Gå till innehåll
fredag 26 april 2024

Pezlin

Medlemmar
  • Innehålls Antal

    146
  • Gick med

  • Besökte senast

Allt postat av Pezlin

  1. Hur blir det när solen lyser på din badbrygga @IngemarE, blir den väldigt varm?
  2. Det var just vid själva limmandet jag tänkte på. Men dessa bitar kanske var så pass små att det var enkelt att pressa ut ändå. De paneler jag ska limma kommer vara större så tror att jag får investera i en roller.
  3. Använde du roller liknande den jag länkade till också eller hur tryckte du ut ev luftbubblor?
  4. Utifrån filmer jag sett så räcker det att rulla med en matt-roller såsom denna: https://amzn.eu/d/hr0NUw7
  5. Korrekt, själva plywooden läcker inte utan det är i skarvar. Aktern består inte av plywood utan av brädor så där kan det nog finnas möjlighet att göra bättre tätning. Några förslag på lämpligt förfarande? Kanske bara ska plasta skarvar, akter och utsatta delar?
  6. Tack för uttömligt svar. En mycket praktisk jolle helt klart. Att få bort färgen borde ju gå ganska bra att få till även om det hade varit skönt att slippa 😁. Även epoxi fäster bara på trärent eller?
  7. Vill gärna behålla denna då hjulen baktill underlättar väldigt när den släpas upp och ner för stranden. Om den bara plastas på utsidan bör väl fukten krypa ut på insidan istället? Plyfan är ju väldigt tunn och båten ligger ju väldigt kort tid i vatten varje sommar. Mest tid ligger den på land. Om man istället väljer att försöka täta den där läckor finns, vad föreslås att användas då?
  8. Ingen som har tankar om detta?
  9. La du Permateek eller Flexiteek? Svårt att lägga själv?
  10. Jag har en jolle i trä/plyfa(?) som används för att ro till/från båt som ligger vid svajboj. Jollen är hemmabygd av svärfar och fungerar väldigt bra för ändamålet. Dock används den i ganska liten utsträckning vilket innebär att träet torkar ut mellan tillfällena och den därmed läcker. För att få till ett tätt skrov och kanske också reducera underhållet något funderar vi på om det går att plasta skrovet? Jag skickar med några bilder så ni får en uppfattning om ungefär hur jollen ser ut. Den är ca 2,5*1 meter i storlek. Några förslag på vad som är lämpligt att göra?
  11. Jag har kontakt med Permateek (på mail faktiskt 😁). Ville bara få lite allmänna råd härifrån också.
  12. Ok, det var det jag misstänkte. Hade hoppats att det fanns nåt enklare sätt 😁 Detta är ju inte enskilda bitar utan verkar vara hela stycken men man får nog försöka bryta loss dom försiktigt i så fall.
  13. Ja, deras hemsida kör någon form av automatisk översättning som lämnar en del att önska. Har du möjligen själv plockat bort gammalt laminat e dyl?
  14. Hej, Vi skulle vilja ta bort gammal teaklaminat på vår Askeladden 565 Wasper och ersätta med Permateek. Någon som har Permateek och kan recensera hur det är? Undrar också hur jag får bort den gamla teaklaminaten? Sitter med korta skruv men är också limmad med något. Se bild på hur en liten panel ser ut som exempel. Finns ju dessutom några paneler som är betydligt större.
  15. Precis så jag har förstått det också. Kanske också beror på vilken typ av botten det är.
  16. Hur gick det med detta? Fick du ut nån mer fart?
  17. Pezlin

    Sting 530 s

    Hej! Någon på forumet som har en Sting 530 S och kan ge ett omdöme? För ungefär samma pris kan jag köpa en tre år gammal Sting som tex en Uttern S55 som är 10 år gammal.
  18. Hej! Det finns en del trådar om Uttern s55 men de är alla omkring 10-12 år gamla så jag skulle vilja veta hur ni som har denna båttyp från åren omkring 2007 upplever denna båt nu när den är omkring 15 år gammal. Hur är kvalitén? Är det något särskilt att hålla koll på om man ska köpa en sådan båt?
  19. Jag har en 2 tons HT-båt på västkusten och bytte förra året ett tallriks-ankare mot ett 6 kg delta. Under dessa två somrar har jag bara haft problem en gång men då misstänker jag att ankaret låg på en berghäll så då hade troligen inget hjälpt. Har blyad ankarlina men ingen kätting. Försöker hitta lä och är sällan ute när det blåser rejält.
  20. Jag har ingen kunskap om de tre båtarna men kan tipsa dig om att titta på Jeanneau Merry Fisher 895/1095 också. Att den typen av båtar dock skulle vara trailerbara låter i mina öron osannolikt.
  21. Stämmer det att den ger ifrån sig ett kraftigt ljud när den blir strömsatt? Jag kollade på en sådan men då jag har för vana att alltid slå av huvudsäkringen när jag inte är vid båten blev jag avrådd från den (om jag minns rätt).
  22. Merry Fisher 755 är den äldre årsmodellen av 795 och skillnaderna är ganska små så kika även på den.
  23. Vi har en Jeanneau Merry Fisher 755 som vi är väldigt nöjda med.
×
×
  • Skapa nytt...