Jump to content
Wednesday 17 April 2024

Pezlin

Medlemmar
 • Content Count

  146
 • Joined

 • Last visited

Community Reputation

28 Expert

About Pezlin

 • Rank
  Örlogskapten

Profile Information

 • Location
  Göteborg

Mina båtar

 • Båtens namn
  Askeladden 565 Wasper

Recent Profile Visitors

1,213 profile views
 1. Är det Permateek eller Flexiteek du lagt @Janne1?
 2. Hur blir det när solen lyser på din badbrygga @IngemarE, blir den väldigt varm?
 3. Det var just vid själva limmandet jag tänkte på. Men dessa bitar kanske var så pass små att det var enkelt att pressa ut ändå. De paneler jag ska limma kommer vara större så tror att jag får investera i en roller.
 4. Använde du roller liknande den jag länkade till också eller hur tryckte du ut ev luftbubblor?
 5. Utifrån filmer jag sett så räcker det att rulla med en matt-roller såsom denna: https://amzn.eu/d/hr0NUw7
 6. Korrekt, själva plywooden läcker inte utan det är i skarvar. Aktern består inte av plywood utan av brädor så där kan det nog finnas möjlighet att göra bättre tätning. Några förslag på lämpligt förfarande? Kanske bara ska plasta skarvar, akter och utsatta delar?
 7. Tack för uttömligt svar. En mycket praktisk jolle helt klart. Att få bort färgen borde ju gå ganska bra att få till även om det hade varit skönt att slippa 😁. Även epoxi fäster bara på trärent eller?
 8. Vill gärna behålla denna då hjulen baktill underlättar väldigt när den släpas upp och ner för stranden. Om den bara plastas på utsidan bör väl fukten krypa ut på insidan istället? Plyfan är ju väldigt tunn och båten ligger ju väldigt kort tid i vatten varje sommar. Mest tid ligger den på land. Om man istället väljer att försöka täta den där läckor finns, vad föreslås att användas då?
 9. Ingen som har tankar om detta?
 10. La du Permateek eller Flexiteek? Svårt att lägga själv?
 11. Jag har en jolle i trä/plyfa(?) som används för att ro till/från båt som ligger vid svajboj. Jollen är hemmabygd av svärfar och fungerar väldigt bra för ändamålet. Dock används den i ganska liten utsträckning vilket innebär att träet torkar ut mellan tillfällena och den därmed läcker. För att få till ett tätt skrov och kanske också reducera underhållet något funderar vi på om det går att plasta skrovet? Jag skickar med några bilder så ni får en uppfattning om ungefär hur jollen ser ut. Den är ca 2,5*1 meter i storlek. Några förslag på vad som är lämpligt att göra?
 12. Jag har kontakt med Permateek (på mail faktiskt 😁). Ville bara få lite allmänna råd härifrån också.
 13. Ok, det var det jag misstänkte. Hade hoppats att det fanns nåt enklare sätt 😁 Detta är ju inte enskilda bitar utan verkar vara hela stycken men man får nog försöka bryta loss dom försiktigt i så fall.
 14. Ja, deras hemsida kör någon form av automatisk översättning som lämnar en del att önska. Har du möjligen själv plockat bort gammalt laminat e dyl?
×
×
 • Create New...