Gå till innehåll
lördag 27 april 2024

Vega23

Medlemmar
  • Innehålls Antal

    23
  • Gick med

  • Besökte senast

Anseende bland gemenskapen

2 Neutral

Om Vega23

  • Placering
    Kadett

Senaste Profilbesöken

Blocket med senaste besökare är inaktiverat och visas inte för andra besökare.

  1. Så då är vi tillbaka till min grundfråga. Uppfyller dessa invertrar kraven för att säjlas på den inre europeiska märknaden? (CE-märkta) Jag kan inte hitta något bevis för detta men jag ska fråga tillverkaren och återkommer om jag får svar.
  2. Jag blir gärna övertygad för jag vill gärna köpa en billig inverter. Jag har ingen så kan ej kontrollera märkningen i verkligheten men när jag tittar på bilderna på Ebay, typ denna https://i.ebayimg.com/images/g/rFkAAOSwISJe4w0J/s-l1600.jpg så ser det ut som att bokstäverna sitter för nära varandra. Det är detta som fått mig att reagera men om du säger att det är korrekt på dig produkt så tror jag dig! Hade varit ett extra plus om även intyget går att få fram.
  3. Källa på att det är en myt att CE-märkning får se ut hur som helst? Enligt https://sv.wikipedia.org/wiki/CE-märkning står det ju tydligt hur en CE-märkning ska se ut vilket dessa produkter inte har. Varför är bokstäverna på tveksamt märkta produkter ihoptryckta och har inte det korrekta mellanrummet mellan C och E som ALLA andra produkter med korrekt CE-märkning har? Länka gärna till en europeisk nätbutik som säljer dessa billiga inverters.
  4. Märkningen på dessa apparater är i varje fall inte den för CE. Om produkten hade rätt överensstämmelsedokument så hade nog märkningen på produkten varit korrekt. Det finns väl en anledning till att dessa billiga inverters inte säljs i vanliga butiker utan endast på ebay?
  5. Är dessa "Spannungswandler" verkligen CE-märkta? CE märkningen som visas på apparatens framsida står för China Export och inte den europeiska EG märkningen. Men kanske finns en korrekt CE-märkning på annat ställe än vad som syns på bilderna?
  6. Hur är priserna på Phaesun? Är det värt att registrera sig där? Verkar lite omständigt att behöva maila för att få ett konto.
  7. Har funderat på att bara ladda ett vått startbatteri med generatorn och ladda förbrukarbanken med en DC-DC laddare från startbatteriet, typ Ctek D250SE. Detta borde skydda AGM-batterierna från överspänning. Finns det några nackdelar med ett detta upplägg?
  8. Stora pengarna drar dessa seglare in via Patreon. Delos har över 2000 bidragsgivare på patreon som skänker minst 5$ per avsnitt. Det blir en rätt skaplig månadsinkomst med en ny video i veckan..
  9. Tidigare ägaren har kört båten i medelhavet och lät en vän ta hem den till denna sommar. Det var under hemfärden som motorn gick från 500-1200 och inget oljebyte skedde.
  10. Inget oljebyte. Men det var inget fel med oljenivån eller något anmärkningsvärt med färgen på oljan. Besiktningsmannen gjorde ingen större notis angående detta vilket jag tycker är lite märkligt.
  11. Hej, Är intresserad av en segelbåt där ägaren inte varit så noga med underhållet av motorn. Den är en Beta Marine från 2013 med 1200timmars gångtid. Senaste underhållet skedde vid ca 500 timmars gångtid och det rekommenderade är var 250e timme. Är detta något man ska oroa sig för?
  12. Även jag går i samma tankar och har följt ert arbete med Lady Ann där jag ömsom förundrats ömsom förskräckts över allt arbete som krävs vid en långfärdsrustning. Har tidigare varit intresserad av en 352 men insett att de är för dyra sett till den renovering som ofta krävs. Lyckades ni få tag på vindrodret begagnat i Sverige? Undrar även vad den är för datorskärm ni installerat, är det en vanlig som drivs via inverter eller 12v?
  13. Om man har utrymmet, exempelvis på en targabåge. Kan man då inte köpa en panel anpassad för villor. Typ denna. https://www.solcellsgrossen.se/index.php?route=product/product&product_id=339 Eller finns det något som gör att dessa inte är lämpliga för båtar? (förutom risken för skuggning då)
  14. Nej precis, varken högt tryck eller värme. Tack för tipsen jag ska prova med det!
  15. Hej! Är mitt ute på semestern och motorn har börjat läcka kylvatten. Hittande hålet som är 5-10mm stort på kylmantelluckan. Kan jag åtgärda detta på något enkelt sätt eller tog semestern precis slut? Kemiskt metallspackel, kan det funka?
×
×
  • Skapa nytt...