Gå till innehåll
fredag 19 april 2024

Havskrattan

Medlemmar
  • Innehålls Antal

    14
  • Gick med

  • Besökte senast

Anseende bland gemenskapen

0 Neutral

Om Havskrattan

  • Placering
    Kadett

Senaste Profilbesöken

Blocket med senaste besökare är inaktiverat och visas inte för andra besökare.

  1. Röret går genom stuvfacket. När ja g kör elfjädern ner så stoppar det stelt mot rörets nedre ände och vill inte gå vidare.
  2. Hålet där "snöret" till sänkkölengår ner och försvinner och sitter fast.
  3. Du måste ha ett annat internet än jag. Tack , ni båda.
  4. När jag tittar i litteraturen för förarbevis så står ju väjningsreglerna. Men ingenting står det om när jag bör uppfatta en trettioknopsbåt att han ska lämnas företräde. Hur långt i förväg måste jag väja, hur tidigt måste jag förstå att vi är på kollisionskurs? Alla regler verkar ju vara så att man har gott om tid att fatta beslut. Hur vet man att den snabba har rak kurs, och hur räknar man ut "kollisionspunkten". Jag ska snart ge mig ut med stortrissen, och där blir inga snabba manövrar.
  5. Är det någon sorts ansvarsförsäkring i båtförsäkringarna. Eller räcker det med den vanliga hemförsäkringen. Jag har ju inte haft en tanke på att försäkra min nytjackade stortriss.
  6. Min regulator pajade av en blixt, 40 meter kabel till panelerna måste ha lockat blixten. Det blev ett ljussken i köket. Jag trodde inte att jag skulle råka ut för något sådant.
  7. Är du rädd för överspänning så finns det skyddsdioder som inte är s¨dyra.
  8. Mörkerkörning är än så länge utanför min nybörjarvärld. Betyder det att man kan lägga sig på svaj och ta upp platsen för en oljetanker som behöver vänta ett tag Fast båda får kanske plats.
  9. Ja, det var ju ett enkelt svar, Det hade jag aldrig listat ut själv.
  10. Jag sitter och läser eniros sjökort över Singöfjärden, en bit söder om östhammar i närheten av Herräng. Ett ankare betyder "rekommenderad ankarplats" enligt Varför lägger man ett ankare mitt i Singöfjärden? Tillägg Eftersom någon av mina första segelförsök i en nyköpt stortriss undra jag om någon känner till några säkra trevliga naturhamnar i närheten. Kanske ett ämne för en annan tråd, men ändå?
  11. Ett exempel från landbacken. Jag körde genom Norge, två veckor i husvagn, det slutade på 14 000kr för två personer. Campingavgifter, soppa och mat. Det lyxigaste var när vi bjöd våra två vänner på fika. ett jävla wienerbröd och kaffe för fyra. 300spänn.
  12. Jag har också en sån. Funkar utmärkt men har inte "sidescan", jag tror det är det som används vid Prickskyttefiske. Via insight genesis kan du loda sjön själv eller ladda ner andras arbete. Finns även kartor att köpa. Den duger några år, sen är det samma pris på de bättre, då kan man uppgradera. Å då har du två.:-) Jag tror det är storleken som bestämmer priset. Jag mätte strömmen till min hook 4, den drog 0.8A
  13. Fubar var i en amerikansk krigsfilm. (menige ryan?)' Men jag trodde inte det betydde något. Gör det det? Armens färgbeteckningar är oslagbara, typ grblgr Akronymer är ordet.
×
×
  • Skapa nytt...