Jump to content
Saturday 20 April 2024

Rydscamping75

Medlemmar
 • Content Count

  7
 • Joined

 • Last visited

Community Reputation

0 Neutral

About Rydscamping75

 • Rank
  Kadett

Recent Profile Visitors

The recent visitors block is disabled and is not being shown to other users.

 1. Okej. Hade ju varit smidigt å bara kört kraftig rubbing och wax på det under vattenlinjen också men blir väl svårt att få till när man slipat med 60 papper, samt att det gått igenom på några ställen till glasfibern
 2. Epoxifärger verkar vettigt. Läser på Moorys och Hjertmans hemsidor, står att de ska vara flera lager, typ 2-4, epoxiprimer sedan minst 2 lager t.ex T-coat eller annan hård bottenfärg. Blir mycket målning och dyr färg. Skulle de inte räcka å lägga 2 lager epoxiprimer, den är ju ändå svart så ser väl bra ut tänker jag.?
 3. Tack för förtydligandet men det har jag koll på. Angående låta skrovet vara som det är, så tror jag nog att jag vill ha ny bottenfärg iaf. Men tror du att den befintliga blå färgen är en blå sträckfärg eller rentav blå gelcoat?
 4. Oxalsyra är inköpt. Kanske skulle testa att polera och se hur de blir, tyckte du din båt behöll glansen eller va den lika blek nästa år?
 5. Hej och tack för svar. Har kollat lite på sträckfärg. Men ska jag måla skrovet vill jag kunna ha samma färg på hela båten (även de under vatten). ”vanlig bottenfärg” tycker jag sitter dåligt. Har använt hård bottenfärg förut och upplever att det flagnar, men kan va för att jag slarvat med förarbetet.
 6. Hur har ni gjort? Finns de fler som målat om sina Campingar?
 7. Hej! Mottager tacksamt tips och idéer! Ska måla om skrovet på min Ryds Camping -75 som hade väldigt dåligt skick på bottenfärgen. Har skrapat bort all lös färg och påbörjat slipning. Slipar ner till den blåa original färgen, som jag gissar är en epoxyfärg? Tänker ha den som grund.. Vad ska man ha för färg? Kikat lite på T-coat. Båten kommer gå i sötvatten. Vill helst inte måla båten igen på läääänge. Tänker att jag målar ändå upp till relingen när jag ändå är igång, även fast det kanske går att rädda den färgen med polering..
×
×
 • Create New...