knop. Utan tulpaner och i plan gjorde den 19 knop. Nu har jag en 50 hk 2-takt och den går som en dröm, toppar 28-30knop utan tulpaner.
 9. Liknande skada på min motor men jag har jämn komp på alla cylindrar. Kan Yamaha haft problem med gjutningen i början på 90-talet?
 10. Vet att det är en gammal tråd och TS har gått vidare troligtvis Men har själv en 50hk Yamaha och vill ha en driftsäker motor, så kan den trasiga cylindern bero på: 1. att en bit av insuget gått sönder och orsakat interna skador. Jag har liknande på min motor 2. autolube har fallerat (gett fel mängd eller läcka i slang) 3. feljusterad bränsleblaning Vad tror experterna? Bild från TS motor
 11. Exakt! Årsmodell -90 var bara för båtar som går på land. Skaffa aldrig en sån 😎
 12. Påminner lite om min som är från -90 fast din ser lite fräschare ut Skiljer lite på loggan men i grunden är det nog inte stor skillnad.
 13. Tack för input. Med andra ord måste man ha ett bra öra för att höra så att det blir rätt. Ska testa till helgen när jag förhoppningsvis åker till båten.
 14. Hej, Jag har en Yamaha autolube 50hk från -90 med tre förgasare. Hade förgasarna nere nyligen för att rengöra dessa ur rent serviceperspektiv då motorn är ny för mig. Jag var noga med att notera antalet varv för att blandningsskruvarna skulle nå botten. 2 skruvar var drygt tre varv och den sista skriven var det bara två varv. Kan det stämma att det ska skilja ett helt varv mellan förgasarna? Min tanke är att alla tre förgasare borde justeras lika. Någon som vet hur de ska justeras enligt Yamaha? Tacksam för input!
 15. Montera en dyvika långt ner på aktern, så löser det väl dina problem?
×
×
 • Create New...